Nastavenie vstrekovacov TD5
Moderátor: Miky_CZ
Nastavenie vstrekovacov TD5
zdar!
Moj problem:
Vybral som vsetky vstreky lebo jeden robil problem. Nechal som ich vycistit. Vycistene som ich nahodil do motora.
Problem je ten, ze motor nema taky vykon a stratil tah. Hlavne od spodnych otacok stratil tah. Pozeral som nejake postupy a navody ako nastavit vstrekovace ale podla nich by som to mal mat spravne.
Mate nejake skusenosti ako to spravne skontrolovat pripadne nejaku konkretnu radu?
PS: auto po pridani rocha na cierno dymi
Vdaka za kazdu radu
Moj problem:
Vybral som vsetky vstreky lebo jeden robil problem. Nechal som ich vycistit. Vycistene som ich nahodil do motora.
Problem je ten, ze motor nema taky vykon a stratil tah. Hlavne od spodnych otacok stratil tah. Pozeral som nejake postupy a navody ako nastavit vstrekovace ale podla nich by som to mal mat spravne.
Mate nejake skusenosti ako to spravne skontrolovat pripadne nejaku konkretnu radu?
PS: auto po pridani rocha na cierno dymi
Vdaka za kazdu radu
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Nastavenie vstrekovacov TD5
Jak jsi poznal v motoru, že jeden vstřikovač má problém? Ona u TD5ky je nejčastější závada lišta co je propojuje v hlavě motoru a její konektory. Ty se časem unaví, nekontaktují pořádně a ono se to chová, jako když je vstřikovač špatný.
Komplet popis je v RAVE - servisní příručka, dá se najít na netu.
Komplet popis je v RAVE - servisní příručka, dá se najít na netu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Kazdy vstrekovac je kodovany v ECU motora, dodrzal si pozicie vstrekovacov ako boli povodne? (netvrdim ze je to fatalna chyba ale ecu ma nastavene korekcie prave podla kodov vstrekovacov - kultivovanejsi chod motora).
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Pokud je máš dobře nastavené na vačkách,jak říkáš(vačka horní úvrať,dotáhnout štelovací šroub a povolit o 360°),tak by to mělo jet.To,že budou přeházený,není až takovej problém.Ale můžeš mít problém jako já před pár lety.Nechal jsem vstřiky vyčistit v ultrazvuku a to byla jejich smrt.Auto krásně chytalo,ale nemělo žádnej výkon.Nikdo nevěděl proč.Nechal jsem vstřiky otestovat a tam se zjistilo,že dávaj 30procent max.dávky.Nezvratně!To je moje zkušenost s čičtěním.Ale třeba to není Tvůj případ.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A pokud došlo během číštění k zásahu do vstřikovačů, tak je třeba zadat nové kódy, které musí ten to vstřikovače případně upravil dodat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
To vás pánbůch trestá, že se v tom vrtáte, dokud to vůbec jede.
dotiahnut stelovaci srob na aky moment? (skontroloval by som to radsej este raz pre istotu)peppino píše:Pokud je máš dobře nastavené na vačkách,jak říkáš(vačka horní úvrať,dotáhnout štelovací šroub a povolit o 360°),tak by to mělo jet.
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Žádnej moment,jen přitáhnout do konce seřizovací šroub a následně povolit o jednu otáčku a zajistit maticí.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
este moze byt problem s konektormi kabelaze = precistit kontakty az po riadiacu jednotku (cerveny konektor)...