Prazdniny s detmi
Moderátor: Miky_CZ
Prazdniny s detmi
Zdravim pani (a aj damy ak tu su),
po rokoch sledovania expeditionportalu a a viac ako roku tu (skoro vsetko som preliezol) som sa rozhodol, ze je cas sa niekam vybrat na cestu. Podla toho co som tu cital, tak na zaciatok treba nieco jednoduchsie - takze Rumunsko alebo Albansko (ano, uz som tu cital kto tu co popisal, dokonca som si objednal prirucku od lowa). Mam nejaku predstavu, ale ak mate nejaky tip, tak si necham poradit.
Ciel je vyrazit okolo 25.7 do a spat okolo 10.8. Posadka 2 dospeli a 2 deti (8 a 5 - chalani).
O offroade nic moc neviem, ale idem do toho. Na zaciatok nieco jednoduchsie (nemam snorchel ani navijak) a ak chcem ist niekam, tak tento rok to nekupim.
Ak mi viete nieco poradit, tak budem rad. Specialne ma zaujimaju miesta, kde to bude trochu bavit aj deti (napr. stara ponorkova zakladna, ta plaz, na ktorej ste vsetci boli - a dnes je tam nejaky rezort, alebo co - o tych uz viem).
Ak tam niekto idete v podobnom termine s detmi, nie je problem sa niekde stretnut (na par dni alebo na dlhsie).
Akekolvek konstruktivne pripomienky prijimam, rad sa naucim na cudzich chybach - nemusim vzdy vsetko vyzrat sam.
po rokoch sledovania expeditionportalu a a viac ako roku tu (skoro vsetko som preliezol) som sa rozhodol, ze je cas sa niekam vybrat na cestu. Podla toho co som tu cital, tak na zaciatok treba nieco jednoduchsie - takze Rumunsko alebo Albansko (ano, uz som tu cital kto tu co popisal, dokonca som si objednal prirucku od lowa). Mam nejaku predstavu, ale ak mate nejaky tip, tak si necham poradit.
Ciel je vyrazit okolo 25.7 do a spat okolo 10.8. Posadka 2 dospeli a 2 deti (8 a 5 - chalani).
O offroade nic moc neviem, ale idem do toho. Na zaciatok nieco jednoduchsie (nemam snorchel ani navijak) a ak chcem ist niekam, tak tento rok to nekupim.
Ak mi viete nieco poradit, tak budem rad. Specialne ma zaujimaju miesta, kde to bude trochu bavit aj deti (napr. stara ponorkova zakladna, ta plaz, na ktorej ste vsetci boli - a dnes je tam nejaky rezort, alebo co - o tych uz viem).
Ak tam niekto idete v podobnom termine s detmi, nie je problem sa niekde stretnut (na par dni alebo na dlhsie).
Akekolvek konstruktivne pripomienky prijimam, rad sa naucim na cudzich chybach - nemusim vzdy vsetko vyzrat sam.
---------------------------------
LR Defender 110
BMW X5
LR Defender 110
BMW X5
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Re: Prazdniny s detmi
Aj ja idem z detmi ale bud to bude Grecko cestou necestou alebo francuzko cestou necestou 

- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Jestli nemáš na defu klimu, nejezdi v tomhle termínu do Albánie. Se ti tam děti upečou a zhnusíš rodině cestování ještě dřív, než pořádně začnete. Rumunsko v pohodě. Fagaraš, 67C, Padiš a okolí Brašova. Osobně ale upřednostňuji místa pod ukrajinskými hranicemi. Není tam tolik turistů, jako třeba na Fagaraši nebo v Banátu.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
S tou klimou souhlasím, ale to i tady. My chceme jet první 3 týdny v srpnu - nejspíše Albánie a něco okolo. Už jsme tam takhle s dětmi byli a bylo to super, zvlášť na severu v horách. Detailní plán zatím ještě není, ale určitě chceme několik dní strávit i někde u moře.
Na přesun do Albánie počítej tak dva dny cesty, aby to nebyl moc opruz, hlavně pro děti. Takže ty 2 týdny potom už nejsou zase tak moc.
Na přesun do Albánie počítej tak dva dny cesty, aby to nebyl moc opruz, hlavně pro děti. Takže ty 2 týdny potom už nejsou zase tak moc.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Diky za reakcie:
1) V Defendri mam klimu - to je to jedine co v nom je
2) No neviem, ale ja bezne s detmi jazdim az 1200km. OK uznavam ze v Defendri to bude ine - mensia rychlost, ale za to viac miesta, vacsia pohoda (aspon si myslim - ponahlat sa nebude mat zmysel).
3) Na zaciatok chcem nieco lahsie - mozno nieco ako MadTom - niekam ist prespat niekde vonku, mozno raz za 3 dni prespat niekde kde je aj serioznejsia kupelka (aby to aj manzelka prezila) a par dni pri vode pre deti je tiez ok. Nechcem to silit nejakou 3 tyzdnovou expediciou. Radsej prideme aj druhy krat.
4) Existuje aj nejaka prirucka na Rumunsko? Ok, bebaweb.cz, a nieco dalsie?
1) V Defendri mam klimu - to je to jedine co v nom je

2) No neviem, ale ja bezne s detmi jazdim az 1200km. OK uznavam ze v Defendri to bude ine - mensia rychlost, ale za to viac miesta, vacsia pohoda (aspon si myslim - ponahlat sa nebude mat zmysel).
3) Na zaciatok chcem nieco lahsie - mozno nieco ako MadTom - niekam ist prespat niekde vonku, mozno raz za 3 dni prespat niekde kde je aj serioznejsia kupelka (aby to aj manzelka prezila) a par dni pri vode pre deti je tiez ok. Nechcem to silit nejakou 3 tyzdnovou expediciou. Radsej prideme aj druhy krat.
4) Existuje aj nejaka prirucka na Rumunsko? Ok, bebaweb.cz, a nieco dalsie?
LR Defender 110
BMW X5
LR Defender 110
BMW X5
-
1200km slušným osobním autem po slušné dálnici je v pohodě od ráno do večera i se zastávkama. V Defenderu tak spíš 800km a mimo dálnice i podstatně méně. A tam kam to má smysl jet těch dálnic zase tak moc není.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- cyril
Když máš klimu, je to v pohodě. Defem jsem jel na zátah nejdál Prostějov-Hirtshals 1450km na trajekt na Island. A úplně v pohodě. Vyjížděli jsme v noci. A bohužel...moje tříkilo nemá klimu. 

No ten Prostejov-Hirtshals bolo asi dost po dialnici. Aku si mal priemernu rychlost. Mne to pri 120km/h huci jak ... Takze pocitam s maximalkou tak 110 km/h a teda priemerka okolo 90 km/h - takze cca minimlane 15 hodin.
Ale to Albansko ani Rumunsko asi nebude moc po dialnici
LR Defender 110
BMW X5
LR Defender 110
BMW X5
- Tomas K (tkala)
Dá se jet do Terstu autem a pak trajektem do Igoumenitsy nebo jak se to píše. Je to úplně na severu Řecka. Ušetříš tím 2 dny za volantem a s děti si užijou lodičku.
Pak jedeš Albánii od spoda nahoru. Tím pádem tím nejhezčím končíš... V horách moc nepočítej s ubytováním v luxusu typu koupelna. I když se to hodně rychle mění....
Tom

Tom
-
Trajektem do Albánie to vůbec není špatný nápad, také jsme o tom uvažovali a nevycházelo to cenově ani špatně, ale nakonec jsme to vzali i po cestě jako výlet, takže jsme do Albánie dojeli za více než týden, když jsme se po cestě zastavili mimo jiné v Černé hoře v horách a u moře. Moře bych nechal jenom na Albánii - bylo tam lépe.
Tomas K (tkala) píše:Dá se jet do Terstu autem a pak trajektem do Igoumenitsy nebo jak se to píše. Je to úplně na severu Řecka. Ušetříš tím 2 dny za volantem a s děti si užijou lodičku.Pak jedeš Albánii od spoda nahoru. Tím pádem tím nejhezčím končíš... V horách moc nepočítej s ubytováním v luxusu typu koupelna. I když se to hodně rychle mění....
Tom
Dobry napadm s tou lodickou aj s tym ze sa potom vlastne vracias spat ked ides zo spodu hore.

No len som zatial nenasiel ten trajekt ze by jazdil v tom termine.

LR Defender 110
BMW X5
LR Defender 110
BMW X5
- Tomas K (tkala)
Pokud si to dobře pamatuju, jede 2x týdně. Pokud nenajdš tenhle vyhovující, koukni ještě na Terst - Dures. Ale ten je podstatně víc albánský... myslím kvalitou lodě.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Jezdej i janov igoumenitsa. Pripadne benatky igoumenutsa
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- Adam P.
- tel.: 777241654
- auto: defík 130 TD5 2001
tak my jedem 4.–18. 7., čili se asi mineme. ale můžu vám sem pak třeba napsat nějaké postřehy, pokud bude zájem. a jo a zatím nemáme GPS navigaci ani mapy, takže sháníme na půjčení, kdybyste byl někdo třeba náhodou tak moc moc hodný
samo že za nějakou úplatu
díkec!

defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
- cyril
Jasně! Celý to je dálnice. Ale tam jsem jel na jistotu, abych v případě poruchy a následného zdržení s opravou neprošvihl trajekt, kterej stál 80 tisíc. Takže jsem auto nehonil. Max. 115-125km/h. Zpátky sme frčeli i přes 140km/h. Je to už dlouho...2012. Si to moc nepamatuju.mdz79 píše:No ten Prostejov-Hirtshals bolo asi dost po dialnici. Aku si mal priemernu rychlost. Mne to pri 120km/h huci jak ... Takze pocitam s maximalkou tak 110 km/h a teda priemerka okolo 90 km/h - takze cca minimlane 15 hodin.
- Adam P.
cyril píše:Jasně! Celý to je dálnice. Ale tam jsem jel na jistotu, abych v případě poruchy a následného zdržení s opravou neprošvihl trajekt, kterej stál 80 tisíc. Takže jsem auto nehonil. Max. 115-125km/h. Zpátky sme frčeli i přes 140km/h. Je to už dlouho...2012. Si to moc nepamatuju.mdz79 píše:No ten Prostejov-Hirtshals bolo asi dost po dialnici. Aku si mal priemernu rychlost. Mne to pri 120km/h huci jak ... Takze pocitam s maximalkou tak 110 km/h a teda priemerka okolo 90 km/h - takze cca minimlane 15 hodin.
cože?! tříkilem přes 140 km/h? jak jsi to dokázal?

defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
-
Já bych řekl že cokoliv nad 110 je vír v nádrži, zvlášť se stanem na střeše. Ale D2 mi po čipnutí na normálních kolech jela podle GPS 160 a rozjela se na to docela ochotně, akorát mám dojem, že převodovkám už to nedělá moc dobře - docela to celé pěkně topilo. Ale jako test dobré.
- cyril
To: AdamP
No tak to s tvým autem není vše v pořádku. Pokud má auto dobře seřízenej motor, lehce přidáno na čerpadle a dobře vyvážený kola, tak jede tříkilo (i Td5) přes 130km/h úplně v pohodě! Plně nazbrojený a s gumami 255/85/16, to žralo při cestě Island, při rychlosti 110 až 115km/h asi 12,5 litru. Když jsme jeli domů větší rychlostí, tak jsem se se spotřebou vyšplhal na 14 litrů. To jsem měl ale ještě manuální převodovku. Teď mi to s automatem kolem 13-14 litrů žere pořád. Ať jedu jak jedu. Fotku, kde mám na tacháku víc, teď nemůžu najít...ale není to nic zvláštního. Defík má na to, jet větší rychlostí úplně v pohodě a občas s ním tak jezdím. Ono mu neuškodí vyhnat z motoru pavouky.
No tak to s tvým autem není vše v pořádku. Pokud má auto dobře seřízenej motor, lehce přidáno na čerpadle a dobře vyvážený kola, tak jede tříkilo (i Td5) přes 130km/h úplně v pohodě! Plně nazbrojený a s gumami 255/85/16, to žralo při cestě Island, při rychlosti 110 až 115km/h asi 12,5 litru. Když jsme jeli domů větší rychlostí, tak jsem se se spotřebou vyšplhal na 14 litrů. To jsem měl ale ještě manuální převodovku. Teď mi to s automatem kolem 13-14 litrů žere pořád. Ať jedu jak jedu. Fotku, kde mám na tacháku víc, teď nemůžu najít...ale není to nic zvláštního. Defík má na to, jet větší rychlostí úplně v pohodě a občas s ním tak jezdím. Ono mu neuškodí vyhnat z motoru pavouky.
- Přílohy
-
- defok1.jpg (321.29 KiB) Zobrazeno 5880 x
- Adam P.
cyril píše:To: AdamP
no myslím, že mám defa v pohodě, land-jirka dokonce pochvaloval motor, že je pěkně živý, že je to hodně dobré

Ak to pomoze, tak puma tiez ide 130. Skusal som to len na uzovkach - a teda nic moc (dost to plavalo) ale az prezujem, tak skusim aj ine.
No a hluk .... to je samostatna kategoria, ale to vieme
No a hluk .... to je samostatna kategoria, ale to vieme
LR Defender 110
BMW X5
LR Defender 110
BMW X5