najlepsie zimne gumy
-
- auto: Range Rover 4.6 HSE
najlepsie zimne gumy
Caute hosi ake mate skusenosti z zimnými gumami do hlbokeho snehu skratka to najlepsie na brodenie cez sneh 

Z Land Roverom to bude vždy zážitok či už v teréne na ceste alebo v servise : )
Re: najlepsie zimne gumy
retaze 

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
Hmm no ja by som povedal ze do fakt hlbokeho a sypkeho snehu ako je teraz niekde na polnych a lesnych cestach mas najlepsie MT ,ak chces ale jazdit v zime aj normalne po meste,tak ja to riesim -zimne gumy a kufri retaze,teslo to napisal spravne
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom doplním - pořádné řetězy. Aby se při případném prohrabání až na šutr neroztrhly.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Pravda, takové svazovani roztrhaných řetězu drátem a vubec všim možnym co člověk najde u cesty v takových -10 je luxusní zážitek.
-
kamarat ma nokian gumy su velmy dobre lepsie ako moje michelinky ale zaujímalo by ma či existuju dake z velkým drapákom a drážkami ako na tých nokianoch
kedysi si kamarati pochvalovali Cooper Discoverer. Tie mali vcelku vyraznu dezen, ale ake by boli v porovnani s napr. Vredestein, alebo Nokian netusim.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Mam srovnani. Jezdil jsem na cooperech ve snehu dobry ale horsi bocni vedeni a na ledu spatny. Letos jsem dal Nokiany s je to o rad lepsi. Nove jsou dost drahe, ale obcas se objevi v nejakem bazosi...
Nokian Hakkapellita jsou taky výborný a dělají se i velký. http://www.az-pneu.cz/nokian-hkpl-lt2-2 ... 16-id55277
Ale v opravdu hlubokým sněhu se mi osvědčily i MT Maxxis Mudzilla podhuštěný na 0,7 (na Patrolu) http://www.maxxis.cz/index.php?kam=pneu ... ofil=m8080 .
Jenže ten hlubokej sníh je tejden v roce plus pak měsíc bláto a ty Maxxisy mají hodně měkkou směs, takže jezdit po silnici na nich znamená , že jsou po 15 tisících na vyhození, což se moc nevyplatí. Hodí se na auto co jezdí opravdu hlavně terén.
Jinak jezdím teď na BFG A/T, celoroční kompromis - ve sněhu táhnou ale nebrzdí, podobně i v blátě, na silnici vše OK. Hodně vydrží , s rozumem se dá jet skoro vše co není úplnej extrém, ale samozřejmě nenahradí plně žádnou speciálku, ani MT, ani zimní, snad jen ty cestovní.
V případě těchto gum má hodně práce elektronika na DII, ale pokud TC/ABS pracuje jak má tak se to dá. Při výpadku elektroniky, což se mi na chvíli stalo předevčírem (konektor čidla), je to docela hrůza na klouzačce.
Každopádně ale platí, na zimu co možná nejvyšší a rozumně nejužší gumu, zimní s lamelama. Úzkou kvůli vyššímu měrnýmu tlaku (plošné zatížení) a vysokou na hluboký sníh, což u auta s tuhou je skoro nezbytnost. Lamely jsou super, guma bez nich dnes nemá smysl, i když se nějaké za zimáky vydávají.
Ale v opravdu hlubokým sněhu se mi osvědčily i MT Maxxis Mudzilla podhuštěný na 0,7 (na Patrolu) http://www.maxxis.cz/index.php?kam=pneu ... ofil=m8080 .
Jenže ten hlubokej sníh je tejden v roce plus pak měsíc bláto a ty Maxxisy mají hodně měkkou směs, takže jezdit po silnici na nich znamená , že jsou po 15 tisících na vyhození, což se moc nevyplatí. Hodí se na auto co jezdí opravdu hlavně terén.
Jinak jezdím teď na BFG A/T, celoroční kompromis - ve sněhu táhnou ale nebrzdí, podobně i v blátě, na silnici vše OK. Hodně vydrží , s rozumem se dá jet skoro vše co není úplnej extrém, ale samozřejmě nenahradí plně žádnou speciálku, ani MT, ani zimní, snad jen ty cestovní.
V případě těchto gum má hodně práce elektronika na DII, ale pokud TC/ABS pracuje jak má tak se to dá. Při výpadku elektroniky, což se mi na chvíli stalo předevčírem (konektor čidla), je to docela hrůza na klouzačce.
Každopádně ale platí, na zimu co možná nejvyšší a rozumně nejužší gumu, zimní s lamelama. Úzkou kvůli vyššímu měrnýmu tlaku (plošné zatížení) a vysokou na hluboký sníh, což u auta s tuhou je skoro nezbytnost. Lamely jsou super, guma bez nich dnes nemá smysl, i když se nějaké za zimáky vydávají.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Možná se to už tady řešilo, ale před dvěma roky jsem dospěl k dvojici Bridgestone Blizzak DM-V1 a Dunlop SJ6. Vzal jsem nakonec DM-V1, bohužel krutosníh od té doby jsem potkal asi 2x
, nicméně vypadá to na spokojenost. Jsou měkčí, což mě donutilo loni na jaře pořídit i letní , poněvadž bych je jinak sjel, než bych potkal pořádný sníh....

- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas Bridgestone Blizzak DM-V1 jsou super
Odesláno z mé Xperie Z1 pomocí Tapatalk

Odesláno z mé Xperie Z1 pomocí Tapatalk
Free Td4 2004 HSE automat
-
Lochy píše:Mam srovnani. Jezdil jsem na cooperech ve snehu dobry ale horsi bocni vedeni a na ledu spatny. Letos jsem dal Nokiany s je to o rad lepsi. Nove jsou dost drahe, ale obcas se objevi v nejakem bazosi...
a o ake nokiany sa jedná

-
Re:
Hakapellitta su jedny z naj zimných gum a by ma zaujímalo AT-cka od nich typ Rotiiva že či budu horsie od tych hakapelitLochy píše:Hakkappellitta LT...novejsi jsou LT2
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
doporučuji Cooper Weathermaster WSC , mám je na D3 235/65 R18 a naprosto
i v hlubokem sněhu.
Jo a nové mají hloubku dezenu 11 mm což klasické zimní nemá nikdo jiný ( ani Nokian )
ale proti Nokii nic nemám.

Jo a nové mají hloubku dezenu 11 mm což klasické zimní nemá nikdo jiný ( ani Nokian )
- Přílohy
-
- cooper_weathermaster_wsc.jpg (19.43 KiB) Zobrazeno 7168 x
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
-
- auto: Range rover 4.6 V8
Zatial premna najlepšie pneu na ktorých som jazdil ja su FULDA TRAMP YUKON, ja som pocítil výrazný rozdiel ked som ich obul držia slušne na ľade aj na snehu aj pri bočných zjazdoch z kopca po snehu.
-
Mnoo tie vyzerajú hodne dobre ale neni su na D3 trosku priúzke?NOTIX píše:doporučuji Cooper Weathermaster WSC , mám je na D3 235/65 R18 a naprosto![]()
i v hlubokem sněhu.
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
Právě že jsem chtěl užší než 255, na zimu to je určitě lepší.
Ty 235 jsou podle mě na zimu ideál
na té fotce asi není ten rozměr co mám

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
-
mnooo hej užšie gumy sa lahsie prerezávaju ale to je nie vždy výhoda niekedy je lepsie mat o dost širsie kvoli rozloženiu hmotnostiNOTIX píše:Právě že jsem chtěl užší než 255, na zimu to je určitě lepší.