F1 Nezhasnou kontrolky -nestartuje
Moderátor: Safraporte
- Bulgarianmonkey
- tel.: 734501597
- auto: Freelander 2,0 TD4
F1 Nezhasnou kontrolky -nestartuje
Zdravim, rmam prosbu na znalé, ráno jsem nenastartoval Free TD4, (2004) rozsvítí se kontrolky, ale nezhasnou, auto točí, ale nechytne. (Rezerva s naftou se mi rozsvítila cca před 1km takže naftou by to být nemělo) Nemáte někdo tip??? Vím, že to asi může být cokoliv, ale třeba jste měl někdo stejný problem. Jelikož se mi před dvěma dny rozbilo i druhé auto je to pro mě duležité.. Předem díky....
- Bulgarianmonkey
Re: Nezhasnou kontrolky -nestartuje
ješte mala otazka....nemuže to být imobilizer??? svítily by tyto kontrolky nebo je to jiná kontrolka??
Ten motor z vykricnikem je imo ,chtelo by to na diagnostiku a prehrat imo
Čerpadlo po otočeni kľúča čerpá? Ak štartér točí takto immo nebude.
- Bulgarianmonkey
ahoj, starter točí, čerpadlo neslyším.... Když jsem přímo do sání stříknul "éter" tak to na vteřinu chytlo.... vypada to opravdu na čerpdlo...dnes nebo zítra přijede pán s diagnostikou...tak uvidím... Hlavně se bojím řídící jednotky, čerpadlo by se asi dalo sehnat za rozumný peníz... zatím díky
Otvor kapotáž, otoč kľúč zapaľovania do polohy zapaľovanie zapnuté, vezmi do ruky nejaké menšie kladivo a jebni z ľahka po čerpadle, je to dlhý kovový valec cca fí 50 pri naftovom filtri pri pohľade na motor po pravej strane. Občas sa stane, že sa zrazia ekosračky čo sa lejú do nafty pri vycucaní nádrže v čerpadle a zalepia ho.
Mne sa to stalo niekoľko krát a keďže som paranoidný tak vozím so sebou i nové čerpadlo, pre prípad, že by liečbná rana už nestačila, no zatiaľ vždy pomohla
Mne sa to stalo niekoľko krát a keďže som paranoidný tak vozím so sebou i nové čerpadlo, pre prípad, že by liečbná rana už nestačila, no zatiaľ vždy pomohla

- Matz
- auto: D3, 2x Free Td4
Má rok 2004,podávací čerpadlo má v zadním podběhu...
D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Ale to by jsi měl to čerpadlo taky slyšet. Mě se to již také stalo. Zkus něčím třeba gumovou paličkou poklepat třeba palivový filtr mě to tehdy poradili v servisu abych mohl chvíli jezdit a sám dojet do servisu. Ono pokud je to jen přidřené tak tím poklesem se to uvolní. Kdesi tu kdysi admin psal že není dobré jezdit s TD4kou s malým množstvím nafty jako to máš ty že pak stačí chvilka kdy čerpadlo natáhne jen vzduch a může se přidřít...
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Free Td4 2004 HSE automat
- Bulgarianmonkey
Dekuji vsem za rady, auto mi zustalo stat v praci a tak to bud dnes nebo zitra vyzkousim...Naftu nikdy nenechavam svitit, vetsinou tankuji jeste pri 1/4 nadrze. Jeste ten den jsem si nechal dovezt od kolegy aspon 5l. Kdyz jsem pak zkousel nastartovat na vterinu to chytlo a hned zas zdechlo... Dle meho asi mate pravdu a bude to cerpadlem, coz by nebyla takova tragedie. Az zjistim co bylo opravdovou pricinou napisu to sem, abych pripadne pomohl nekomu dalsimu s podobnym problemem. Jeste jednou diky Kamil
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Kéž by to tak bylo. Tobě však nezhasnou kontrolky. Při závadě čerpadla však kontrolky zhasnou ( samozřejmě až na ty tři které zhasínají až když motor chytne) 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- Bulgarianmonkey
Tak dle diagnostiky je to na 99% cerpadlo. Myslel jsem, ze stoji dardu,ale mechanik mi ho nasel za 1700 coz je parada...nevim proc, ale myslel jsem ze stoji 11tis. K cerpadlu je teda pristup jak k penezum...
- Bulgarianmonkey
Ahoj, tak potvrzeno, bylo to podavaci cerpadlo... lehnul jsem si pod auto palickou omlatil celej spodek auta u zadniho podbehu a cerpadlo zabzucelo...bylo pridrene... objednal jsem uz nove tak ho pro jistotu vymenim.....diky vsem za rady, priste uz budu chytrejsi ;0))
- Bulgarianmonkey
opet zdravim, vcera mi mechanik vymenil podavaci cerpadlo a delalo fakt velky ramus slysitelny az do auta, navic se po natlakovani pri otoceni klicku nevyplo a tlacilo porad dal... dal tam tedy to puvodni pridrene a je slysitelne tišší, po natlakovani vypne, ale slysim ho take v aute celou cestu piskat... slysite to take ve vasich free??? Je divne resene, neni v nadrzi,ale v podbehu...mozna bylo slyset i predtim, jen jsem si to neuvedomoval a ted jsem se na to jen upnul...
Čerpadlo nevypne samé o sebe, vypne ho RJ na podnet od snímača tlaku v nízkotlakom okruhu. Ak beží stále a to pôvodné len chvíľu, tak to nové nedosiahne vypínací tlak. Aký je výrobca toho nového? Jazdilo auto s tým novým aj plný plyn? Ideálne by bolo, keby si novým čerpadlom na diagnostike zmeral tlak.
U mňa TD4 2001 čerpadlo pri motore počujem, pokiaľ nenaštartujem.
U mňa TD4 2001 čerpadlo pri motore počujem, pokiaľ nenaštartujem.
- Bulgarianmonkey
ahoj, výrobce byl z itálie, značku už si nepamatuju už je vrácené....s tím novým čerpadlem jsem jen objel dům takže pod větším výkonem nebylo..každopádně slyším i to zajeté čerpadlo a fakt si nejsem jist jestli tomu tak bylo i dříve.....jinak v r.v 2004 je čerpadlo asi jinde než u 2001...
V nadrzi je jeste jedno cerpadloBulgarianmonkey píše:opet zdravim, vcera mi mechanik vymenil podavaci cerpadlo a delalo fakt velky ramus slysitelny az do auta, navic se po natlakovani pri otoceni klicku nevyplo a tlacilo porad dal... dal tam tedy to puvodni pridrene a je slysitelne tišší, po natlakovani vypne, ale slysim ho take v aute celou cestu piskat... slysite to take ve vasich free??? Je divne resene, neni v nadrzi,ale v podbehu...mozna bylo slyset i predtim, jen jsem si to neuvedomoval a ted jsem se na to jen upnul...
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
U modelů po modernizaci (2004
) v nádrži čerpadlo NENÍ (měl jsem to rozebraný) Jsou dvě. Podávací v podběhu a vysokotlaké u motoru 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Ano je to tak napsal jsem to spatne ale jsou tam vzdy dve cerpadla
- Bulgarianmonkey
Uz jsem zoufalej, cerpadlo po vymene stale bezi...nenatlakuje se. Kdyz otocim klickem vzdy jen zabzucelo a vyplo, nyni bezi porad...muze byt tedy spatne i to vysokotlake cerpadlo????auto jezdi normalne nepocituju zadny problem,jen to proste porad bezi.... Jsem lajk a tak se pokousim sehnat info. Znovu dekuji
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Ahoj, u mě co vím to běží taky pořád, já si myslím že je to správně, pokud ho chci slyšet vypnout musím otočit klíčkem ať se rozsvítí kontrolky a počkat cca.3min,(nevím už přesně,prostě počkej) bez startování. A co vím tak to tak bylo vždy. Vůbec ho nezajímá jestli máš správný tlak(tím myslím že by se mělo čerpadlo vypnout na základě toho tlaku 2 bar.)to tak není,ty čerpadla běží prostě určitý čas a pak vypnou. Pokud nastartuješ tak ten tlak je tam správný.To se děje za klidu .
Pokud ti přestanou čerpadla (čerpadlo)tlačit za běhu motoru (za jízdy) ,zastaví se motor ,rozsvítí se kontrolka motoru, a zůstane už svítit až do té doby než tam ten tlak zase bude správný cca.2bar. Po nastartování se sama vymaže. Tak to funguje u mě r.v.2002 TD4, 2 čerpadla v nízkém okruhu.
Pokud ti přestanou čerpadla (čerpadlo)tlačit za běhu motoru (za jízdy) ,zastaví se motor ,rozsvítí se kontrolka motoru, a zůstane už svítit až do té doby než tam ten tlak zase bude správný cca.2bar. Po nastartování se sama vymaže. Tak to funguje u mě r.v.2002 TD4, 2 čerpadla v nízkém okruhu.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001