zásuvka nad startérem
Moderátor: Safraporte
zásuvka nad startérem
ahoj všichni mám malý problem se starterem někdy free 18 .16v r.v. 98 nechce naskočit se starterem to netočí až po nekolikaté otočením kličku naskočí možna uhlíky nevim a zjistil jsem že u starteru teda lehce nad ním je nějaká zasuvka přidělaná na kovový uchytce a ja jezdic 2 roky s vypojenou tak jsem ji zapojil neví nekdo na co tam je?
Naposledy upravil(a) Dušan K. dne 14 pro 2008 22:35, celkem upraveno 1 x.
problém se startérem
Zdravím tě Dušane, je to sice benzín, ale princip je stejný, aby hlavní startér mohl protočit motorem, musí se zasunout jeho pastorek do ozubeného věnce na setrvačníku klik.hřídele motoru, to obstarává malá cívka, která je součástí startéru, v této cívce jsou však navíc i tkzv.silové kontakty(tečou tam proudy v desítkách ampér) pro sepnutí přímého proudu z baterie do startéru, funguje to to takhle: otočíš klíčkem, pustí se malý proud za spínací skříňky do této cívky a ta vtáhne do sebe jádro, na kterém je převodem uchycen pastorek startéru, tím ho zasune na věnec, pří dojezdu na koncovou polohu se propojí silové kontakty a spustí se startér. Takže, pokud při startu slyšíš cvakání - cívka zasouvá a.. nic, až po několikáté ano, pak hledej problém právě v těchto silových kontaktech (bývají opálené-ty Ampéry tam udělají za čas své) tím opakovaným spínáním je na sebe prostě klepeš až to hodí kontakt, samotný startér to podle mne není, ten buď točí, nebo ne. A protože tobě jak píšeš zatočí, tak žije. Ale chlape, stejně tě nepotěším, musí celý ven, jinak se k té cívce nedostaneš. Doporučuji při jednom už tedy zkontrolovat vše. A zásuvka?? hmm to se musím podívat, to jsi mě zaskočil, jestli to najdu, dám vědět.
Tak trpělivost, je to trochu dlubačka, ale pak to hřeje, že ten miláášššek zase frčí.
Zdarec Fusač :lol: :lol:
Tak trpělivost, je to trochu dlubačka, ale pak to hřeje, že ten miláášššek zase frčí.
Zdarec Fusač :lol: :lol: