habakuk píše: 06 lis 2019 08:23
Mám starý vozík Vezeko jedno os někdy z roku 94 všechno je fajn festovní, jezdil za Favoritem. Dnes bych upřednostnil širší vozík z pohledu toho, že není za LR vidět tedy je, ale až ve chvíli kdy je zlomený a musí se rovnat tak to couvání není kdo ví jak pohodlné.
Tohle je správná připomínka, je to řešil tři roky zpět a koupil jsem Brenderup 3251T (
https://www.europrivesy.cz/Brenderup-32 ... 2-d804.htm) a jsem s ním spokojen. Kupovat to dneska, koupím stejnou velikost, jen s možností udělat z toho úplné plato (tzn. aby to nemělo ty pevné rohové sloupky). K té připomínce velikosti má Habakuk pravdu, za Passatem se mi s tím jezdí skvěle, ale jakmile to dám za něco širšího, tak už ho nevidím v bočních zrcátkách a vidím ho až když vybočuje, u pickupu ho nevidím ani ve středovém zpětném, jak má nakoplou prdel, takže couvám jak začátečník sem a tam, což je otravné
Je na 3 palety a mít možnost sklopit i boční sajtny je skvělá, všechno je potom jednodušší a ve výsledku je sklápím častěji jak zadní. Další věc je, že nevíš jak to budeš používat... Já si myslel, že s tím budu jezdit kolem komína, do stavebnin, nebo na sběrný dvůr x km tam a zpět, místo toho s ním nakonec lítám všude i dálky

a jsem rád za dvounápravu, je stabilnější, současně při stání nepotřebuješ ani kolečko, protože to vcelku drží rovinu samo a kolečko používám až když je to naložené, nebo když je to blbě naložené.
Další věc je váha, 500kg užitečná váha nic není, pokud chceš dovést nějaké kamení, písek do betonu, atd. Tohle má užitečnou (fakticky, nikoliv papírově) 1300kg a už s ní jsem byl často naštvaný, že musím jezdit x krát...
Jestli oj do V nebo tyč nevím, osobně s V jsem neměl nikdy problém a nepotřeboval jsem ho lámat do pravého úhlu.
Jak to má kola pod, tak je vyšší a užší, ta dvounáprava je stabilní, ale většinu jsem s ním odlítal za passatem a je užší jak auto + není potřeba si tolik najíždět, takže se s ním perfektně jezdí a člověk nemusí tolik přemýšlet, dá se s tím jet na dálnici ve zúžení i vlevo atd. Současně jak je vyšší, tak se na to cokoliv lépe nakládá a vykládá (teda až na extra těžký věci samozřejmě

).
To jen tak moje postřehy, Brenderup jsem kupoval na doporučení jednoho místního člena a jsem s ním moc spokojen.
A obecně, koupil bych nový, nikdy nevíš co s tím kdo před Tebou dělal a v inzerci alespoň tehdy byly jen nesmysly, starý olítáný mrchy za 80% nového podobného vleku...