Uvítám názory - dnes mi má drahá choť volá, že jejímu D2 Td5 FL automat krátce po odjezdu z domova problikává kontrolka mazání - stalo se to párkrát, vpodstatě tak krátce, že ani nevěděla, co je to za kontrolku, pak snad ano... Mohlo to souviset s otáčkami/řazením automatu, ale to fakt neví. Při telefonátu se mnou se to už nedělo, stáhl jsem jí ze silnice a nechal zkontrolovat olej (je tam nový 10W-40) - na zahřátém motoru byl už kousek nad Full ryskou...
Dále už kontrolka nesvítila, ani když se s autem vracela domů (ale to samozřejmě nebyl motor zcela studený...).
Víc indicií nemám, takže každá rada drahá. Vím, že se v souvislosti s Td5 občas mluví o selhání mazání (teda který motor to občas neudělá...), takže dávám dotaz do placu - co zkontrolovat? Nebo vydržet s nervama s tím, že auto teď moc nejezdilo (v sobotu pro změnu blikalo M+S, ale po vypnutí/zapnutí si to dalo říci) a vynucuje si pozornost?

Jako u jiné kontrolky bych tomu dal čas, ale kontrolka mazání mne takovým klidem nenaplňuje...