Turecko či Gruzie dříve Černá hora, Albánie nebo IT a FR alpy 2015
Moderátor: Miky_CZ
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Turecko či Gruzie dříve Černá hora, Albánie nebo IT a FR alpy 2015
Neplánujete někde jet tím směrem zatím jsem jedno auto.
Zatím můžu jet poslední týden v červenci a první týden v srpnu.
Zatím můžu jet poslední týden v červenci a první týden v srpnu.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Černá hora, Albánie nebo IT a FR alpy 2015
Něco na léto plánujeme a Albánie nebo Alpy jsou uvažované možnosti, kam jet. Detaily ještě nejsou dořešené, termín zatím v plánu spíše srpen - s ideou, že v alpách už nebude sníh.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
pokud neseženu parťáka do Gruzie viewtopic.php?f=15&t=26204 pak Albanie je náhradní řešení......
...take it easy....
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Gruzie mě také zajímá, ale mám jenom 14 dní a to na Gruzii málo.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
-
My zatím uvažujeme o 2 nebo 3 týdnech, ale i 3 týdny jsou na Gruzii podle mě docela málo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Proto se ptám na SRB, MNE, AL či IT a FR.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ja chcem ist zapad turecka v septembri, tak cca dva tyzdne...
-
A ještě uvažujeme o tom, co nám nevyšlo předloni - Rumunsko, Bulharsko a podle chuti Turecko a tam aspoň nakouknout přes most do Asie.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
v turecku je toho tolko, ze ho treba ist samotne. hlavne ten zapad je plny veci na pozeranie. len v istanbule nechas 2-3 dni;-)MadTom píše:A ještě uvažujeme o tom, co nám nevyšlo předloni - Rumunsko, Bulharsko a podle chuti Turecko a tam aspoň nakouknout přes most do Asie.
taktiez je tam kopec skratiek, aspon co sme z map videli. cize nie je to len o pamiatkach
- visby
- Kontaktovat uživatele:
tuto je nieco od rodicov: http://www.ivano.sk/2010/10/turecko-92010/ (vychod turecka http://www.ivano.sk/2013/09/turecko-2013/)
ja som osobne len tureckom prechadzal do gruzinska a stali sme par dni v istanbule. istanbul je uplna pecka, neskutocne mi to mesto ucarovalo. da sa kempovat asi 500m od modrej mesity, v pristave kusok od bosporu. stoji to cca 15e na noc. vsade sa dostanes peso. cestou do gruzinska sme spravili malu skratku cez hory okolo priehrad, kusok od mesta carsamba. pekne prejazdy hor po sotolinach, kempovanie pri potoku a cestou super domaci.
presnu trasu na september este nemame, ale je tam toho tolko ze nebude problem vybrat.
ja som osobne len tureckom prechadzal do gruzinska a stali sme par dni v istanbule. istanbul je uplna pecka, neskutocne mi to mesto ucarovalo. da sa kempovat asi 500m od modrej mesity, v pristave kusok od bosporu. stoji to cca 15e na noc. vsade sa dostanes peso. cestou do gruzinska sme spravili malu skratku cez hory okolo priehrad, kusok od mesta carsamba. pekne prejazdy hor po sotolinach, kempovanie pri potoku a cestou super domaci.
presnu trasu na september este nemame, ale je tam toho tolko ze nebude problem vybrat.
visby píše:tuto je nieco od rodicov: http://www.ivano.sk/2010/10/turecko-92010/ (vychod turecka http://www.ivano.sk/2013/09/turecko-2013/)
na jak dlouho jsi jel tu Gruzii? a cos cca najel, objel?
...take it easy....
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsme dvě auta.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
boli sme dokopy tri tyzdne, presli sme klasiku ushguli, omalo, ajaria atd. boli sme na skok aj v armensku, ale na to samotne treba aspon tyzden.lukes píše:na jak dlouho jsi jel tu Gruzii? a cos cca najel, objel?
nestihli sme shatili, kazbeg, v mestii je este tiez co to vidiet. takze sa tam pojdem este pozriet;-)
visby, jen pro zajímavost, jak dlouho jste to jeli až do Gruzie? Kolik času autem na přesun? Myslím si, že i 5 dní je pěkná honička. Na motorce se to dá za 3 dny, ale kodrcat se tam autem přes Turky a kolem moře od Samsunu musí být opruz.
Z Východních Čech jsme vyjížděli někdy v neděli odpoledne (kolem 17:00 hodiny jsme odjížděli pak od Globusu v Brně). Táhli jsme do noci až za Bělehrad, tam jsme si na pár hodin zdřímli. V pondělí po osmé hodině jsme byli na bulharsko-tureckých hranicích a někdy o půl dvanácté jsme dojeli za visbym na placený plac na spaní v centru Istanbulu. Turecko jsme pak dali společně za dva dny i s jednou šotolinovou zábavnou "zkratkou", takže jsme byli ve středu kolem 20:00 hodiny na hranicích s Gruzií u Sarpu - tam to večer nestálo za nic, fronty, předbíhání a ne zrovna přátelské prostředí po setmění. Takže jsme se na to vyprdli a zajeli trochu výš na sever do kopců, kde jsme přespali a turecko-gruzinské hranice překročili horským přechodem až ve středu. Nicméně pokud člověk chce, dá se to ujet v jednom řidiči na tur-gruz. hranici za cca 3,5 dne - takže tam i zpět za týden. Průměrná cestovní rychlost na dálnicích cca 90-100 GPS kmh na tempomat, spíš k 90kmh než ke stovce. Ale je to opravdu ráno sednout a večer vylézt z auta. Jinak cesta Tureckem je cestovně ta nejpohodlnější část celé trasy. Přes celé Turecko je parádní dvouproudovka, takže kilometry ubývají a podél moře od Samsunu dál na východ mne to bavilo ještě víc...pobřeží bylo pro mne zajímavější na koukání...xxx píše:visby, jen pro zajímavost, jak dlouho jste to jeli až do Gruzie? Kolik času autem na přesun? Myslím si, že i 5 dní je pěkná honička. Na motorce se to dá za 3 dny, ale kodrcat se tam autem přes Turky a kolem moře od Samsunu musí být opruz.
Jste dobří, že jste to dali na moto za 3 dny, to bych asi nedal. Ale je pravda, že já jsem neměl nikdy vyloženě cestovní enduro nebo motorku, která by byla na takové cesty vhodná, takže si to neumím představit...my jsme jeli ve třech v Diskárně a šlo to...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
hmmm, taky dobrý, to jste rychlíciBenjamin píše:Z Východních Čech jsme vyjížděli někdy v neděli odpoledne (kolem 17:00 hodiny jsme odjížděli pak od Globusu v Brně). Táhli jsme do noci až za Bělehrad, tam jsme si na pár hodin zdřímli. V pondělí po osmé hodině jsme byli na bulharsko-tureckých hranicích a někdy o půl dvanácté jsme dojeli za visbym na placený plac na spaní v centru Istanbulu. Turecko jsme pak dali společně za dva dny i s jednou šotolinovou zábavnou "zkratkou", takže jsme byli ve středu kolem 20:00 hodiny na hranicích s Gruzií u Sarpu - tam to večer nestálo za nic, fronty, předbíhání a ne zrovna přátelské prostředí po setmění. Takže jsme se na to vyprdli a zajeli trochu výš na sever do kopců, kde jsme přespali a turecko-gruzinské hranice překročili horským přechodem až ve středu. Nicméně pokud člověk chce, dá se to ujet v jednom řidiči na tur-gruz. hranici za cca 3,5 dne - takže tam i zpět za týden. Průměrná cestovní rychlost na dálnicích cca 90-100 GPS kmh na tempomat, spíš k 90kmh než ke stovce. Ale je to opravdu ráno sednout a večer vylézt z auta. Jinak cesta Tureckem je cestovně ta nejpohodlnější část celé trasy. Přes celé Turecko je parádní dvouproudovka, takže kilometry ubývají a podél moře od Samsunu dál na východ mne to bavilo ještě víc...pobřeží bylo pro mne zajímavější na koukání...xxx píše:visby, jen pro zajímavost, jak dlouho jste to jeli až do Gruzie? Kolik času autem na přesun? Myslím si, že i 5 dní je pěkná honička. Na motorce se to dá za 3 dny, ale kodrcat se tam autem přes Turky a kolem moře od Samsunu musí být opruz.
Jste dobří, že jste to dali na moto za 3 dny, to bych asi nedal. Ale je pravda, že já jsem neměl nikdy vyloženě cestovní enduro nebo motorku, která by byla na takové cesty vhodná, takže si to neumím představit...my jsme jeli ve třech v Diskárně a šlo to...

Já to jel Ostrava - Edirne (1noc), Edirne - Merzifon (2noc), Merzifon-Batumi (3noc), ale cesta kolem moře mě už nudila, těch 550km po pobřeží, z města do města, plno radarů, nic moc, ale souhlasím, že na přesun do Gruzie je to nejlepší varianta.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
1800km za den??? To je slusna magorina.
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
No ty kokos...to my jsme houby rychlíci tedaxxx píše: Já to jel Ostrava - Edirne (1noc)...

Jinak ano, po tom pobřeží se to taky za dvě hoďky omrzí, nicméně cestou tam jsme byli natěšení do Gruzie a cestou zpět zase až zastavíme někde na koupání u moře v půlce Turecka, takže to šlo. Ale je pravda, že na místě spolujezdce bych se asi ukopal do

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
bylo to jen 1570km, tak to není taková hrůzalow píše:1800km za den??? To je slusna magorina.

v pohodě, jedeš pořád téměř dálnici, krom Bulharska