Prvni vyjiždka, samozřejmě jsem antenu v blatníku zapoměl zasunout takže urvana. Dát tam tu samou teleskopickou je jen další čekání na větěv.
Takže jak to máte pořešené, dá se sehnat něco ohebnějšího nebo dokonce nějaka vnitřní antena atd.?
Zasouvaci nechci, je to jen další heblo co se posere.
Antená Fm
Moderátor: Miky_CZ
- snusmumrik
- auto: Discovery II
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
Re: Antená Fm
ak ti zalezi na dobrom prijme aj na miestach so slabsim signalom, tak antenu treba kupit kvalitnu a to je vzdy len prut s dobre vypocitanou vlnovou dlzkou. a netreba ani zosilovac, najlepsi zosilovac je kvalitna antena. no ak prijem je mensia priorita ako nezranitelnost tak to je potom asi jedno.
ja mam na streche tusim 1,3m CB a samozrejme sa vyhybam podzemnym parkoviskam, minule som kvoli tomu liezol na strechu jedneho OC a tam zas bola nejaka vyskova rampa a som si to neuvedomil a len to sprnglo ale je tam stale
alebo ked parkujem pod strom tak na to vzdy zabudnem ze tam mam antenu.
ja mam na streche tusim 1,3m CB a samozrejme sa vyhybam podzemnym parkoviskam, minule som kvoli tomu liezol na strechu jedneho OC a tam zas bola nejaka vyskova rampa a som si to neuvedomil a len to sprnglo ale je tam stale

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Na CB mám 1,5m dlouhou anténu co má v patě pořádnou pružinu - nejenom kloub, a ta se v pohodě ohne. Na FM bych dal anténu buďto venkovní - tedy prut, ale nemá cenu, aby to byl nějakej dlouhej 10cm - nefunguje to, a pokud ne ven, tak nalepit na sklo - nesmí být pokovené ani vyhřívané. Tak to mám originál v Discovery2 a funguje to dobře. Akorát to má zesilovač. Prut na střeše je ale lepší.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Antenu jsem sehnal.
Nevíte je jestli je jedno kde ji ukostřím nebo to musí být hned u te anteny?
Nevíte je jestli je jedno kde ji ukostřím nebo to musí být hned u te anteny?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pokud je to kostra pouze pro napájení nějakého zesilovač, tak je to jedno. Pokud je to ale kostra, která je součástí antény - tedy auto jako takové funguje jako protiváha antény, tak to musí být velmi krátké uzemnění.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Vyřešeno antena s pružinkou 280kč ted jen věřit že tomu neuhnije drát.
- Přílohy
-
- P1010042.jpg (347.95 KiB) Zobrazeno 716 x
-
- P1010043.jpg (360.05 KiB) Zobrazeno 716 x