Td5 po zohriatí na 4 válce
- Eddef
- auto: LR Defender110SW Td5
Td5 po zohriatí na 4 válce
Neviem či ste sa s tým už stretli, ale moja Td5, r.2000, 10P sa rozhodla štrajkovať.
Keď je motor studený ide krásne, pravidelne, aj na voľnobeh aj pri záťaži. Po zohriatí, prejdení cca 12 km, začne motor pracovať na 4 válce. Na diagnostike ukázalo že 5 vstrekovač má problém. Tak som ho dal repasovať, namontoval som, a po zohriatí ten istý problém. K diagnostike som sa ešte nedostal. Ale rozmýšľam, či neblbne elektrika, resp. kablový zvazok vstrekovačov.
Ak je aj motor zohriatý po reštarte ide chvíľu na voľnobeh normálne a potom zas na 4 válvce, to isté spraví aj po reštarte a pridaní plynu.
Keď je motor studený ide krásne, pravidelne, aj na voľnobeh aj pri záťaži. Po zohriatí, prejdení cca 12 km, začne motor pracovať na 4 válce. Na diagnostike ukázalo že 5 vstrekovač má problém. Tak som ho dal repasovať, namontoval som, a po zohriatí ten istý problém. K diagnostike som sa ešte nedostal. Ale rozmýšľam, či neblbne elektrika, resp. kablový zvazok vstrekovačov.
Ak je aj motor zohriatý po reštarte ide chvíľu na voľnobeh normálne a potom zas na 4 válvce, to isté spraví aj po reštarte a pridaní plynu.
LR Defender 110 SW Td5
Re: Td5 po zohriatí na 4 válce
... no kazdopadne ak si sa este nevenoval kablovemu zväzku tak ho treba preverit ako prvy.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Eddef
Asi skôr vymeniť, si myslímDanoDEF píše:... no kazdopadne ak si sa este nevenoval kablovemu zväzku tak ho treba preverit ako prvy.
LR Defender 110 SW Td5
... ja si to nemyslim. Nie je nutna vymena staci repas.Eddef píše:Asi skôr vymeniť, si myslím
- Eddef
čo si pod tým predstavuješ "repas"? Preletované už sú dávno, v RJ už sa moc olej nevyskytujeDanoDEF píše:... ja si to nemyslim. Nie je nutna vymena staci repas.Eddef píše:Asi skôr vymeniť, si myslím
LR Defender 110 SW Td5
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Kabelovej svazek ke vstřikovačům.Máš volný konektory.Stačí rozdělat přimáčknout kleštěma nebo naletovat nový.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- Eddef
Tak som dnes vybral káblový zväzok od vstrekovačov a pozatláčal konektory. Dokonca som zistil, že tam už bol niekto skôr ako ja, asi predošlý majiteľ. Dva káble boli ako že preletované, ale vskutočnosti boli uvoľnené. Tak som nanovo preletoval, poopravoval, založil, vyskúšal a asi bude dobre, zatiaľ žiadna porucha ani po zohriatí motora. Dúfam, že to bol len tento problém.
LR Defender 110 SW Td5
... hlavne to otestuj.Eddef píše:Ďakujem