Ahoj vsem
Jsem tu nováčkem a funkci hledat jsem zkousel , ale moudrý z toho nejsem.
Koupil jsem Discovery 3 TDV6 2007 s potkanym motorem, vse jsem dal do kupy a ted zapasim s nastavenim casovani vacek, ( ty tri srouby na ozubenych kolech)
At hledam jak hledam nikde jsem nenasel postup jak je spravne nastavit. Rozvody jako takove nastavene jsou s pripravkama ,ale jelikoz jsou to jine hlavy po repasi a jine vacky , je potreba urcite nastavit to casovani. Má tu nekdo nejaky postup jak na to? u VW na to byla položka v diagnostice kde se honil uhel -0,5 az +0,5 a bylo to ok.
Dekuji za radu
PS: da se s takto rozhozenym casovanim motor nastartovat?
nastaveni casovani vacek TDV6
Moderátor: Miky_CZ
Re: nastaveni casovani vacek TDV6
Opravdu nikdo neresi casovani? 
F.

F.
Nejsem si teď uplně jistej ale kolíkem by se měl aretovat unašeč vačkovýho kola a kolo samotný je na ty 3 šroubky. Píšeš že máš rozvody nastavený. Ty šrouby se povolujou, když se řemen šponuje, našponuješ a šroubky utáhneš. Protoč motor, znovu zaaretuj. Protoč a sleduj ručičku na šponovací kladce, jestli běhá mezi ryskama. Popřípadě znovu zaaretuj a řemen došponuj nebo povol.
Toť můj názor. Ať se taky vyjádří někdo zkušenější...
edit:
Jedna vačka žene čerpadlo, tam nevim jestli se něco aretuje ale řekl bych že ano. Na čerpadle bude taky unašeč a kolo na 3 šroubky.
Mám taky potkanou tdv6 ale ještě jsem se k ní nedostal...
Toť můj názor. Ať se taky vyjádří někdo zkušenější...
edit:
Jedna vačka žene čerpadlo, tam nevim jestli se něco aretuje ale řekl bych že ano. Na čerpadle bude taky unašeč a kolo na 3 šroubky.
Mám taky potkanou tdv6 ale ještě jsem se k ní nedostal...
Co bůh spojil, člověk nerozdělí. Co já rozebral, ani bůh nedá dohromady.
Jo ahaaaaa ted to chapu , tak asi mas pravdu, proto nikde neni postup jak to seridit, je faktem ze jsem musel ty srouby povolit aby se nasponoval remen.
Tak v tom pripade to bude v poradku me zmatlo , ze pred tim jsem delal tourana a tam se pak podle diagnostiky jeste honi stupen natoceni ale je faktem ze tady je aretace na unaseci, uplne mi to problesklo jak jsi to napsal
)
Tak dekujuu, kdyby nekdo zkusenejsi mel k tomu neco tak sem s tim
PS: jinak drzim palce u potkanyho motoru ja mel nastesti jen popraskany vahadla jinak spodek a hlavy ok
)
Tak v tom pripade to bude v poradku me zmatlo , ze pred tim jsem delal tourana a tam se pak podle diagnostiky jeste honi stupen natoceni ale je faktem ze tady je aretace na unaseci, uplne mi to problesklo jak jsi to napsal

Tak dekujuu, kdyby nekdo zkusenejsi mel k tomu neco tak sem s tim

PS: jinak drzim palce u potkanyho motoru ja mel nastesti jen popraskany vahadla jinak spodek a hlavy ok