Stržený závit vypouštěcího šroubu
Moderátor: Miky_CZ
Stržený závit vypouštěcího šroubu
Ahoj, mam na vane motoru (Td5) strzeny zavit u vypousteciho sroubu - da se to nejak resit bez sundavani vany ? Prip. co to sundani vsechno obnasi (nemam k dispozici zvedak) ?
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Stržený závit vypouštěcího šroubu
Buďto přeříznout závit a dát větší šroub, nebo zavařit a přeříznout potom. To první by asi šlo i na autě. Akorát to bude chtít ty správné závitníky.
Sundání vany znamená pořídit minimálně druhé těsnění pod vanu, a podle RAVE povolovat a potom utahovat šrouby, protože vana je hliníková, tak aby si správně sedla.
A když už budeš mít vanu dole, tak zkontrolovat šroub olejového čerpadla, občas tam od výroby nebyl závitový tmel, šroub se vyklepal a potom to nemazalo. Pro motor to byla konečná, nebo kompletní repase.
Sundání vany znamená pořídit minimálně druhé těsnění pod vanu, a podle RAVE povolovat a potom utahovat šrouby, protože vana je hliníková, tak aby si správně sedla.
A když už budeš mít vanu dole, tak zkontrolovat šroub olejového čerpadla, občas tam od výroby nebyl závitový tmel, šroub se vyklepal a potom to nemazalo. Pro motor to byla konečná, nebo kompletní repase.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Koukam po netu na nejake opravne sady, nevis jaky je v te vane zavit ?
Do rawe se nepodivam, bo mi na androidu nejde...
Do rawe se nepodivam, bo mi na androidu nejde...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Závit nevím, musel bych se podívat, jestli mám doma rezervní šroub, nebo už jsem ho namontoval do auta.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
M16x1.5azni píše:Koukam po netu na nejake opravne sady, nevis jaky je v te vane zavit ?
if it ain't broke, don't fix it
petmic : diky !! Ted jeste musim z neceho sehnat zatku M18x1,5. Je pech ze je ctvrtek...
da sa to pekne opravit priamo na aute zavitovou vlozkou napr fabory http://www.fabory.com/sk/Spojovací-mate ... 1120160016
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
S tema vlozkama nemam moc dobre zkusenosti, vytaceji se pri dalsim povolovani sroubu...DanoDEF píše:da sa to pekne opravit priamo na aute zavitovou vlozkou napr fabory http://www.fabory.com/sk/Spojovací-mate ... 1120160016
... ja s tym mam pokoj uz niekolko vymien oleja. Nieco podobne na WURTH mam aj to ale sikovnejsie bolo pouzitie tejto vlozky. Na WURTH musis mas sadu na aplikaciu ich vlozky.azni píše:S tema vlozkama nemam moc dobre zkusenosti, vytaceji se pri dalsim povolovani sroubu...
Tak zavit vyriznuty, ted uz jen sehnat nejakej ten sroub...
ak si si vyrezal zavit 18x1,5 tak tam zalep tu vlozku od Fabory a pouzijes povodnu srubu.azni píše:Tak zavit vyriznuty, ted uz jen sehnat nejakej ten sroub...
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Tyhle vložky na opravu zavitů od různých výrobců používáme v práci při opravách strojů. Musím říct že když se to udělá správně tak to drží fakt dobře. Bohužel ale tam kde je nutnost šroub často povolovat a znovu pevně utahovat tak tam opravná vložka nikdy dlouho nevydrží. Na vypouštění oleje jednou za čas to je ale určitě dostačující. Ale když už máš závit přeříznutý na větší a nový závit je dobrý je nesmysl tam cpát ještě vložku.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Jj, zitra mi dodavatel priveze nejake vypustaky od ACI na vyber, neco snad upasuju... Ale kdyz jsem dneska rezal ten zavit, koukal jsem, ze von ma LR i ten hlinik nejakej vosizenej... 

- fugín
Hlinik a hlinikový kompozity jsou na řezání závitů vždycky na prd. Mažu petrolejem a nešetřím s nímazni píše:Jj, zitra mi dodavatel priveze nejake vypustaky od ACI na vyber, neco snad upasuju... Ale kdyz jsem dneska rezal ten zavit, koukal jsem, ze von ma LR i ten hlinik nejakej vosizenej...

Tak docela pekne tam sedla zatka OS015. Doufam, ze to zas chvili vydrzi...
- fugín
Jaký si dával těsnění?
obycejny hlinikovy
mě se utrh kus šroubu s magnetem pro změnu u přídavky. Řešil jsem to převrtánim na větší závit, výrobou vložky od soustružníka kterou tam zalepim lepidlem a do toho originální šroub s magnetem.
Teda..
mám k tomu připravený věci a takhle naplánovaný ale zatim tam mám jen na velkej závit nabastlenej obyč velkej šroub
Teda..

Land Cruiser HZJ78
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)