Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
jaris

Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji

#1 Příspěvek od jaris » 22 zář 2008 21:53

Ahoj přátelé, jsem potenciální kupec Land Roveru Discovery, ale namám s těmito vozy žádnou zkušenost. Mnoho lidí mě od koupě varuje a říkají, abych zůstal u "němce", protože jsou drahé náhradní díly a servis. Je toto pravda? Nyní mám passata a servisuji ho u kamaráda a ceny jsou relativně dobré. Jaký je rozdíl mezi L.R. a VW? Nejsem žádný mega milionář, ale discovery 2 se mi moc a moc líbí. Zároveň ale chci auto o které se nebudu pořád starat.

Děkuji vám všem za radu Jarda

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji

#2 Příspěvek od Luboš M. » 22 zář 2008 22:14

Ahoj Jardo, předně tě tady zdravím. O kvalitách a neduzích této značky již bylo spousty napsáno. Prohledej forum, myslím že stejný dotaz jako máš ty, je zde asi 4x. Jinak já odobně jsem už měl 3 disca TD5 a auto mi dostalo hned od začáku. Prodal jsem ho, protože jsem chtěl něco méně pohodlného a proto mám defíka. Toho ale nekupuj, byl bys zklamaný pohodlím, hlukem, špatným topením atd. :lol: Okolo LR se zde motá spoustu super lidí co dokáží poradit a na srazu i řádně zakalit :oops: Disco není ideální auto ale ani špatný. Dobrý bude taky třeba G od Mercedesu a nebo nějaká ta Tóójota. Někde se tady psalo takové heslo " kupuješ Land Rover, kupuješ dobře" tak asi tak. Luboš
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

karel

#3 Příspěvek od karel » 22 zář 2008 22:14

To že se ti D2 líbí je fajn, ale nemusí to stačit.Ono přeci jen je to terénní auto, které s VW Passat nelze srovnávat.Pokud ti někdo vykládal jak jsou drahé díly, tak přesvědč sám třeba tady http://www.paddockspares.com/, že to není až tak pravda vše se dá dovést nebo nechá poslat a provoz auta se dá zvládnout i s příležitostními opravami, samozřejmě mimo značkové servisy.Jinak si projdi sekci Discovery a uvidíš o čem to je mít LR.Je to především srdeční záležitost.Pokud si auto zamiluješ dokážeš mu odpustit drobné neduhy, pokud si naopak nekápnete do noty, čeká vás brzký rozchod :lol:
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od motohanz » 22 zář 2008 22:49

Ale v kazdym pripade ti reknu ze to neni tak s LR hrozne jak majitele VW rikaji.... :wink:
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

Jarys

#5 Příspěvek od Jarys » 22 zář 2008 23:43

Opravdu často se tu objevují dotazy tohoto typu. Jsem nový a chci poradit. Myslím, že by mohl Admin udělat novou sekci pro nováčky, ať tu nemusí nekonečné hodiny pátrat po stejném dotazu...???

Jinak k dotazu. Discovery II z roku 2003, kterým se občas vozím je fajn. Auto je poměrně vzácné na našich silnicích pokud ho budu srovnávat třeba s VW. A tahle jedinečnost mi hodně vyhovuje. Na druhou stranu mám dost smolný kus a za opravy za poslední dva roky bych si v pohodě pořídil Passata z roku 2003, toť tak... no
Disco mi zachránilo život

Stavros

#6 Příspěvek od Stavros » 23 zář 2008 08:31

Ja mam zas vozidlo D II 2004 a nestala me prakticky nic, pouze jsem resil regulator tlaku nafty, cena 3 tis. bez DPH. Kazdopadne se to chce nad tim zamyslet, on je to velky skok z toho Passatu a polovicni spotreby.

Kolda.o
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kolda.o » 23 zář 2008 08:49

Jarys píše:Opravdu často se tu objevují dotazy tohoto typu. Jsem nový a chci poradit. Myslím, že by mohl Admin udělat novou sekci pro nováčky, ať tu nemusí nekonečné hodiny pátrat po stejném dotazu...???

Jinak k dotazu. Discovery II z roku 2003, kterým se občas vozím je fajn. Auto je poměrně vzácné na našich silnicích pokud ho budu srovnávat třeba s VW. A tahle jedinečnost mi hodně vyhovuje. Na druhou stranu mám dost smolný kus a za opravy za poslední dva roky bych si v pohodě pořídil Passata z roku 2003, toť tak... no
ono by postacilo kdyby se zacalo pouzivat hledani. Problem je ale v tom ze kdyz najdes vlakno ktere by se melo venovat tematu v popisku tak to stejne casem sklouzne nekam jinam a uzitna hodnota vlakna je pak v haji.
Pokud by se to melo resit je to na dost radikalni zmenu a striktni dodrzovani urcenych pravidel. Porad si ale myslim ze tady to funguje celkem uspesne samo a neni zatim primo duvod cokoli menit a narizovat. Pro novacky snad jen toliko - obrnit se trpelivosti, chvilku se tu "rozkoukat" a pak pomoci vyhledavani lze najit naprosto vse.

a zpet k tematu.

Jak je tu napsano - LR je opravdu srdecni zalezitost. Jde o to jak moc se nakazis, primo umerne s tim roste i mira trpelivosti na pripadne drobnicky. Zacatky jsou nejhorsi ale pokud je ustojis uz nikdy nebudes jezdit nic jineho. LR mam 2 roky, 2 modely, spoustu problemu za sebou ale stejne menit nehodlam.
LR Free 2.0 TD4 -> LR DISCO II 2.5 TD5 -> LR DISCO III 2.7 TDV6

Rover
tel.: 736173373

#8 Příspěvek od Rover » 23 zář 2008 09:39

LR je životní styl, LR jsou auta, která si na nic nehrajou, jsou kategorií sami o sobě, když to srovnám s tím co jsem kdy měl, tak podobně hřejivý pocit v srdci jsem za jízdy měl jen ve starém VW Brouk. Mám dva staré dědky, Range Classica, DI a 90-ku (krátký Defender), nevydělávám ani moc a ani málo a všech 5 aut v podstatě finančně utáhnu. Osobně bych nikdy neměnil za nic jiného. Ceny dílů jsou v pohodě i když na DII jsou rozhodně dražší než na DI. DI je taková ekonomická varianta DII s prakticky takřka stejnou užitnou hodnotou. Levnější, levnější díly, levnější servis, takřka žádná elektronika. Dá se jezdit kolem devíti litrů. Možná to je taky řešení. U LR neplatí čím novější tím lepší. Ale pravdou je to, pokud Tě to auto osloví budeš s ním kamarádit třeba i přes drobné a roztomilé anglické nedostatky. Pokud se Ti to auto do srdce nedostane, je pak lepší zůstat třeba u nějaké německé "spotřebky".
Country boy...

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

#9 Příspěvek od Dusan » 23 zář 2008 11:06

To ROVER: To jsi napsal mooooc pekne. To si asi i vytisknu. Nadhera. Nezivis se psanim? :P

Rover
tel.: 736173373

#10 Příspěvek od Rover » 23 zář 2008 11:29

jen amatérsky... :wink:
Country boy...

Dusan

#11 Příspěvek od Dusan » 23 zář 2008 11:48

:-) nu dobra. to je dobre ze to vim.

Luboš M.
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Luboš M. » 23 zář 2008 13:17

Dusan píše:To ROVER: To jsi napsal mooooc pekne. To si asi i vytisknu. Nadhera. Nezivis se psanim? :P
Začne psát peměti.... :lol: :lol: :lol:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Dusan

#13 Příspěvek od Dusan » 23 zář 2008 13:36

:-)... "Ja a me casy s LR" :-P

jaris

#14 Příspěvek od jaris » 23 zář 2008 21:12

Ahoj všichni Lendroveráci....děkuji vám všem za odpovědi!!!!! Trochu jsem si udělal v názoru na koupi našeho nového vozítka jasno....prodám passata a jdu do L.R. Přesně to, co vy píšete chci!!!! Jsem odchovaný mezi jachtaři a to jsou úplně stejní "magoři" :-) jako vy... je nás relativně málo a masové trotlování nás taky moc nebere. Doufám jen, že koupíme dobrý kus. Čekáme rodinu a těch kaček asi nebudeme mít úplně haldy.
Jen vás ještě požádám o info, kde je dobré L.R. kupovat? Event. zda nemáte nějaké to Disco ll td4 na prodej (do 300tis.)

Díky všem a těším se brzskou shledanou
Jarda

zdenek666
tel.: +420722074098

#15 Příspěvek od zdenek666 » 23 zář 2008 21:33

Já bych zas neřekl, že je to jenom "srdeční záležitost".
Pokud si zadáš na tipcars.cz hledat auto - nafta, 180.000-230.000Kč, tak Ti tam lepší auto, do terénu i na silnici s rozumnou spotřebou, nevyleze. :wink:
LR Disco II TD5 auto

Luboš M.
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Luboš M. » 23 zář 2008 22:50

jaris píše:Ahoj všichni Lendroveráci....děkuji vám všem za odpovědi!!!!! Trochu jsem si udělal v názoru na koupi našeho nového vozítka jasno....prodám passata a jdu do L.R. Přesně to, co vy píšete chci!!!! Jsem odchovaný mezi jachtaři a to jsou úplně stejní "magoři" :-) jako vy... je nás relativně málo a masové trotlování nás taky moc nebere. Doufám jen, že koupíme dobrý kus. Čekáme rodinu a těch kaček asi nebudeme mít úplně haldy.
Jen vás ještě požádám o info, kde je dobré L.R. kupovat? Event. zda nemáte nějaké to Disco ll td4 na prodej (do 300tis.)

Díky všem a těším se brzskou shledanou
Jarda
Když už tak leda Td5 :lol: Koukni na www.mobile.de nebo dej dotaz do sekce poptávka. Nic neuchvátej a počkej si na pěkné auto. Tady na foru se o mazlíčky staráme a dostávají vše o co si řeknou :wink: . Občas ale nějaký jedinec prodává :lol:

Lád'a P

re

#17 Příspěvek od Lád'a P » 24 zář 2008 08:52

Nazdar kluci.Také se přidám.V první řadě by mně zajímalo kým jsi Luboši myslel že jsou tady lidi kteří občas zakalí.Měl jsi na mysli někoho konkrétního :?: :wink: Jinak já už mám doma dvě discovery I a II.Obě jsou super,ale D II je má nejoblíbenější.Jiné auto bych už asi nechtěl.LR se žádné druhé nevyrovná.Je třeba si v klidu zpočítat a uvědomit si na co máš a na co né.LR je životní styl.Tomu autu se musíš plně podřídit.S koupí auta nespěchej.Já jsem hledal dva roky.Nejlepší pro tebe bude aby jsi někdy přijel mezi nás na nějaký sraz.Třeba na Rover Cup.My ti tam nalejem moudra do hlavy že se nestačíš divit :lol: Uděláš si názor na auta a na lidi kolem nich.

Luboš M.
Kontaktovat uživatele:

Re: re

#18 Příspěvek od Luboš M. » 24 zář 2008 09:17

[quote="Lád'a P"]Nazdar kluci.Také se přidám.V první řadě by mně zajímalo kým jsi Luboši myslel že jsou tady lidi kteří občas zakalí.Měl jsi na mysli někoho konkrétního :?: :wink:

:lol: :lol: :lol:

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#19 Příspěvek od RudaK » 24 zář 2008 16:56

Jóóóó klub abstinentů. : :ty jeden...: :Pohoda: :Ja blb: :Sorry: :!:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od erik » 24 zář 2008 20:48

RudaK píše:Jóóóó klub abstinentů. : :ty jeden...: :Pohoda: :Ja blb: :Sorry: :!:
Rudo, myslis jako Prestice? Tam jsi spis vypadal jako Jofre de Peyrac :D
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Odpovědět