p38 2.5td spojka
p38 2.5td spojka
Zdar,zajtra ma caka vymena spojky coho sa vyvarovat??
Re: p38 2.5td spojka
Na bmw som menil spojku uz neraz tu ma zaujima ako je to s ovladanim spojky ked ze lozisko na pritlacak netlaci ale je ovladane tahom skrz nejaku vidlicku ??
-
- auto: Range Rover P38 2,5
Nazdar, hlavne si nezabudni vymeniť zaisťovacie kolíky na vidličke. Myslím, že je to priemer 5 alebo 6mm. Bez ich výmeny to naspäť nedávaj. Pokiaľ nemáš zdviháky na prevodovku, tak musíte byť minimálne traja ľudia. Z interiéru odstrojíš strednú konzolu, odopneš konektory na čidlách, lanko ručnej brzdy. Zo spodu odpojíš kardany, výfukové potrubie od motora, trubky na chladenie oleja. Uvoľníš 4 skrutky, ktoré držia prevodovku na ráme. Uvoľníš skrutky a prírube a ťaháte celú prevodovku do zadu. Na prevodovke sú 2 príruby, malá a veľká. Aby si mohol nasadiť vidličku na ložisko, tak si najprv nasadíš veľkú prírubu, na ktorej je vidlička. Potom tú malú s prevodovkami.
A hlavne tie kolíky nezabudni vymeniť, aj keď vyzerajú ako nové!!!
A hlavne tie kolíky nezabudni vymeniť, aj keď vyzerajú ako nové!!!
Diky za radu,mam jeden drziak na prevodovku a asi z kamosom to budem robit 

Az dnes sa to menilo smor som nemal cas,koliky som nemenil len semering na hriadely prevodovky lebo tam bol o2mm vetsi priemer na hriadely a smoro ziaden olejv prevodovke....a taktiez ked mam me ej nafty 20l a menej chyta falosny vzduch..do nadrze sa dostanem skrz sedacky ci musi ist dole?
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
do nadrze se dostava tak, ze nadrz zdelame z vozidla na zem...pokud si nechces rezat auto..forreet píše:Az dnes sa to menilo smor som nemal cas,koliky som nemenil len semering na hriadely prevodovky lebo tam bol o2mm vetsi priemer na hriadely a smoro ziaden olejv prevodovke....a taktiez ked mam me ej nafty 20l a menej chyta falosny vzduch..do nadrze sa dostanem skrz sedacky ci musi ist dole?
Ok dik do vetsiny osobnych aut sa dostanes skrz kastly range az tak nepoznam len kvoly tds som si ho kupilKokesek píše:do nadrze se dostava tak, ze nadrz zdelame z vozidla na zem...pokud si nechces rezat auto..forreet píše:Az dnes sa to menilo smor som nemal cas,koliky som nemenil len semering na hriadely prevodovky lebo tam bol o2mm vetsi priemer na hriadely a smoro ziaden olejv prevodovke....a taktiez ked mam me ej nafty 20l a menej chyta falosny vzduch..do nadrze sa dostanem skrz sedacky ci musi ist dole?