Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji
Moderátor: Miky_CZ
Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji
Ahoj přátelé, jsem potenciální kupec Land Roveru Discovery, ale namám s těmito vozy žádnou zkušenost. Mnoho lidí mě od koupě varuje a říkají, abych zůstal u "němce", protože jsou drahé náhradní díly a servis. Je toto pravda? Nyní mám passata a servisuji ho u kamaráda a ceny jsou relativně dobré. Jaký je rozdíl mezi L.R. a VW? Nejsem žádný mega milionář, ale discovery 2 se mi moc a moc líbí. Zároveň ale chci auto o které se nebudu pořád starat.
Děkuji vám všem za radu Jarda
Děkuji vám všem za radu Jarda
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosí majitele Land Rovrů o radu!!!!!!!!!! Děkuji
Ahoj Jardo, předně tě tady zdravím. O kvalitách a neduzích této značky již bylo spousty napsáno. Prohledej forum, myslím že stejný dotaz jako máš ty, je zde asi 4x. Jinak já odobně jsem už měl 3 disca TD5 a auto mi dostalo hned od začáku. Prodal jsem ho, protože jsem chtěl něco méně pohodlného a proto mám defíka. Toho ale nekupuj, byl bys zklamaný pohodlím, hlukem, špatným topením atd.
Okolo LR se zde motá spoustu super lidí co dokáží poradit a na srazu i řádně zakalit
Disco není ideální auto ale ani špatný. Dobrý bude taky třeba G od Mercedesu a nebo nějaká ta Tóójota. Někde se tady psalo takové heslo " kupuješ Land Rover, kupuješ dobře" tak asi tak. Luboš

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
To že se ti D2 líbí je fajn, ale nemusí to stačit.Ono přeci jen je to terénní auto, které s VW Passat nelze srovnávat.Pokud ti někdo vykládal jak jsou drahé díly, tak přesvědč sám třeba tady http://www.paddockspares.com/, že to není až tak pravda vše se dá dovést nebo nechá poslat a provoz auta se dá zvládnout i s příležitostními opravami, samozřejmě mimo značkové servisy.Jinak si projdi sekci Discovery a uvidíš o čem to je mít LR.Je to především srdeční záležitost.Pokud si auto zamiluješ dokážeš mu odpustit drobné neduhy, pokud si naopak nekápnete do noty, čeká vás brzký rozchod 

Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
Ale v kazdym pripade ti reknu ze to neni tak s LR hrozne jak majitele VW rikaji.... 

MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
Opravdu často se tu objevují dotazy tohoto typu. Jsem nový a chci poradit. Myslím, že by mohl Admin udělat novou sekci pro nováčky, ať tu nemusí nekonečné hodiny pátrat po stejném dotazu...???
Jinak k dotazu. Discovery II z roku 2003, kterým se občas vozím je fajn. Auto je poměrně vzácné na našich silnicích pokud ho budu srovnávat třeba s VW. A tahle jedinečnost mi hodně vyhovuje. Na druhou stranu mám dost smolný kus a za opravy za poslední dva roky bych si v pohodě pořídil Passata z roku 2003, toť tak... no
Jinak k dotazu. Discovery II z roku 2003, kterým se občas vozím je fajn. Auto je poměrně vzácné na našich silnicích pokud ho budu srovnávat třeba s VW. A tahle jedinečnost mi hodně vyhovuje. Na druhou stranu mám dost smolný kus a za opravy za poslední dva roky bych si v pohodě pořídil Passata z roku 2003, toť tak... no
Disco mi zachránilo život
- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
ono by postacilo kdyby se zacalo pouzivat hledani. Problem je ale v tom ze kdyz najdes vlakno ktere by se melo venovat tematu v popisku tak to stejne casem sklouzne nekam jinam a uzitna hodnota vlakna je pak v haji.Jarys píše:Opravdu často se tu objevují dotazy tohoto typu. Jsem nový a chci poradit. Myslím, že by mohl Admin udělat novou sekci pro nováčky, ať tu nemusí nekonečné hodiny pátrat po stejném dotazu...???
Pokud by se to melo resit je to na dost radikalni zmenu a striktni dodrzovani urcenych pravidel. Porad si ale myslim ze tady to funguje celkem uspesne samo a neni zatim primo duvod cokoli menit a narizovat. Pro novacky snad jen toliko - obrnit se trpelivosti, chvilku se tu "rozkoukat" a pak pomoci vyhledavani lze najit naprosto vse.
a zpet k tematu.
Jak je tu napsano - LR je opravdu srdecni zalezitost. Jde o to jak moc se nakazis, primo umerne s tim roste i mira trpelivosti na pripadne drobnicky. Zacatky jsou nejhorsi ale pokud je ustojis uz nikdy nebudes jezdit nic jineho. LR mam 2 roky, 2 modely, spoustu problemu za sebou ale stejne menit nehodlam.
LR Free 2.0 TD4 -> LR DISCO II 2.5 TD5 -> LR DISCO III 2.7 TDV6
LR je životní styl, LR jsou auta, která si na nic nehrajou, jsou kategorií sami o sobě, když to srovnám s tím co jsem kdy měl, tak podobně hřejivý pocit v srdci jsem za jízdy měl jen ve starém VW Brouk. Mám dva staré dědky, Range Classica, DI a 90-ku (krátký Defender), nevydělávám ani moc a ani málo a všech 5 aut v podstatě finančně utáhnu. Osobně bych nikdy neměnil za nic jiného. Ceny dílů jsou v pohodě i když na DII jsou rozhodně dražší než na DI. DI je taková ekonomická varianta DII s prakticky takřka stejnou užitnou hodnotou. Levnější, levnější díly, levnější servis, takřka žádná elektronika. Dá se jezdit kolem devíti litrů. Možná to je taky řešení. U LR neplatí čím novější tím lepší. Ale pravdou je to, pokud Tě to auto osloví budeš s ním kamarádit třeba i přes drobné a roztomilé anglické nedostatky. Pokud se Ti to auto do srdce nedostane, je pak lepší zůstat třeba u nějaké německé "spotřebky".
Country boy...
-
- Kontaktovat uživatele:
Začne psát peměti....Dusan píše:To ROVER: To jsi napsal mooooc pekne. To si asi i vytisknu. Nadhera. Nezivis se psanim?

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Ahoj všichni Lendroveráci....děkuji vám všem za odpovědi!!!!! Trochu jsem si udělal v názoru na koupi našeho nového vozítka jasno....prodám passata a jdu do L.R. Přesně to, co vy píšete chci!!!! Jsem odchovaný mezi jachtaři a to jsou úplně stejní "magoři"
jako vy... je nás relativně málo a masové trotlování nás taky moc nebere. Doufám jen, že koupíme dobrý kus. Čekáme rodinu a těch kaček asi nebudeme mít úplně haldy.
Jen vás ještě požádám o info, kde je dobré L.R. kupovat? Event. zda nemáte nějaké to Disco ll td4 na prodej (do 300tis.)
Díky všem a těším se brzskou shledanou
Jarda

Jen vás ještě požádám o info, kde je dobré L.R. kupovat? Event. zda nemáte nějaké to Disco ll td4 na prodej (do 300tis.)
Jarda
-
- Kontaktovat uživatele:
Když už tak leda Td5jaris píše:Ahoj všichni Lendroveráci....děkuji vám všem za odpovědi!!!!! Trochu jsem si udělal v názoru na koupi našeho nového vozítka jasno....prodám passata a jdu do L.R. Přesně to, co vy píšete chci!!!! Jsem odchovaný mezi jachtaři a to jsou úplně stejní "magoři"jako vy... je nás relativně málo a masové trotlování nás taky moc nebere. Doufám jen, že koupíme dobrý kus. Čekáme rodinu a těch kaček asi nebudeme mít úplně haldy.
Jarda

re
Nazdar kluci.Také se přidám.V první řadě by mně zajímalo kým jsi Luboši myslel že jsou tady lidi kteří občas zakalí.Měl jsi na mysli někoho konkrétního
Jinak já už mám doma dvě discovery I a II.Obě jsou super,ale D II je má nejoblíbenější.Jiné auto bych už asi nechtěl.LR se žádné druhé nevyrovná.Je třeba si v klidu zpočítat a uvědomit si na co máš a na co né.LR je životní styl.Tomu autu se musíš plně podřídit.S koupí auta nespěchej.Já jsem hledal dva roky.Nejlepší pro tebe bude aby jsi někdy přijel mezi nás na nějaký sraz.Třeba na Rover Cup.My ti tam nalejem moudra do hlavy že se nestačíš divit
Uděláš si názor na auta a na lidi kolem nich.

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
[quote="Lád'a P"]Nazdar kluci.Také se přidám.V první řadě by mně zajímalo kým jsi Luboši myslel že jsou tady lidi kteří občas zakalí.Měl jsi na mysli někoho konkrétního

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Rudo, myslis jako Prestice? Tam jsi spis vypadal jako Jofre de PeyracRudaK píše:Jóóóó klub abstinentů. :![]()
![]()
![]()
![]()

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu