Podle mých pokusů se úplně rušení od vstřiků nepovede potlačit, ale redukovat na přijatelno to jde. A to nejen u Td5. Jenže zrovna u Defa nemá moc na výběr, přemístit antenu je problém. Na střeše to nelze, ale použít obdobu vojenského držáku dozadu by se asi dalo - proto se to taky dozadu u vojenských aut dávalo, aby byly dál od zdrojů rušení, dřív to byly zas rozdělovače a VN vedení co rušilo příjem.
Každopádně bych asi skoro vyloučil rušení od napájení, tam je většinou slyšet altík a dobíjení a leze to spíš do vysílání.
U Defa bych asi já zkusil ten držák někam na pravej zadní roh zhruba nad světlo, kde začíná hardtop. NE na dveře, kabel je 1 drát a pohyb mu nesvědčí. Antenu bych zkusil vyměnit za truckerku
http://www.shop3000.cz/anteny/706-midla ... er-14.html . Má umělou protiváhu a je dost odolná. Ale, je to 5/8 - vyzařuje od paty, což není ideál. Mám ji vyzkoušenou, neurazí ale nenadchne.
Proto bych osobně hledal spíš 1/2 laminátku starodávnou, která má střed vyzařovacího diagramu uprostřed zářiče, je to 1/2 dipól, nenápadná výborná. Na předku bys ji rozbil o větve, ale vzadu za obrysem auta je v klidu. Z aktuální nabídky je to podle mě tahle
http://www.shop3000.cz/anteny/73-president-indiana.html
Ladí se kabelem, nejsou na ní žádný hejblata co upadnou nebo se uvolňují. Do dlouhýho auta bys musel teda kabel vyměnit, prodlužku nedoporučuju, je to pokus - omyl, PL spojka to kazí. Kabel teda originál délka přesně plus násobek vlny jak jsem psal vejš (asi těch 2,75 m stačí ? ). RG 58 je běžně k dostání, nechal bych tam 30 cm plus a s PSV metrem si pohrál, nakrátil na nejlepší hodnotu. Pak už nemusíš nic řešit, akorát ocelákem jednou za rok ojet DV kloub a máznout mazelínou.
Žádná z těch krásných antén s cívkou jak pěst a nerez zářičem mi nechodila nikdy tak pěkně (na autě) jak tenhle prut, a že jsem jich kdysi zkusil.
Jediná nevýhoda bylo, že do modelů co pamatuju se nedoporučoval zvýšenej výkon, proto jsem vozil i ty hogofogo, který to snášely. Ale tady u tý Presidentky v odkazu je psáno že snese 300W, tak nevím, asi doba pokročila.
A rádio bych preferoval sehnat zdravý starý, do Defa se stejně navíc dobře hodí. Třeba tu Danitu 240, President Herbert nebo Harry z prvních serií byly super.
Ještě sehnat echo mikrofon originál japonec Densei EC-2018 U/D a máš nepřekonatelnej projev ( ale ten neseženeš...).
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince