Hydroštel, jak poznám že je špatný?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
ludarover
tel.: 606264964
auto: LR fleerander

Hydroštel, jak poznám že je špatný?

#1 Příspěvek od ludarover » 03 led 2015 21:16

Zdar chlapy, měnim těsnění na 1.8 benzín z duvodu voda v oleji, vyčistil jsem hydroštely a skusil pružnost, některé pruží a některé se ani nehnou. Je to vada? Nebo se naplní olejem a bude to v poho?
Ten kdo si koupí LR je rázem tam kde vždy chtěl být.
autoklempíř, vyměňovač dílů, improvizátor, lakyrník, laborant, počítačové jednotky, čipování
Nymburk 606264964

ludarover

Re: Hydroštel, jak poznám že je špatný?

#2 Příspěvek od ludarover » 05 led 2015 14:23

Tak nikdo nenapsal, musel jsem si poradit sám šlehnul jsem s nim třikrát o stůl a hydroštel se rozpadl na tři kousky které jdou vyčistit a dolít novým olejem a zase sesadit. Když bude někdo potřebovat tak podrobně poradím a postup vysvětlím. Jde to.
autoklempíř, vyměňovač dílů, improvizátor, lakyrník, laborant, počítačové jednotky, čipování
Nymburk 606264964

Trewor - ségra
auto: D2

#3 Příspěvek od Trewor - ségra » 05 led 2015 17:04

Hydroštely se povětšinou nemění ze dvou důvodů:
1) aftermarket jsou často méně kvalitní než origo
2) zdvihátka skoro vždy cvakaj kvůli zavzdušnění nebo jejich zanešení a následné netěsnosti a né kvůli opotřebení.

Odvzdušňujou se cyklickým pomalým zvýšením do středních otáček se stejně dlouhými pauzami na volnoběh.

Bordel může rozpustit průplach motoru, ale jistota je je vyndat a buď propláchnout čistidlem a pak napustit olejem za použití drátku nebo je rozebrat a párátkem, čistidlem a uchošťourama vydrbat do čista.

Zizal
auto: Freelander TD4

#4 Příspěvek od Zizal » 05 led 2015 18:37

Nebo si ho hodis do benzinu a pekne v prstech rozchodis. Jak je tvrdy, tak cvaka, protoze nesteluje... Kdyz je venku ma pekne pruzit jen ta pruzinka uvnitr. No a pred montazi je dobre ho naplnit olejem. Jinak to celkem trva nez se naplni a do te doby to rachoti jak sici stroj a mohlo by se stat neco nemileho.

ludarover

#5 Příspěvek od ludarover » 05 led 2015 20:51

Zizal píše:Nebo si ho hodis do benzinu a pekne v prstech rozchodis. Jak je tvrdy, tak cvaka, protoze nesteluje... Kdyz je venku ma pekne pruzit jen ta pruzinka uvnitr. No a pred montazi je dobre ho naplnit olejem. Jinak to celkem trva nez se naplni a do te doby to rachoti jak sici stroj a mohlo by se stat neco nemileho.
No v tom benzínu jsem to poprvé zkoušel a bylo to ještě horší až to nešlo vubec. Každá součástka musí být rozmontovatelná jsem si říkal tak jsem s tim šlehnul o dřevěný stůl a rozlítlo se to, pak se to dá velice dobře vyčistit s hadrem hrotem a zahlím šroubovákem a hlavně vzduch, ředidlo a nejlepší je hasící kapalina z hasičáku, teď si nevzpomenu jak se jmenuje. Emulze se blbě čistí.
Nymburk 606264964

ludarover

#6 Příspěvek od ludarover » 05 led 2015 20:56

Trewor - ségra píše:Hydroštely se povětšinou nemění ze dvou důvodů:
1) aftermarket jsou často méně kvalitní než origo
2) zdvihátka skoro vždy cvakaj kvůli zavzdušnění nebo jejich zanešení a následné netěsnosti a né kvůli opotřebení.

Odvzdušňujou se cyklickým pomalým zvýšením do středních otáček se stejně dlouhými pauzami na volnoběh.

Bordel může rozpustit průplach motoru, ale jistota je je vyndat a buď propláchnout čistidlem a pak napustit olejem za použití drátku nebo je rozebrat a párátkem, čistidlem a uchošťourama vydrbat do čista.
Jo to jsem taky zjistil, dají se vyčistit zaplať pánbů. Mění se pouze když se hydroštel zasekne v hliníkovém pouzdře a vačka stlačuje neotočný hydroštel a vyšoupe v něm drážku. Hydroštel se v těle samozřejmě má pootáčet.
Nymburk 606264964

Odpovědět