RR4.6 - olej aut. převodovky
RR4.6 - olej aut. převodovky
Zdravím. Jak se dá zkontrolovat množství oleje, případně kudy ho doplnit, do automatické převodovky? Musel jsem vyměnit chladič. Pod převodovkou je sice jeden výpustní šroub, ale druhý je jen kousek nad ním, z boku a tam by se moc oleje asi nevešlo. Díky za rady. Petr
ex Audi80, ex Fabka, ex Oktávia 2, ex Oktávia 3, ex E46ci, ex FL2, ex P38, ex XJ8, ex D4
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: RR4.6 - olej aut. převodovky
tvoje auto myslim nema merku ze?
tak napustakem ale muzes ho vysroubovat az bude auto nastartovane a budes mit prorazeny vsechny rychlosti. pak za chodu a razeni rychlosti dolivat olej dokud nepotece ven az potece porad za chodu sroub zasroubovat
tak napustakem ale muzes ho vysroubovat az bude auto nastartovane a budes mit prorazeny vsechny rychlosti. pak za chodu a razeni rychlosti dolivat olej dokud nepotece ven az potece porad za chodu sroub zasroubovat
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- auto: Range Rover 4.6 HSE
zaleží od RV. starsie verzie maly aj mierku oleja v prevodovkezata píše:Zdravím. Jak se dá zkontrolovat množství oleje, případně kudy ho doplnit, do automatické převodovky? Musel jsem vyměnit chladič. Pod převodovkou je sice jeden výpustní šroub, ale druhý je jen kousek nad ním, z boku a tam by se moc oleje asi nevešlo. Díky za rady. Petr

Z Land Roverom to bude vždy zážitok či už v teréne na ceste alebo v servise : )
Já měrku oleje nemám. Chladič jsem s kamarádem vyměnil, ale ikdyž jsme ho jako nový prolili olejem, nevíme, kolik ho při výměně vyteklo.
ex Audi80, ex Fabka, ex Oktávia 2, ex Oktávia 3, ex E46ci, ex FL2, ex P38, ex XJ8, ex D4
ako pise Miky...
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
A moc bych s tím takhle nejezdil - mezi min a max není moc....
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
Miky ma pravdu
ješte bych vypustil co pujde a dolil novým, pak vyměnil filtr a opakoval výměnu oleje

ješte bych vypustil co pujde a dolil novým, pak vyměnil filtr a opakoval výměnu oleje

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
pokud si pamatuju dobre tak tam byl delany repas prevodovky takze filtr i olej je novy
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
jj, převodovka je zrepasovaná. Řadí skvěle. O to mrzutější je, že ikdyž jsme během koupi auta upozorňovali na to, že z předku něco teče, tak nám bylo řečeno, že o nic nejde. Nakonec to byl právě chladič oleje automatky, ze kterého olej tak pěkně tekl ven. Tzn. jezdit s tím a nic neřešit = postupná smrt automatky, která byla při tom po repasi a byla dobrá. Naštěstí jsem to řešil hned jak se dalo a nyní je vše bez loužiček pod autem a po doplnění oleje bude vše OK

Miky_CZ píše:pokud si pamatuju dobre tak tam byl delany repas prevodovky takze filtr i olej je novy
Kromě toho, byl tím tekoucím olejem zasviněný i celý chladič motoru, takže jsem nakonec koupil nový a s kamarádem vyměnil komplet chladící kapalinu a víčko exp.nádoby. Starý chladič mám nakonec po vyčištění do foroty 

- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
nejsme neomylni...
Ono jak auto delsi dobu stoji je lepsi pojezdit a pak se ukaze co jeste dovymenovat. Ja hned nemenim vse nektere veci se opravi sami pouzivanim.
Je mozne ze jsem to podcenil.

Ono jak auto delsi dobu stoji je lepsi pojezdit a pak se ukaze co jeste dovymenovat. Ja hned nemenim vse nektere veci se opravi sami pouzivanim.
Je mozne ze jsem to podcenil.
V pohodě. Je mi jasné, že staré auto bude mít své mouchy a budou zde věci, které se musí pořešit. Jen by mě jeblo, kdyby se zrepaslý automat, který jinak teď chodí fakt pěkně, podělal kvůli takové banalitě, jako je ztráta oleje
Mám teď jiný špek. Ukroutil se mi bezp. klíč (ořech) na kola

- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
tak to uz se mi stalo taky. ty original bezpecaky s cepem sou dost nedoresene.zata píše:V pohodě. Je mi jasné, že staré auto bude mít své mouchy a budou zde věci, které se musí pořešit. Jen by mě jeblo, kdyby se zrepaslý automat, který jinak teď chodí fakt pěkně, podělal kvůli takové banalitě, jako je ztráta oleje![]()
Tu prevodovku bys mohl samozrejme reklamovat a my bychom ti ji zdarma opravili
Naštěstí jsme to vyřešili včas
Z auta ještě podkapávala redukčka. Tam byl nedotažený šroub, tzn. po dotažení a dolití oleje též ok.
Teď už z auta nic neteče
Bezpečáky se nakonec povedlo sundat v pneuservisu a zpět už nepřijdou

Teď už z auta nic neteče

Bezpečáky se nakonec povedlo sundat v pneuservisu a zpět už nepřijdou

-
- auto: Range Rover 4.6 HSE
inak medzi riskami Min -- Max je rozdiel iba 2 a pol deci
na to treba davat pozor ja mam stastie mam tam mierku oleja 

Z Land Roverom to bude vždy zážitok či už v teréne na ceste alebo v servise : )