Příspěvek
od MadTom » 07 led 2021 16:37
Poskládal jsem si něco podobného na D2 z klasických lešeňových trubek a třmenů, akorát to bylo opřené o nárazník kvůli tahání navijákem a potom to mělo dvě nohy, na kterých to stálo. Tahali jsme tím kabely skrz dlouhou kabelovou šachtu pod zemí. Dole byla další kladka pro přesměrování tahu. Fungovalo to výborně.
Tohle co chceš ty potřebuje nějak upevněné trubky, aby ti to drželo pohromadě a hlavně na autě, i když tah nebude úplně svislý. Jenom nějak do sebe nasazené trubky asi nebudou úplně to pravé.
A taky si spočítej jakou silou to bude přes to překování působit, aby jsi se potom moc nedivil. 500 kg zvedaná věc už není úplně málo.
Jako druhou věc jsem měl na 130ce na korbě postavenou klasickou žirafu na zvedání motorů - kolečka to akorát chtělo podložit prkýnkama a celé to zajistit postavení do otočené palety, aby to samo nevyjelo z korby.
A naposledy v pondělí jsem potřeboval odvézt dřevo - 5 m dlouhé trámky, tak jsem na 130ce postavil nějako jako demo na heliport. Drželo to dobře.
-
Přílohy
-

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo