Ahoj kolegové,
jak se Vám spouští sahara klimatizace u benzínových P38 - automaticky při sepnutí kompresoru, nebo podle jiné logiky ?
Stalo se Vám, že by se se spustily i kvůli chlazení chladiče vody ?
Mě se nerozeběhly za celou dobu ani jednou...
Klima, po výměně chladiče, chladí.
Žeby běžně klimu chladil visco-ventilátor + nápor a jen když to nestačí, spínají el. sahary ?
Z popisu v RAVE jsem to jednoznačně nevyčetl, jen to, že u benzínu dává povel k sepnutí motorová ŘJ...
P38 - el. ventilátory klimatizace
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Re: P38 - el. ventilátory klimatizace
Opravdu to nikdo netuší ?
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
tu sa to spomina myslim ze od strany č.3: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... u&start=40 

Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
-
Díky za odkaz, hledal jsem to jen v sekci Range Roveru - tohle je sice na Disco, ale přece jen se dá předpokládat, že logika by mohla být podobná.
Jen jedno by nesouhlasilo - když jsem měnil vodní pumpu, tak jsem to bez viscovrtule při odvzdušňování ohřál až skoro červenému a el. ventilátory nic....
Uvidím o víkendu - má být přes 30, tak by se teoreticky měli při stojícím autě a puštěné klimě spustit.
Jen jedno by nesouhlasilo - když jsem měnil vodní pumpu, tak jsem to bez viscovrtule při odvzdušňování ohřál až skoro červenému a el. ventilátory nic....
Uvidím o víkendu - má být přes 30, tak by se teoreticky měli při stojícím autě a puštěné klimě spustit.
zalezi ako je kalibrovany ukazovatel teploty - aka teplota prislucha polohe rucicky...V8 z Disco1 a RRC je cidlo na spustenie vrtuli tusim na 105st. C a to uz moze byt cervene pasmo ako vysite...
pokial chces iba vyskusat ci sa tocia vrtle, tak by som nasiel cidlo a "zopol" ho manualne
pokial chces iba vyskusat ci sa tocia vrtle, tak by som nasiel cidlo a "zopol" ho manualne
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
-
Takže resume:
Včera jsem u studeného, i teplého motoru zkoušel ohřát (32°C) čidla vstupního vzduchu a nic.
Dnes, při teplotě 34°C, tak při větším odběru z klimatizace se seply oba dva na nižší rychlost a při ještě větším na vyšší rychlost. Při malém (vent. topení 2 čárky, teplota 20 až HI) jede jen viskoza.
Takže je tam zjevně vazba několika faktorů - vnější teplota, tlak chladiva, možná teplota motoru, požadavky HEVACu....
Konec dobrý, všechno dobré - jsem rád, že při všelikém proměřování jsem nic neodpráskl
- zařvala jen jedna pojistka ventilátoru.
Kdyby byla v RAVE jednoznačněji popsaná funkce a logika, mohl jsem si to ušetřit....na druhé straně vím leccos o klima v P38
.
Včera jsem u studeného, i teplého motoru zkoušel ohřát (32°C) čidla vstupního vzduchu a nic.
Dnes, při teplotě 34°C, tak při větším odběru z klimatizace se seply oba dva na nižší rychlost a při ještě větším na vyšší rychlost. Při malém (vent. topení 2 čárky, teplota 20 až HI) jede jen viskoza.
Takže je tam zjevně vazba několika faktorů - vnější teplota, tlak chladiva, možná teplota motoru, požadavky HEVACu....
Konec dobrý, všechno dobré - jsem rád, že při všelikém proměřování jsem nic neodpráskl

Kdyby byla v RAVE jednoznačněji popsaná funkce a logika, mohl jsem si to ušetřit....na druhé straně vím leccos o klima v P38