ABS na disco 2
Moderátor: Miky_CZ
ABS na disco 2
na mojej disco sa mi z casu na cas rozsvietia kontrolky ABS.TC a ta s tym autom z kopca
ked vypnem motor a znova nastartujem tak je vsetko OK. na brzdy to nema ziadny vplyv. . a este mam jeden poznatok . ked som bol minule jazdit v lese a isiel so na redukovenej 2 do kopca , mal som zaradenu uzavierku a neaktivneTC- az po hranicu ked auto zacalo hrabat a chcel som zabrzdit tak pedal bol tvrdy ako kamen .bzucalo ABS a brzdit to zacalo asi po 2-3 sekundach zletel som dolu kopcom (skoro som sa po..al* stalo sa vam to tiez alebo je to normalne ? . mate niekto odstavene ABS cez vypinac?

. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: ABS na disco 2
[quote="patrik"]na mojej disco sa mi z casu na cas rozsvietia kontrolky ABS.TC a ta s tym autom z kopca
ked vypnem motor a znova nastartujem tak je vsetko OK. na brzdy to nema ziadny vplyv. . a este mam jeden poznatok . ked som bol minule jazdit v lese a isiel so na redukovenej 2 do kopca , mal som zaradenu uzavierku a neaktivneTC- az po hranicu ked auto zacalo hrabat a chcel som zabrzdit tak pedal bol tvrdy ako kamen .bzucalo ABS a brzdit to zacalo asi po 2-3 sekundach zletel som dolu kopcom (skoro som sa po..al* stalo sa vam to tiez alebo je to normalne ? . mate niekto odstavene ABS cez vypinac
Mě teda funguje TC jen na redukované 1 se spínačem (auto s kopca) bez problémů. a problikávání ABS a TC mi dělá taky (vadné některé čidlo na kolech) Miloš II

Mě teda funguje TC jen na redukované 1 se spínačem (auto s kopca) bez problémů. a problikávání ABS a TC mi dělá taky (vadné některé čidlo na kolech) Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
to ako ze TC funguje len na redukovanu 1
mne to rapoce aj na 2 . a to musis mat zapnute to tlacidlo na zjazd z kopca? ja to nezapinam a funguje.. Inak hlavny problem co ma stve ten moj zjazd z kopca bez brzd.

apropo to abs
No mal som ten isty problem, uz som sa triasol prezeral elektricke vedenie k cidlam ... lebo vsetko toto co opisujes su vlastne pridavne funkcie abs sustavy. presne ako ty z nenazdajky som jemne pribrzdil vsetky kontrolky chyba trikrat zapipal a bolo az kym som nenastartoval znova. zavada sa objavovala uplne nahodne. prezrel som kable k cidlam vsetko ok. uz ma zacinalo trochu triast ze co bude treba menit. kazdopadne vybral som sa na vapku umyvat motor .. lebo stale mi tecie olej, odkedy jeden sikovny mechanik nalial o liter viac ako mal pri vymene.... ale teda vybral som sa na vapku kamarat mi to vystriekal, som mu povedal nech mi strekne aj disky, vravim ked sa ma to abs pokazit (lebo sa mi zdalo ze problem sa objavoval ked bolo vlhko a ked sa voda dostala na senzory) tak nech sa pokazi. poriadne to vystriekal horucou vodou ..... a cuduj sa svete zavada odstranena, musim si zaklopat, ale od vtedy nic ... cize povazujem zavadu za odstranenu, tuto zimu som hodne behal v snehu na lyze a aj trakcna kontrola par krat zasahovala, o ABS ani nehovorim ... a vsetko prebehlo v poriadku
.... TAKZE HOR SA NA WAPKU PORIADNE TO VYSTRIEKAJ ....
potom mozes na forum napisat ako sa ti to podarilo "opravit"
.... TAKZE HOR SA NA WAPKU PORIADNE TO VYSTRIEKAJ ....
potom mozes na forum napisat ako sa ti to podarilo "opravit"
DII facelift V8 4.0l HSE G4 optik
no ja wapkujem pravidelne - ale bez neakeho efektu
po tisovci mi to svieti stale. ale vsetko je funkcne - zatial serkam na to . este skusim prestriekat kontakty na cidlach ABS.

Ahoj,
Mě uvedené kontrolky svítí v současnosti trvale, Servis delam v Nemecku a probral jsem to s technikem, je asi spatny čildo na kole ( je zdruzeny pro ABS, TC a sjezd...) problem je že jde o pracnou záležitost vyměnit čidlo, lepší je vyměnit kompletně náboj ( združený s ložiskem) technik říkal že na jízdní vlastnosti a funkci to nemá vliv...
J
Mě uvedené kontrolky svítí v současnosti trvale, Servis delam v Nemecku a probral jsem to s technikem, je asi spatny čildo na kole ( je zdruzeny pro ABS, TC a sjezd...) problem je že jde o pracnou záležitost vyměnit čidlo, lepší je vyměnit kompletně náboj ( združený s ložiskem) technik říkal že na jízdní vlastnosti a funkci to nemá vliv...
J
- Land Lover
- auto: LR Discovery II Td5
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Jindra píše:Ahoj,
J

jinak přední nebo zadní náboj stojí zhruba 200lib Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- Land Lover
tak ted jsi me uklidnil! bo kdyz zvednu kapotu ( i prez zavrenou kapotu) tak v te jednotce abs mi to taky cvrlika, i kdyz je klic v kapse.., jinak TC mi funguje vzdy i bez redukcky, na snehu kdyz mu nalozim tak se kontrolka hned ozve, taktez ABS
DII TD5 novy gzycht; manual
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Takže, mám tady novou řídící jednotku, možno vyzkoušet s ní, chyba v komunikaci může být způsobena i chybou v jednotce...Fafa píše:Kdyby někdo hledal tu řídící jednotku ABS tak je skovaná v palubce za kastlikem před spolujezdcem. Mě se zas Eliott nedostal diagnostikou do řídící jednotky takže taky nic.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Téma je sice už starší, ale myslím si že to sem patří. Poté co jsem do D2 připojil Nanocom, našel jsem chyby v řídící jednotce ABS - týkaly se pravého předního čidla. Kromě toho mi nefungoval HDC a asi ani TC. HDC nešel zapnout - jenom si při zapnutí nebo vypnutí pokaždé třikát pípnul a nerozsvítila se kontrolka. TC jsem neměl možnost pořádně odzkoušet.
Hledal jsem tedy na webu a našel parametry co by se měli dát na čidle změřit - stejnosměrný odpor - na obou čidlech na přední nápravě jsem změřo 1045Ohmů a střídavé napětí generované čidlem při otáčení kolem - točil jsem rukou a napětí bylo kolem 0 až 0,15V podle toho jak jsem rychle točil, použil jsem digitální multimetr. K čidlů jsem se připojoval v konektorech které jsou umístěné v motorovém prostoru těsně za průchodem kabelu skrz podběh - a tady byl jedinej rozdíl - oba konektory byly uvnitř čisté, jsou těsněné O-kroužky - ten u čidla které bylo v pořádku jsem páčil šroubovákem, ten u čidla které vykazovalo chyby šel pouze rukou.
Po včerejším vymazání chyb to vydrželo pouze pár minut jízdy. Dnes po všm tomto hýbání s drátama a konektorama jsem najel po městě 20km a je to stále v pohodě, soudě podle toho, že HDC jsem zapnout. Zítra to ještě projedu diagnostikou.
A záhada nakonec - nide se mi nerozsvěcela žádná kontrolka, že něco nefunguje, pouze HCD nešlo zapnout. Co mě napadá je, že ty chyby byle ještě malé.
Hledal jsem tedy na webu a našel parametry co by se měli dát na čidle změřit - stejnosměrný odpor - na obou čidlech na přední nápravě jsem změřo 1045Ohmů a střídavé napětí generované čidlem při otáčení kolem - točil jsem rukou a napětí bylo kolem 0 až 0,15V podle toho jak jsem rychle točil, použil jsem digitální multimetr. K čidlů jsem se připojoval v konektorech které jsou umístěné v motorovém prostoru těsně za průchodem kabelu skrz podběh - a tady byl jedinej rozdíl - oba konektory byly uvnitř čisté, jsou těsněné O-kroužky - ten u čidla které bylo v pořádku jsem páčil šroubovákem, ten u čidla které vykazovalo chyby šel pouze rukou.
Po včerejším vymazání chyb to vydrželo pouze pár minut jízdy. Dnes po všm tomto hýbání s drátama a konektorama jsem najel po městě 20km a je to stále v pohodě, soudě podle toho, že HDC jsem zapnout. Zítra to ještě projedu diagnostikou.
A záhada nakonec - nide se mi nerozsvěcela žádná kontrolka, že něco nefunguje, pouze HCD nešlo zapnout. Co mě napadá je, že ty chyby byle ještě malé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Zdravím, mám podobný problém, na silnici na mokru ABS funguje dobře i na štěrku TC zahrabe, ale když se vjede do terénu a je kladen větší nápor na kola při jízdě po nezpevněném povrchu, tak prohrábne některé kolo, třikrát to zapípá a rozsvítí se tři známé oranžové kontrolky.V zimě na sněhu se nic takového nestávalo. Někde jsem slyšel , že by mohla být chyba v ABS modulátoru, který nemá už takovou sílu . Na diagnostice to nic neukázalo...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tak je to tu zase.
Včera jsem vyndal dle diagnostiky "vadné čidlo" ABS z pravého předního kola (hlásilo to poprvé: FAULT 20-05 front right sensor output too low INTERMIT. 000 times, FAULT 22-05 front right sensor electrical failure INTERMIT. 254 times, FAULT 24-05 front right sensor output intermittent INTERMIT. 000 times), následně už pouze nepravidelně chybu 20-05 nebo 24-05.
Tak jsem milé čidlo vyndal z držáku v náboji a ejhle - nic. Čidlo čisté a v náboji jsou krásně vidět zoubky zalepené čistou světlemodrou vazelínou. Tak jsem očistil dosedací plochy a čidlo dal zpátky. Ujel jsem asi 40km, napojil znovu diagnostiku a bez závad. Vrátil diagnostiku a po dalších cca 5km najednou známá 3 pípnutí a HDC opět nejde zapnout (a možná i něco dalšího nefunguje, každopádně se merozsvítila žádná kontrolka), a to už se mi stalo několikrát.
Konektor čidla nahoře na podběhu v mototovém prostoru vypadá OK (čistý, leskpé kontakty, dutinky jsem trošku přihnul aby lépe kontaktovaly), takže mi zbývá konektor na řídící jednotce. A pokud to nepomůže, tak buďto zkusit druhou jednotku - jestli mi ji něko půjčí, nebo zkusit prohodit čidla mezi pravou a levou stranou - pokud to jde, myslím si že by mělo jít. Máte někdo podobnou zkušenost?
Co se týče usazení čidla v náboji, pokud se oškrabe rez, která vzniká mezi čidlem a nábojem (opatrně aby nenapadala do náboje), tak není problém čidlo zasunout zpět, těsněné je jenom O-kroužkem a držák za který je přišroubované, je docela masivní.
Včera jsem vyndal dle diagnostiky "vadné čidlo" ABS z pravého předního kola (hlásilo to poprvé: FAULT 20-05 front right sensor output too low INTERMIT. 000 times, FAULT 22-05 front right sensor electrical failure INTERMIT. 254 times, FAULT 24-05 front right sensor output intermittent INTERMIT. 000 times), následně už pouze nepravidelně chybu 20-05 nebo 24-05.
Tak jsem milé čidlo vyndal z držáku v náboji a ejhle - nic. Čidlo čisté a v náboji jsou krásně vidět zoubky zalepené čistou světlemodrou vazelínou. Tak jsem očistil dosedací plochy a čidlo dal zpátky. Ujel jsem asi 40km, napojil znovu diagnostiku a bez závad. Vrátil diagnostiku a po dalších cca 5km najednou známá 3 pípnutí a HDC opět nejde zapnout (a možná i něco dalšího nefunguje, každopádně se merozsvítila žádná kontrolka), a to už se mi stalo několikrát.
Konektor čidla nahoře na podběhu v mototovém prostoru vypadá OK (čistý, leskpé kontakty, dutinky jsem trošku přihnul aby lépe kontaktovaly), takže mi zbývá konektor na řídící jednotce. A pokud to nepomůže, tak buďto zkusit druhou jednotku - jestli mi ji něko půjčí, nebo zkusit prohodit čidla mezi pravou a levou stranou - pokud to jde, myslím si že by mělo jít. Máte někdo podobnou zkušenost?
Co se týče usazení čidla v náboji, pokud se oškrabe rez, která vzniká mezi čidlem a nábojem (opatrně aby nenapadala do náboje), tak není problém čidlo zasunout zpět, těsněné je jenom O-kroužkem a držák za který je přišroubované, je docela masivní.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
tak dnes jsem se asi pridal, rano se mi rozsvitily 3 kontrolky, vypnul jsem motou ujel par metru a zase zhasly.. ale odpoledne najednou se zase rozly, navic cerveny vykricnik (obvylke rucni brzda) a teplota na budiku byla polovicni( asi nahoda pohnul jsem z konektorem a byla zpet).
cerveny vykricnik sviti porad, delalo to nekomu ? je nutne zavadu vymazat? nebo se smaze po nejakych cyklech ci automatickem testovani sama.
pozn (zda se mi ze to ted brzdi lip). ale pristrojovka je jako vanocni stromek
cerveny vykricnik sviti porad, delalo to nekomu ? je nutne zavadu vymazat? nebo se smaze po nejakych cyklech ci automatickem testovani sama.
pozn (zda se mi ze to ted brzdi lip). ale pristrojovka je jako vanocni stromek
DII TD5 novy gzycht; manual
- Land Lover
ano, přesně tak - vánoční stromek, lidi se mě furt ptali proč jezdim se zapnutou ručkou
asi ti nefunguje ABS, TC a HDC, prostě někde bude chyba, - čidla, kabely, řídící jednotka ???

asi ti nefunguje ABS, TC a HDC, prostě někde bude chyba, - čidla, kabely, řídící jednotka ???