Příspěvek
od Neklan » 20 čer 2019 11:13
Dnes už jenom občas hraju na basu a mám dvě od již zesnulého legendárního kytaráře Petera Jurkoviče. První mi dělal bezpražcovku, kterou mám už přes dvacet let. Tělo jako 5-ti strunný MusicMan, ale má jen 4 struny. Jasan, jen lehce přimořený a olejovaný, jeden Humbucker zapojen paralelně, bez tónové clony, natož aktivky, dokonce bez potenciometru hlasitosti, prostě rovnou do jacku. Krk javor s netradičním poměrně světlým hmatníkem z teaku.
Pražcovku mi dělal před 19-ti lety a tvar má úplně stejný jako bezpražec, ale tělo je sendvič topolu vespod a přes něj výrazně fládrovaný javor, mořený inkoustem (časem vybledl spíš do zelena), jeden hambucker zapojený do push-pull potenciometru hlasitosti s možností přepínání mezi paralelním a sériovým zapojením cívek, bez tónové clony, krk bez lepeného hmatníku z žíhaného javoru. Nemůžu teď ale nikde v počítači najít jejich fotku, tak přidám až to najdu.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250