Opotrebeni brzdovych desticiek Freelander TD4 2001
Moderátor: Safraporte
Opotrebeni brzdovych desticiek Freelander TD4 2001
Zdravim,
vsimol som si ze sa mi vpredu na lavej strane opotrebovavaju desticky viac ako na pravej strane auta.
Pred nedavno som bol na STK a tam predne brzdy brzdili symetricky, rozdiel mensi ako 2%.
Nemate niekdo podobnu skusenost?
Opotrebovavaju sa vam desticky uplne symetricky?
vsimol som si ze sa mi vpredu na lavej strane opotrebovavaju desticky viac ako na pravej strane auta.
Pred nedavno som bol na STK a tam predne brzdy brzdili symetricky, rozdiel mensi ako 2%.
Nemate niekdo podobnu skusenost?
Opotrebovavaju sa vam desticky uplne symetricky?
Re: Opotrebeni brzdovych desticiek Freelander TD4 2001
Zdravim,
mám toho samýho free, taky 2001 a tenhle problém nemam. Jestli to na stk prošlo v pohodě tak mě napadá jedině jestli nemáš náhodou destičky v levo a vpravo od jinýho výrobce. Na pravý straně lepší a na levý horší směs nebo tak nějak. Zkusil bych je prohodit co to bude dělat, jestli to bude naopak a pak uvidíš. Jiné rozumné vysvětlení mě nenapadá. Každopádně to brzdí tak bych se toho nebál. Známej si koupil novýho citroena už ho má asi 2 roky a tam mu třeba ubejvaj kotouče rychlejc než destičky to bych řek že je horší. Taky si prej francouze už v životě nekoupí

mám toho samýho free, taky 2001 a tenhle problém nemam. Jestli to na stk prošlo v pohodě tak mě napadá jedině jestli nemáš náhodou destičky v levo a vpravo od jinýho výrobce. Na pravý straně lepší a na levý horší směs nebo tak nějak. Zkusil bych je prohodit co to bude dělat, jestli to bude naopak a pak uvidíš. Jiné rozumné vysvětlení mě nenapadá. Každopádně to brzdí tak bych se toho nebál. Známej si koupil novýho citroena už ho má asi 2 roky a tam mu třeba ubejvaj kotouče rychlejc než destičky to bych řek že je horší. Taky si prej francouze už v životě nekoupí

Pokud nechceš mít brzy zničené kotouče pak si sundej na té špatné straně brzdič,očisti a rozhýbej pístky.Pravděpodobně se špatně pohybují a brzdí nesouměrně.Pokud se na to vykašleš budeš muset časem vyměnit kotouče i destičky a toto se mění vždy na obou stranách současně!nemůžeš se na to vykašlat,pokud chceš přežít.FREE mají už tak slabé brzdy a špatně sjeté kotouče to je cesta do pekel.Práce je to na 2 hod.bez nákladů,poze kdyby byly počkozené gumičky nebo manžety na pístech.Případná výměna brzd.destiček není také náročná ale vždy na obou stranách!Ony se také prodávají vždy ve dvou párech,tím pádem nemůžeš mít na každém kole od jiného výrobce/podobné nesmyly neber v potaz/a jinak sjeté!Prohodit destičky a skoušet co to bude dělat?Nemá po tobě "VENA" dědit?
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
A to by ses divil sajtyy.sajty píše:tím pádem nemůžeš mít na každém kole od jiného výrobce

Na konci roku sem byl nucen udělat repas brzd na našem Focusu, protože se najednou přidřelo levé kolo. Při rozborce mi lezli oči z důlků. Jakési německé hovado sapiens (vůz je dovoz z říše) nejenže osadil různé destičky (tvarově se trochu lišili), ale hlavně dal na levou stranu dvě vnější (bez "motýlků") a na pravou dvě vnitřní (ty byly sjeté sotva na polovinu). Dřeto, ale jde to

Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Brzdy som rozobral a vsetko sa zda normalne. Pojazdy chodia, piesty tiež. Hlavne je divne ze na STK brzdia rovnomerne.
Skusim este geometriu. Inak kotuce mam chladene vrtané CDG, platnicky EBC green. Maju tak 50tis km.
Skusim este geometriu. Inak kotuce mam chladene vrtané CDG, platnicky EBC green. Maju tak 50tis km.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Modelový příklad:Šofér zjistí že je potřeba dát miláčkovi nové destičky a protože kotouče vypadají ještě dobře a ani nejsou sjeté pod minimální TH. Tak to neřeší a šoupne tam fungl krásný destičky a ve finále mu vrtá hlavou proč není tenhle kotouč oleštěný po celé ploše třecí plochy. Pokud jsou nerovnoměrně sjeté kotouče od předchozích destiček tak při osazení novými destičkami dochází k tomu,že na brzdných plochách prostě nesedí celou plochou. Ono se to sice časem srovná, ale já vždy při výměně desek srovnám brzdné plochy na kotoučích na soustruhu( pokud to ještě dovolí min. TH). Brzdný účinek je pak maximální.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
To je v pořádku,destičky se po čase přizpúsobí.V každém případě jak říkáš je lepší srovnat kotouč/pokud to ještě jde/a osadit nové desky,ono to zase nestojí tak moc.Každopádně nikde není psáno,že i v Německu jak píše tazik se nenajdou "machři".Já byl svědkem,že na Škodovce v servisu nasadili desky obráceně kovem na kotouč a majitel týden jezdil a stěžoval si,že mu pískají brzdy-v servise mu řekli,že si to musí sednout!Jsem přesvědčen,že na brzdách se nemá šetřit a nějaké pokusy s přehazováním desek se musí vymstít!Takové rady tady nepatří!
Já jen reagoval na to že na stk prošel v pořádku. Z vlastni zkušenosti z bývalý mazdy 626 ale vím že se na stk zatuhlý brzdič pozná. Byl jsem kvůli tomu jednou vyhozen. Levé kolo v pořádku a pravý sem měl pod hranicí tolerance (asi 30%) ale nepamatuju si to přesně je to už asi 3 roky. Milos píše že má rozdíl 2%, takže to auto brzdí dobře a rovnoměrně každá strana. A už jsem taky viděl jaký harakiri se s destičkama provádí aby se ušetřilo pár korun na pivo, bohužel nežijem v ideálním světě plnym uvědomnělích jedinců...a sajty jestli sem se tě nějak dotknul s tim prohozenim tak se ti omlouvam, já osobně bych to tak udělal abych zjistil jestli je problem na destičkách nebo někde v brzdovym systému a popřípadě se mohl těmto deskám v budoucnu vyhnout, když vím jaké na autě mam. Samozřejmě že pak nebudu jezdit stylem brzda plyn a čekat do koho to navalim. Když se ale jezdí opatrně tak se dá dobrzdit vše i s těma slabýma brzdama co podle tebe free má. Já jsem teda z brzdnym účinkem freelandera neměl nikdy problém a nepřijde mi že by brzdil špatně, tudíž se mi nemůže nic vymstít.
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
y.sajty píše:na Škodovce v servisu nasadili desky obráceně kovem na kotouč

Sloužim lidu! :-)
Bez komentáře.