Tempomat
Moderátor: Miky_CZ
Tempomat
Zdravíčko, tak budu řešit snad v současnosti poslední problém.Nevyznáte se někdo v tempomatu? kde to má své součásti pojistku atd? nebo je to vše přes řídící jednotku? vůbec nemám tušení jak funguje v disku, tak pokud můžete někdo nastínit funkci tak dejte vědět, nebo nějaké schéma zapojení atd.. díky DISKO 300TDI AUT
-
cau, je tam podtlakovy temp, ktery taha za plynovy pedal. podtlakova pumpa je pod heverem v motoru. pak vede hadicka pres brzd.ventil. pedal k membrane s lankem ktera je u nadrze na ostrikovac. no a jeste je tam nejaka elktr. jednotka.
me temp nefungoval,byly praskle vsechny konce podtlakove hadicky.no ted jede ale taky nic moc. pri zafiksovane rychlosti to porad kolise + - 10km/h. takze porad pridava a ubira. takze docela nepouzitelne, no nevim jestli je to normalni nebo tam mam jeste nejaky problem.
+
me temp nefungoval,byly praskle vsechny konce podtlakove hadicky.no ted jede ale taky nic moc. pri zafiksovane rychlosti to porad kolise + - 10km/h. takze porad pridava a ubira. takze docela nepouzitelne, no nevim jestli je to normalni nebo tam mam jeste nejaky problem.
+
erik disco píše:cau, je tam podtlakovy temp, ktery taha za plynovy pedal. podtlakova pumpa je pod heverem v motoru. pak vede hadicka pres brzd.ventil. pedal k membrane s lankem ktera je u nadrze na ostrikovac. no a jeste je tam nejaka elktr. jednotka.
díky za info, tak tohle sem přesně potřeboval vědět.. hned se jdu po tim podívat, dokud mám volno, dám vědět na co sem přišel
Takže diagnoza je jasná, pokud nebude problém dál v elektronice samozřejmě.. Do milé pumpy zateklo, sama o sobě netlačí, po odpojení ventilu co v ní je, přidá po připojení na tvrdo ke zdroji plyn jak má, takže sem jí otevřel a je v háji elektromagnet co ovládá odpouštění vzduchu, něco takhle zrezlýho sem nečekal, přidávám pár fotek.Takže tímto tady poptávám tuto pumpustačila by jen ta malá cívka, ale to dost pochybuju že by jí někdo měl.Pokud ji někdo chcete prodat tak koukněte dovnitř byť je tam těsnící kroužek, voda se do ní dostala..Tipuju to tak že jí prostě nasála.
- Přílohy
-
- Vnitrek.jpg (35.67 KiB) Zobrazeno 2763 x
-
- pumpa2.jpg (66.35 KiB) Zobrazeno 2764 x
-
- pumpa1.jpg (34.48 KiB) Zobrazeno 2764 x
-
no kdyz uz sme u toho tempomatu, porad mi to neda, mate ho nekdo v 3OOtdi funkcni? je normalni ze pri zafiksovani rychlosti tak 20sekund krasne drzi a pak zacne pridavat a ubirat tak ze plyn porad jezdi nahoru a dolu. je to docela markantni, pedal jezdi jak zbesily + - cea 3cm napr pri 100km/h. udrzuje to sice porad mezi 103 az 97 ale pri takovem prukdem pridavani a ubyrani bude spotreba asi zajimava
karel slama rikal ze ty vykyvy jsou normalni ale ze by to bylo tak markantni???
diky

diky
160 lidi a nikdo z nich nema disko s tempomatem :-Derik disco píše:no kdyz uz sme u toho tempomatu, porad mi to neda, mate ho nekdo v 3OOtdi funkcni? je normalni ze pri zafiksovani rychlosti tak 20sekund krasne drzi a pak zacne pridavat a ubirat tak ze plyn porad jezdi nahoru a dolu. je to docela markantni, pedal jezdi jak zbesily + - cea 3cm napr pri 100km/h. udrzuje to sice porad mezi 103 az 97 ale pri takovem prukdem pridavani a ubyrani bude spotreba asi zajimava![]()
diky
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Já mám, ale Erikovi už jsem říkal co si o tom myslím. Prostě mě to taky tak fungovalo. Jinak ten motorek možná mám. K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe