posílání balíků po Čr

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Davson12
auto: Land Rover Evoque

posílání balíků po Čr

#1 Příspěvek od Davson12 » 07 čer 2015 17:32

Zdravím, chtěl jsem se optat na radu jak řešíte (pokud máte zkušenost) posílání balíků? Věříte poště nebo používáte jiné firmy? Řeším posílání balíků po ČR tak do 4 kg. Na internetu jsem narazil na www.zaslat.cz a jiné agregátory. Je to dobré používat? může to něco ušetřit? Moc nevím ani jak to funguje, jestli pošlu, jím balík nebo oni to je zprostředkují a přijede někdo jiný....
Díky za tip.

jaromír 1

Re: posílání balíků po Čr

#2 Příspěvek od jaromír 1 » 07 čer 2015 17:58

Zdravím.
Měl jsem eshop, teď ho má dcera. Zkoušel jsme různé přepravce,nakonec jsem skončil u č.pošty.
Pošta má jednu výhodu,že jezdí dost pravidelně. Pokud s poštou podepíšeš smlouvu pro balíky i jiné zásilky si přijedou,
nebo je můžeš dovézt přímo na depo nebo poštu /nečekáš u okna až na tebe příjde řada/,vyúčtování jednou za měsíc - fakturou,
nižší cena podání, dobírka složenkou nebo na účet. Pošta proti konkurenci má blíž k odběratelům.
Spokojenost na 95%
Jaromír

Rover
tel.: 736173373

#3 Příspěvek od Rover » 07 čer 2015 18:21

Já mám zase u e-shopu s poštou naprosto děsivé zkušenosti a už přes ně nepošlu nikdy ani balík. Šílené služby, vysoké ceny, úmyslně rozšlapané křehké balíky, nezaslané platby za dobírky, ztracené balíky...
Country boy...

kupec18
auto: D1 300tdi

#4 Příspěvek od kupec18 » 07 čer 2015 18:50

Přidám zkušenost z druhé strany jako odběratel.

Vždy raději objednávám od shopu kde je možnost zasílaní Českou poštou. Jsou ochotní, umí se slušně chovat, balík nechají na poště v každé druhé vesnici takže se nemusí trmácet do města.

Dokonce když vidím že zasílaji ppl tak vyloženě hledam zboží jinde, řidiči se neumí chovat, na dispečinku to samé, s reklamaci jsem měl problem, Absolutně neochotní.
Že by se mi povedlo s řidičem někdy domluvit čas dodáni to v žádnem připade, vždy je odpověd,, Ja tam jsem v 9 rano, když nejste doma jedte si na dispečink do Ostravy. A pokud jsem se s nim už domluvil že se potkáme někde na trase abych mu to ulehčil tak pro změnu vypnul telefon a hotovo. Opravdu vypl, žádna nehoda nebo vybitá baterie.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#5 Příspěvek od MadTom » 07 čer 2015 20:27

Hm. tak já mám zkušenosti naprosto opačné - z obou stran, jak jako příjemce, tak jako odesílatel. U České pošty několik ztracených a občas po dlouhé době nalezených balíků, ztracené a po 2 měsících nalezené peníze za dobírku a jiné podobné chuťovky. O úrovni lidí na přepážkách se bavit nebudu, to je tragédie, když se člověku snaží vnutit jinou službu, než chce, a než použil včera. A navíc mu tvrdí, že nic takového neexistuje. Podobné je to s doručováním - zhruba třetina doručovatelů je super, zavolají, domluví se, dodají, zbytek nic, ani se nesnaží a ještě lžou. Takže u zhruba třetiny balíků, kde už je to moc podávám stížnosti, a ono to občas na krátkou dobu pomůže.
S jinými dopravci poslední 2 roky jako příjemce bez problémů, vždy volají a snaží ze domluvit. Na depo jsem nemusel.
Ještě v minulé firmě jsme jich zkoušeli několik a nakonec jsme se vrátili k PPL - byly nejrozumnější. Ale asi jsme měli štěstí na lidi.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Land Jirka » 08 čer 2015 07:11

Posílám docela často a spokojenost českou poštou.
Nikdy se mi balík neztratil.
Velké a nezabalitelné věci posílám PPL, DPD, nebo Toptrans tam se mi to tak nelíbí. Je to pro mě dražší a někdy na ně musím na dílně dlouho čekat.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#7 Příspěvek od MadTom » 08 čer 2015 08:04

A ještě jedna drobnost - k tomu co píše Jirka - hodně velké jsou rozdíly mezi velkým městem a vesnicí. Na vesnicích je doopravdy problém u kurýrních služeb s tím, kdy dojedou. Dlouhou dobu jsme museli na Horní Bečvu posílat Českou poštou, protože PPL tam bylo pravidelně až po 18té večer, protože to měli až na konci trasy. Ale to už se také vylepšilo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mirko » 08 čer 2015 08:22

Taky z hlediska odběratele: Já tady v Brně nemám problém s PPL, i ochota si domluvit sraz a nahánět se po městě auty je vysoká, navíc mají depo v Brně. Pro mě největší záruka, že ten balík mám ještě ten den. Naprosto špatně je pro mě DPD - nevolají, výzva na vstupních dveřích jak na neplatiče, depo mají někde mezi vískama a do uloženky to dokážou přesměrovat až další den...
Jinak taky mám rád českou poštu - prostě buď mě odchytnou nebo mám balík vedle hlavního nadráží k vyzvednutí kdykoliv během otevírací doby.

Trewor - ségra
auto: D2

#9 Příspěvek od Trewor - ségra » 08 čer 2015 09:32

Český poště se vyhejbám jak to jde. PPL a spol je kurýr od kurýra a já poslední dobou využívám výdejní automaty konkrétně zákolkovnu.
Už je jich docela dost tak si stačí najít nějakej na trase do práce, je to jednoduchý, rychlý a dojede si tam člověk kdy chce.

Davson12
auto: Land Rover Evoque

#10 Příspěvek od Davson12 » 08 čer 2015 10:23

No právě je to dilema. Jak najít kompromis pro mě a pro toho, kdo jej přijímá. To je dobrá poznámka. Mě ani nenapadlo

čuník

#11 Příspěvek od čuník » 08 čer 2015 13:57

s PPL nemám dobré zkušenosti a této podivné "službě" se vyhýbám .Co je mi platný že I. fáze doručení např. z Prahy do Ostravy je rychlý, jako kulový blesk ,když II. fáze -finální doručení je problém. Jejich filozofie je , že zákazník po zavolání musí okamžitě všeho nechat a vzít si např. ŘD a být dopoledne mezi 8-13h. doma a pokorně čekat . v opačném případě bude potrestán a balík se bude povalovat několik dnu , či dokonce týdnu v jejich centrále kdesi v zakopaný prdeli.
Č. pošta zavolá a když mě nezastihnou apod. ,tak mi oznamí, že balík mám na poště v místě bydliště , kde si ho ve svém čase a v pohodě vyzvednu . Č.pošta :yes , PPL :ne
Defender ? For heaven´s sake, not on your life!

Rover
tel.: 736173373

#12 Příspěvek od Rover » 08 čer 2015 15:46

Spoustu lidí nenapadne si balík nechat poslat do práce nebo třeba u zmiňované ppl využít jejich parcel shop a vyzvednout si balík tam... místo toho raději čekají dvě hodiny ve frontě na poště...
Country boy...

čuník

#13 Příspěvek od čuník » 08 čer 2015 16:39

:yes, zítra jdu za šéfem a pokusím se mu to vysvětlit že až si nechám poslat balík do fy , tak od 9-13h musím byt jen na dílně :grin:

Mirko
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mirko » 08 čer 2015 17:07

Rover píše:Spoustu lidí nenapadne si balík nechat poslat do práce nebo třeba u zmiňované ppl využít jejich parcel shop a vyzvednout si balík tam... místo toho raději čekají dvě hodiny ve frontě na poště...
To je prostě to, že všem nevyhovíš - v Praze to jsou dvě hodiny, v Brně krom vánoc 10 min a na vesnici si poklábosiš s pošťačkou u okénka, která jinak za celý den viděla jen manžela u snídaně :mrk

čuník

#15 Příspěvek od čuník » 08 čer 2015 18:09

Rover píše:Spoustu lidí nenapadne si balík nechat poslat do práce nebo třeba u zmiňované ppl využít jejich parcel shop a vyzvednout si balík tam... místo toho raději čekají dvě hodiny ve frontě na poště...
no jasně, jet autem v Praze kolem 16h do parcelshopu PPL, který je ještě tak trochu z ruky , zkus si v tu dobu udělat výlet autem do Prahy :chuckle

kupec18
auto: D1 300tdi

#16 Příspěvek od kupec18 » 08 čer 2015 18:17

Ja byl teda na te zakladně od ppl jen dvakrat, ale čekal jsem rozhodně déle než na poště.

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#17 Příspěvek od Sláma Karel » 08 čer 2015 21:49

kupec18 píše:Ja byl teda na te zakladně od ppl jen dvakrat, ale čekal jsem rozhodně déle než na poště.
čuník píše: no jasně, jet autem v Praze kolem 16h do parcelshopu PPL, který je ještě tak trochu z ruky , zkus si v tu dobu udělat výlet autem do Prahy :chuckle
Přesně a zrovna tak DPD a další :yes

Ty přepravky jsou dobrý pouze pro ty kdo jsou celý den na jednom místě. A pak je to také dost o těch kdo to vozí.
To druhé platí samozřejmě i pro poštu, ale tam je veliká výhoda toho vyzvednutí a i toho podání.
Sice né úplně vždy dodrží dodání do druhého dne, ale s tím ztrácením těch balíků to zase není tak hrozné. Za celou dobu co posílám se jim ztratil jeden balík, což je naprosto zanedbatelné a navíc mi ho ještě zaplatili.
Pokud člověk neposílá opravdu hodně balíků měsíčně, tak je pošta i naprosto nejlevnější.
Takže za mě i jako příjemce i jako odesílatele jasně Česká Pošta. :yes A to s nimi nemám ani smlouvu, na rozdíl od DPD a PPL.
Ještě tak trochu použitelný je TopTrans. Ten zase nemá problémy z ničím, co se týká tvarů a velikosti. Třeba u nás DPD má přesné rozměry a tvar a přes to vlak nejede, nebo se musí vyřídit nejdřív se zástupcem vyjímka. :Ale fuuj: (a to nemluvím o tom, že ten pracuje jenom do 15hod.)

K :dance
Naposledy upravil(a) Sláma Karel dne 08 čer 2015 22:00, celkem upraveno 2 x.
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Mirko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mirko » 08 čer 2015 21:57

Rover asi nemyslel depo PPL, ale výdejny, kterých je po Praze už určitě o pár víc než pošt...

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#19 Příspěvek od Sláma Karel » 08 čer 2015 22:02

No jo ale ČR není jenom Praha. :bandit

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Odpovědět