Koupě freelandera
Moderátor: Safraporte
Koupě freelandera
Ahoj lidičky, rozhodl jsem se si koupit tohle autíčko. V bazaru mi padlo hned do oka. Jenže nejsem žádný automechanik a moc autům nerozumím tak jsem se chtěl zeptat jestli se to oplatí vůbec kupovat a jaké jsou nejčastější poruchy u těchle aut.
Cena: 205 000 Kč Palivo: nafta Najeto: 135 000 km Rok výroby: 1998
manuální převodovka, imobilizér, střešní okno, ABS, manuální klimatizace, el. ovládání zrcátek, ESP, 2 x airbag, dálkově ovládané centrální zamykání, nastavitelný volant, střešní nosič, tónovaná skla, el. ovládání oken, zadní stěrač, dělená zadní sedadla, tažné zařízení, pohon 4 x 4, otáčkoměr, protiprokluzový systém kol (ASR), venkovní teploměr
Cena: 205 000 Kč Palivo: nafta Najeto: 135 000 km Rok výroby: 1998
manuální převodovka, imobilizér, střešní okno, ABS, manuální klimatizace, el. ovládání zrcátek, ESP, 2 x airbag, dálkově ovládané centrální zamykání, nastavitelný volant, střešní nosič, tónovaná skla, el. ovládání oken, zadní stěrač, dělená zadní sedadla, tažné zařízení, pohon 4 x 4, otáčkoměr, protiprokluzový systém kol (ASR), venkovní teploměr
- Přílohy
-
- free.jpg (44.05 KiB) Zobrazeno 5560 x
-
- free2.jpg (42.54 KiB) Zobrazeno 5560 x
jeden nevlastnický, ale realistický pohled na "bazarnický" svět
- cena ve srovnání s auty o rok, či dva mladšími je vysoká / těžko z fotek posuzovat stav - zda je cena vykompenzována super stavem se serviskou ( pravou - nevím zda-li se dá u LR ověřit??? ) + např. doklady o provedených opravách a údržbách
- kilometry - opět nevěřím - nájezd 13.500 / rok - no pohádkám o prvním majitel důchodci který skor nejezdil - dosti častá v českých bazarech
/ hledal bych nějaký důkaz 
- nikde nevidím nic o původu auta, ani o jeho historii - to taky nebudí "jistotu"
osobně bych sehnal někoho kdo se auty "živí" a nechal si poradit, upřímně pohádky pánů v teplákách "čím víc pruhů tím víc Adidas" mne již několik let uvádí do přesného opaku
viz. pane to je nebouraná libovka / lehce dohledána u Německého prodejce že auto bylo bourané a prodáno bourané a komu, no přeci českému bazáristovi
pane servisku jsme někde zašantročili, ale ten první majitel byl důchodce a vůbec nejezdil / realita původní majitel byla firma a auto najelo cca 3x více km než bylo uvedeno - pravda o auto se pečlivě starala, takže to nebylo na první pohled zjevné!
P.S. o problémech se dočteš dost zde na fóru
Omlouvám se nechci Ti kazit lásku na první pohled, ale jen zrazuji před "vybílením" peněženky a konta
- cena ve srovnání s auty o rok, či dva mladšími je vysoká / těžko z fotek posuzovat stav - zda je cena vykompenzována super stavem se serviskou ( pravou - nevím zda-li se dá u LR ověřit??? ) + např. doklady o provedených opravách a údržbách
- kilometry - opět nevěřím - nájezd 13.500 / rok - no pohádkám o prvním majitel důchodci který skor nejezdil - dosti častá v českých bazarech

- nikde nevidím nic o původu auta, ani o jeho historii - to taky nebudí "jistotu"
osobně bych sehnal někoho kdo se auty "živí" a nechal si poradit, upřímně pohádky pánů v teplákách "čím víc pruhů tím víc Adidas" mne již několik let uvádí do přesného opaku

viz. pane to je nebouraná libovka / lehce dohledána u Německého prodejce že auto bylo bourané a prodáno bourané a komu, no přeci českému bazáristovi
pane servisku jsme někde zašantročili, ale ten první majitel byl důchodce a vůbec nejezdil / realita původní majitel byla firma a auto najelo cca 3x více km než bylo uvedeno - pravda o auto se pečlivě starala, takže to nebylo na první pohled zjevné!
P.S. o problémech se dočteš dost zde na fóru
Omlouvám se nechci Ti kazit lásku na první pohled, ale jen zrazuji před "vybílením" peněženky a konta

Pocet kilometrov naznacuje, ze ten najdolezitejsi servis (repasacia IRD a vymena viskoznej spojky) Ta este len caka. A co je najhorsie, chyby nezistis v bazari, ale v terene, alebo v servise. Ak je auto v dobrom stave, pocas jazdy nehuci, nic nepraska a ma vymenene spomenute diely, bude to dobra kupa.
A este k tym kilometrom: Ja nejazdim vela, ale rocne sa mi nazbiera cca 30 000km. V Tvojom pripade mas teda bud stastie a narazil si na model, ktory nie je vela jazdeny, alebo....
A este k tym kilometrom: Ja nejazdim vela, ale rocne sa mi nazbiera cca 30 000km. V Tvojom pripade mas teda bud stastie a narazil si na model, ktory nie je vela jazdeny, alebo....
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.
Cena je dost vysoká, ale jestli je vyměněná IRD (rozvodovka) a viskospojka, případně i diferenciál - to jsou nejběžnější a nejzávažnější problémy - pak by to byla výhodná koupě. Vše o těchto věcech je na fóru. Jestli je to cena před touto investicí, pak bych dal ruce pryč, bo si musíš připravit 70 - 90 tisíc na tyto opravy 

- Old Black
- tel.: +420 736 626 161
- auto: SI, SIII
- Kontaktovat uživatele:
Designové a průmyslové podlahy: http://www.profimat.cz
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
počet km
Nechápu, jak můžete být tak jisti že počet km nesedí? Já mám Free v provozu od 08/06 a mám najeto 19tis km. Auto pořádně prohlídnout a pak soudit. A to že stojí půl roku v bazaru není v dnešní době až tak nemožné. Auta se prostě neprodávají. Mně tu visí inzerát už od května a stále nic. http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 66&start=0
Jinak tan bazoš neznám a že se obecně dělají při prodejích aut lumpárny je bohužel pravda. Takže pořádně prohlídnout!!!!!
Jinak tan bazoš neznám a že se obecně dělají při prodejích aut lumpárny je bohužel pravda. Takže pořádně prohlídnout!!!!!
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010