35" r18 pneu
Moderátor: Acon
-
- tel.: +420774275329
- auto: Def 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
35" r18 pneu
Ahoj,
v nějaké slabší chvilce jsem si koupil sadu fakt hezkých pěti kusů hliníků R18 10,5 na defa. Mohli byste mi doporučit jakou gumu 35" na to obout? Moc rozumných možností jsem nenašel a úplně se mi nechce dávat 12 tisíc za 1 gumu. Díky
v nějaké slabší chvilce jsem si koupil sadu fakt hezkých pěti kusů hliníků R18 10,5 na defa. Mohli byste mi doporučit jakou gumu 35" na to obout? Moc rozumných možností jsem nenašel a úplně se mi nechce dávat 12 tisíc za 1 gumu. Díky
Defender 110 300 tdi
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Re: 35" r18 pneu
Možná máš vědomost, že jít u Defa do 35" je dosti komplikované a přinese hromadu dalších starostí.... Já bych šel do 33" a "dojedeš dál nebo i se ti podaří i návrat domú".
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
R18 s roztečí na staré land rovery se moc nevidí....
Jinak podepisuju to co píše Erik
Samé negativa
Na cestování a silnice je to nahouby, v terénu žádný přínos spíš naopak.
Trpí spojka, kardany, diferáky, poloosy, unašeče poloos a ložiska kol. Praskají i krčky u rejdových koulí, defík na silnici nemá sílu, protože má s 35 nahovno převodovej poměr.
Bez pevnostních dílů podvozku použitelné jen na decentní jízdu po polňačce.
Jediné plus jmůže být pro někoho vzhled auta s balónama.
Po třiceti letech s ofroudama mně takový rozměr na klasickém defíkovi připadá spíšk k pousmání...
Vím o čem mluvím mám jednoho takového zákaznického na dílně
Jinak podepisuju to co píše Erik

Samé negativa
Na cestování a silnice je to nahouby, v terénu žádný přínos spíš naopak.
Trpí spojka, kardany, diferáky, poloosy, unašeče poloos a ložiska kol. Praskají i krčky u rejdových koulí, defík na silnici nemá sílu, protože má s 35 nahovno převodovej poměr.
Bez pevnostních dílů podvozku použitelné jen na decentní jízdu po polňačce.
Jediné plus jmůže být pro někoho vzhled auta s balónama.
Po třiceti letech s ofroudama mně takový rozměr na klasickém defíkovi připadá spíšk k pousmání...
Vím o čem mluvím mám jednoho takového zákaznického na dílně

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele sehnal jsem sadu 5 kusů za hezký peníze a ty kola mu slušej.. chápu, že to není úplně rozumnej důvod.
Jsou to tyhle https://www.paddockspares.com/da3522-18 ... -only.html
Defa jsem si vysnil asi v patnácti, když jsem viděl Karla Slámu jezdit závody a řekl jsem si, že si ho jednou koupím a udělám ho hezkýho. Mám ho 8 let. Zdejší fórum jsem pročítal už roky předtím než jsem si ho pořídil.
Z těch 8 let je posledních asi 5let rozebranej a snažím se ho udělat pořádně. Rám v žárovým zinku, jednodilnej zesilenej crossmember, nerezový bulkhead, nerezový opleteny hadice na vsechno, nový dveře, blatníky, kapota atd..
Snažím se kupovat kvalitní díly a ty co nejsem schopen sehnat v požadované kvalitě si nechávám vyrobit na zakázku. Jen pro představu o co mi jde.
Co se týče toho co jste napsali, tak samozřejmě máte ve všem pravdu o tom netřeba diskutovat..
Jen k tomu co jste zmínili.
Byl to voják, je to zprevodovany do pomala, ale zase má sílu.
A výkonu se nebojím. Přistoupil jsem k dalšímu ne úplně zde populárnímu kroku a to OM606 s čerpadlem z 603 s hybridním turbem. Takže v tom setupu co mám se předpokládá nějakých 330koni na klice. Což k rollcagi a dalším těžkým a zbytečným věcem které jsem si pořídil asi nebude úplně na škodu.
Převodovku asi nakonec objednám od Ashcroftu HDcko s 5 z V8.
V zadní Salisbury nápravě Ashcroft samosvor.
V přední Salisbury nápravě (vím, že je to těžká krava) ARB uzávěrka (ano bude tam spíš tak pro pocit, vím o tom)
a trikrizovy zesílený kardan.
Problém u Salisbury přední nápravy je sehnat pevnostní poloosy.
Ložiska apod. samozřejmě nová - povětšinou Japonci, žádná Čína.
Jen proč jsem psal tuhletu nezazivnou omáčku (pardon za to) snažím se předejít možným problémům aspoň tím, že nepoužívám nekvalitní díly. A přemýšlením nad tím co a jak udělám jsem už stravil stovky ne li tisíce hodin. (Myslím, že to byl jeden z důvodů proč jsem rozvedenej)
A ty kola (balóny) jsou opravdu víceméně jen rozmar a něco co jsem vždycky chtěl. Na discosce mám originál kola a jezdí to, ale toho defa jsem si chtěl postavit ku obrazu svému a upřímně si myslím, že už ho pak paradoxně do nějakýho brutálního terénu brát chtít úplně nebudu. (Nedává to moc smysl, vím)
Samozřejmě pokud víte o gumě v 33" kterou bych na ty kola mohl obout, tak se tomu vůbec nebráním a budu samozřejmě moc rád za radu. A děkuji všem co se tím potrápili až sem.

Defa jsem si vysnil asi v patnácti, když jsem viděl Karla Slámu jezdit závody a řekl jsem si, že si ho jednou koupím a udělám ho hezkýho. Mám ho 8 let. Zdejší fórum jsem pročítal už roky předtím než jsem si ho pořídil.
Z těch 8 let je posledních asi 5let rozebranej a snažím se ho udělat pořádně. Rám v žárovým zinku, jednodilnej zesilenej crossmember, nerezový bulkhead, nerezový opleteny hadice na vsechno, nový dveře, blatníky, kapota atd..
Snažím se kupovat kvalitní díly a ty co nejsem schopen sehnat v požadované kvalitě si nechávám vyrobit na zakázku. Jen pro představu o co mi jde.
Co se týče toho co jste napsali, tak samozřejmě máte ve všem pravdu o tom netřeba diskutovat..
Jen k tomu co jste zmínili.
Byl to voják, je to zprevodovany do pomala, ale zase má sílu.
A výkonu se nebojím. Přistoupil jsem k dalšímu ne úplně zde populárnímu kroku a to OM606 s čerpadlem z 603 s hybridním turbem. Takže v tom setupu co mám se předpokládá nějakých 330koni na klice. Což k rollcagi a dalším těžkým a zbytečným věcem které jsem si pořídil asi nebude úplně na škodu.
Převodovku asi nakonec objednám od Ashcroftu HDcko s 5 z V8.
V zadní Salisbury nápravě Ashcroft samosvor.
V přední Salisbury nápravě (vím, že je to těžká krava) ARB uzávěrka (ano bude tam spíš tak pro pocit, vím o tom)
Problém u Salisbury přední nápravy je sehnat pevnostní poloosy.
Ložiska apod. samozřejmě nová - povětšinou Japonci, žádná Čína.
Jen proč jsem psal tuhletu nezazivnou omáčku (pardon za to) snažím se předejít možným problémům aspoň tím, že nepoužívám nekvalitní díly. A přemýšlením nad tím co a jak udělám jsem už stravil stovky ne li tisíce hodin. (Myslím, že to byl jeden z důvodů proč jsem rozvedenej)
A ty kola (balóny) jsou opravdu víceméně jen rozmar a něco co jsem vždycky chtěl. Na discosce mám originál kola a jezdí to, ale toho defa jsem si chtěl postavit ku obrazu svému a upřímně si myslím, že už ho pak paradoxně do nějakýho brutálního terénu brát chtít úplně nebudu. (Nedává to moc smysl, vím)
Samozřejmě pokud víte o gumě v 33" kterou bych na ty kola mohl obout, tak se tomu vůbec nebráním a budu samozřejmě moc rád za radu. A děkuji všem co se tím potrápili až sem.
Defender 110 300 tdi
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tyto kola jsou pěkné.
Je vidět, že to máš promyšlené.
Ať slouží a dělá radost
Ať slouží a dělá radost

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pěkně napsané, dej potom fotky, až se bude čím chlubit. Já bych to teď s těma gumama vzal z jiné strany, než jenom cena. Co je vůbec reálně sehnatelné? A tím nemyslím, že má eshop uvedeno skladem, dost často to není úplně pravda. A až něco najdeš, tak můžeš řešit cenu. Dostupnost se v posledních letech jenom zhoršila.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Zni to jako hezke auto s hezkym pribehem. Nechces si o nem zalozit vlakno a dat tam sem tam nejake inspirativni foto?
A teda tahle cast se mi libila nejvic:
A teda tahle cast se mi libila nejvic:
...jsem viděl Karla Slámu jezdit závody a řekl jsem si, že si ho jednou koupím a udělám ho hezkýho...
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
-
- Kontaktovat uživatele:
Karel se ukázal být drahej a dost nákladnej na údržbu, tak jsem si koupil toho defendera.pojir píše: 20 bře 2025 11:05 Zni to jako hezke auto s hezkym pribehem. Nechces si o nem zalozit vlakno a dat tam sem tam nejake inspirativni foto?
A teda tahle cast se mi libila nejvic:...jsem viděl Karla Slámu jezdit závody a řekl jsem si, že si ho jednou koupím a udělám ho hezkýho...
(Psal jsem včera po asi 18 hodinách cesty, tak se omlouvám za slovosled)

Defender 110 300 tdi
-
No nevím, jestli jsi udělal dobře. Narozdíl od Defendera, Karel se z velké části umí udržovat sám. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Jirko.Land Jirka píše: 20 bře 2025 09:26 Tyto kola jsou pěkné.
Ať slouží a dělá radost![]()
Ale to že jsem nad tím strávil přemýšlením tolik času ještě neznamená, že to reálně bude fungovat.
Defender 110 300 tdi
-
- Kontaktovat uživatele:
Až se konečně dokopu k tomu se naučit sem nahrát fotky, tak sem něco dám.MadTom píše: 20 bře 2025 10:47 Pěkně napsané, dej potom fotky, až se bude čím chlubit. Já bych to teď s těma gumama vzal z jiné strany, než jenom cena. Co je vůbec reálně sehnatelné? A tím nemyslím, že má eshop uvedeno skladem, dost často to není úplně pravda. A až něco najdeš, tak můžeš řešit cenu. Dostupnost se v posledních letech jenom zhoršila.

Jo souhlasím, že sehnat gumy je poslední dobou problém.. reálně jsou to v tomhle rozměru v nějaké rozumné cenové hladině pneu Radar, BFgoodrich, které jsou prý v posledním roce kvalitou strašný.. No a tam tak nějak končíme, když nepočítám gripmaxy a ještě nějaký úplně čínský číny, který vypadají jak vyrobený z plastu.
Ideálně bych se chtěl vejít třeba do 40 tisíc s DPH za 5 kusů.
Přeci jen je to spotřební materiál.
Dneska jsem se bavil s klukem co má na ramce radary 35x12,5r20 a říkal, že poměr cena výkon super. Že prý na mokru nic moc, jinak fajn. Má v tom 500 koní a standardně jezdí jen zadek. Trochu mě teda zaskočilo, že na to, že s tím nejezdí nějak extra v terénu, tak bočnice byly pořezaný a okousany až běda. Má na nich najeto cca 50 tisíc km.
Defender 110 300 tdi
Čau, dovol mi zde napsat mou menší recenzi na pneumatiky od Gripmaxu (inception a/t 205r16)Sice jsou to víceméně klasické silničky žádný extra offroad vzorek to nemá. Ale na tyhle čínské pneu si nemůžu stěžovat. Když jsem přemýšlel co koupit na Classic tak jsem přemýšlel jestli BF,Goodyear,Radar... .Hledal jsem nějaké celoročky se sněhovou vločkou, které by vypadaly na Range trochu důstojně. Kupoval jsem myslím 1ks za 1600kč. Byly ještě v nějaké slevě. V terénu odzkoušeny akorát na tankáči v Jihlavě a v pohodě jsem se s Classicem v základu udržel za vyzdvihaným Disco 1
. Na silnici trochu hlučnější ale přes 200TDI to stejně nejde slyšet. Vzorek ubývá minimálně. Jediné co bych jim vytknul je měkká bočnice. Která i při správném tlaku je vyboulená do stran ČILI větší riziko proříznutí. Jinak max spoko. No a teď k tvému problému jestli hledáš nějaké pneu čistě do terénu. Osobně bych se mrknul po nějakých protektorech v tom rozměru cenově vyjdou dost slušně. Jestli budeš jezdit primarně silnici tak ty špunty stejně za chvilu zhulákáš a za rok budeš řešit nové
. Otec jezdí protektory na všech svých offroad strojích RRC, Vitara. A úplně bez problému, jezdí jak nové pneu.
(Omlouvám se lidem co to dočetli až jsem
)

-
Fotky nahraj kamkoliv, já používám rajče, a sem dej jenom odkaz.
A ke gumám - jedna drobnost, rozměry co jsou na nich napsané, zvlášť pokud je to nějaký hodně hrubý vzorek, jsou dost orientační, u 235/85R16 mi to dělalo.klidně 3 cm na průměru, což už znamenalo, že zimáky a ATčka v pohodě, ale hrubé MT drhly o podběhy. A to nechceš, ane ne tak kvůli hroznému zvuku, co to dělá, ale aby to někde něco neorvalo.
A ke gumám - jedna drobnost, rozměry co jsou na nich napsané, zvlášť pokud je to nějaký hodně hrubý vzorek, jsou dost orientační, u 235/85R16 mi to dělalo.klidně 3 cm na průměru, což už znamenalo, že zimáky a ATčka v pohodě, ale hrubé MT drhly o podběhy. A to nechceš, ane ne tak kvůli hroznému zvuku, co to dělá, ale aby to někde něco neorvalo.