vyproštění se z písku
Moderátor: Acon
vyproštění se z písku
Snazil jsem se hledat ale neuspesne... rad bych se proto zeptal, jestli uz jste nekdo nejak resil jizdu v pisku a pripadne "sebevyprostovani" ? Nemyslim zadny dakar ani duny v sahare, mam na mysli treba obycejne piscite (hlubsi) cesty, plaz u more apod...
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
- Juri Toy
- tel.: 603338599
- auto: RRC V8,79, D2 98+03
- Kontaktovat uživatele:
Re: vyproštění se z písku
Máš několik možností: 1. Sand tracky, 2. kotva, 3. naviják, 4. poctivá lopata 

Pri zapadeni by mohl pomoct i ten "nafukovaci vak" a podlozit temi sand tracky ale to by jich clovek musel s sebou vezt spoustu... Kotvu ani navijak na plazi neupevnim a lopata mi prijde jako sprosty slovo ! 
A nejake extra dlouhe lano (zvlast ukotvene nekde mimo dohled) me uz taky desi - nezapomenu na ten smutnej pohled rumuna (kterej chtel vytahnout z pisku pres takovej malej horizontek u more na dloooouhem ocelovem lanku), kdyz si pak o kus dal prohlizel svoje tazne i s kusem podlahy...

A nejake extra dlouhe lano (zvlast ukotvene nekde mimo dohled) me uz taky desi - nezapomenu na ten smutnej pohled rumuna (kterej chtel vytahnout z pisku pres takovej malej horizontek u more na dloooouhem ocelovem lanku), kdyz si pak o kus dal prohlizel svoje tazne i s kusem podlahy...

- Juri Toy
- Kontaktovat uživatele:
Kotva je hlavně do písku
A sand tracky se hold musí podkládat postupně pokud ti nestačí, že tě vytáhly z největších sraček a nedojel bys na pevný podklad po svých.

jak tahle kotva vypada ?
- Tomas K (tkala)
Pokud pojedeš sám, vyprdni se na místa, kam bys mohl zahučet a pro jistotu si vem lopatu. Pokud pojedete dva, vemte si s sebou dynamickou kurtu. A pro jistotu taky lopatu.
Na zbytek se vybodni...
Jo a do písku to podhusti na cca 1.
Tož tak.
Tom

Jo a do písku to podhusti na cca 1.
Tož tak.
Tom
Dynamicka kurta je prosim Te co ? Lopatu samozrejme vozim... 

- Juri Toy
- Kontaktovat uživatele:
V nejhorším případě prostě zahrabeš do písku rezervu o kterou se vytáhneš 

- Tomas K (tkala)
Nejen já mám výborné zkušenosti s touhle.
http://www.shop4x4.cz/prislusenstvi/kur ... ta-9m.html, tady je asi v dražším vydání.. http://www.shop4x4.cz/prislusenstvi/kur ... -9m-2.html
Dáš auta blíž k sobě, zapojíš, jedno auto se rozjede a kynetickou energií vytáhne druhé. Bacha na to za co to věšíš, umít to trhat. Takový ty šroubovací oka u osobáků lítaj jak špunty z lahve... Ale zvládne to i celý nárazník.
Pokud to budeš mít dobře chycený, vytáhneš i malým autem podstatně větší. Rychle a bez práce.
Tom
http://www.shop4x4.cz/prislusenstvi/kur ... ta-9m.html, tady je asi v dražším vydání.. http://www.shop4x4.cz/prislusenstvi/kur ... -9m-2.html
Dáš auta blíž k sobě, zapojíš, jedno auto se rozjede a kynetickou energií vytáhne druhé. Bacha na to za co to věšíš, umít to trhat. Takový ty šroubovací oka u osobáků lítaj jak špunty z lahve... Ale zvládne to i celý nárazník.

Tom
- Juri Toy
- Kontaktovat uživatele:
Tohle si dost dobře nedokážu představit, pokud jsi někde daleko v písku. Myslím že by i ten druhej měl co dělat aby se vůbec rozjel. Pokud by tam ovšem někdo druhý vůbec existoval. Vycházejme spíš z varianty, jak se vyprostit sám.
- Tomas K (tkala)
Párkrát jsem s tím přejel poušť napříč, i po pláži jsem něco najezdil a neskončil jsem jako sluncem vybělená kostřička...
A zdaleka nejsem sám.
Ale je mi to vcelku jedno. Pokud kvůli projetí pískové cesty chcete kupovat a tahat s sebou kotvy, je to vaše svobodná volba. Jen upozorňuju, že zrovna v písku víc než kde jinde platí, že čím je auto těžší, tím se hůř jezdí.
Tom

Ale je mi to vcelku jedno. Pokud kvůli projetí pískové cesty chcete kupovat a tahat s sebou kotvy, je to vaše svobodná volba. Jen upozorňuju, že zrovna v písku víc než kde jinde platí, že čím je auto těžší, tím se hůř jezdí.
Tom
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
taky jste slyšeli, že do pouště se nemá jezdit jedním autem? My to na okraji pouště slýchali celkem často, asi nějaká pověra...
Chlapi, nechte jizlivosti, taky jsem uz neco za tech tricet let projel a zazil nejen s osobakama... Psal jsem hned z kraje, ze mi nejde o prujezdy pousti a pod. Jeden priklad - jedu po krasne tvrdy piskovy plazi. V mistech, kde sousedi s jezery prehlidnu podmoceny pas pisku a jsem tam. Nebo z pevneho pisku sjedu do pisku z musli (tam se zapadne i pesky). Jde mi tedy o to, jak nejjednoduseji se samovyprostit nebo (pokud si vcas vsimnu) jak to misto co nejjednoduseji prekonat... Bylo by moc fajn, kdyby diskuze pokracovala jako ze zacatku a diky za podeleni se o ukusenosti.
- Tomas K (tkala)
Pokud můj příspěvek vyzněl jízlivě omlouvám se, to jsem v úmyslu neměl. Jinak jsem k tomu už asi všechno napsal.
Tom
Tom
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
já to taky beru zlehka, ještě by se dalo celé vlákno rozšířit o vafle, z ruzných materiálů a rozměrů, i vafle se dá nakonec zakopat jako kotva, a dyš je zle pod kola se daj strkat i koberečky pokud jimi vůz vůbec disponuje.
- Tomas K (tkala)
Nicméně tady možná zapadlo to nejdůležitější.
Pokud zapadneš v písku, nesnaš se z něj vyhrabat, ale hned vylez, upusti všechny kola na 0,9 až 1 a v klidu vyjeď. V 99% případů Ti to pomůže....
Tom

Tom
Raz som chcel preist cez "vyschnute" solne jazero a mal som uzasny napad ze zastavim
a to bol v podstate koniec. Dostal som sa odtial len s lopatou a podkladanim veci pod kolesa, zdvihak sa nedal pouzit vobec, uviazat sa nebolo o co a aj ked som skusal zahrabat rezervu do piesku tak navijak je strasne pomaly - cize som sa nevedel dostat na povrch. Naokolo samozrejme az dovecera nikdo nesiel.

- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ak zapadnes do mokreho piesku, tak ti kotva alebo nejake zakopane wafle/rezerva nepomozu. raz sme tahali z takeho piesku jedneho defa a bol to problem s dvoma autami a navijakmi. cim dlhsie tam bol, tym horsie... len vela rychleho lopatovania by ti samemu pomohlo;-)
inak na pusti/sypkom piesku je najlepsia dynamicka gurtna a presne ako pisal tomas, nespanikarit a nehrabat. niekedy staci slapkou odhrabat trochu piesku a este viac podhustit gumy;-)
inak na pusti/sypkom piesku je najlepsia dynamicka gurtna a presne ako pisal tomas, nespanikarit a nehrabat. niekedy staci slapkou odhrabat trochu piesku a este viac podhustit gumy;-)
To podhusteni gum si budu dobre pamatovat ! A kazdopadne diky za vsechny postrehy a zkusenosti, clovek se porad uci...
A prave pri tom podkladani (kdyz auto sedi na brise) byva problem s nadzvednutim zvedakem. Zkousel jste nekdo ten vak co se nafukuje vyfukem nebo neco podobneho ?
A prave pri tom podkladani (kdyz auto sedi na brise) byva problem s nadzvednutim zvedakem. Zkousel jste nekdo ten vak co se nafukuje vyfukem nebo neco podobneho ?