Salisbury náprava
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Salisbury náprava
Zajímali by mne nejaké informace a zkušenosti se ''Salisbury'' nápravou. Zatím jsem slyšel že je snad nezničitelná, Defíky 110 od nějakého roku (90?) ji mají vzadu seriově, včem je hlavní rozdíl?
Re: Salisbury náprava
Vo velkosti kosa diffu...eliott píše:Zajímali by mne nejaké informace a zkušenosti se ''Salisbury'' nápravou. Zatím jsem slyšel že je snad nezničitelná, Defíky 110 od nějakého roku (90?) ji mají vzadu seriově, včem je hlavní rozdíl?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Salisbury byla hodně předimenzovaná náprava pro Defíka. Měla čtyřpinový diferenciál. Používala se na Defendru 110 a 130 do roku 2002. Od roku 2002 tam je náprava z Range Rovera P38, tkz. Dana.
Salisbury poznáš podle toho, že jako jediná má šroubované víko na direnciálu. Tuším, že do roku 1998 - 99 se používalo gufero, které bylo z plechu a kůže. Pak se začali dávat klasické gurero, tak jak je známe dnes.
Co dodat, snad jen kus poctivé práce předchozí generace, protože jak jsem koukal na fotky FC 101 tak diferák mají stejný. Tělo nápravy bude asi jíné.

Salisbury poznáš podle toho, že jako jediná má šroubované víko na direnciálu. Tuším, že do roku 1998 - 99 se používalo gufero, které bylo z plechu a kůže. Pak se začali dávat klasické gurero, tak jak je známe dnes.
Co dodat, snad jen kus poctivé práce předchozí generace, protože jak jsem koukal na fotky FC 101 tak diferák mají stejný. Tělo nápravy bude asi jíné.

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Pak mala otazecka. Nac mit neznicitelne poloosy? Nebezpeci ustrihnuti poloosy je daleko vyssi pri uzaverkach.eliott píše:Obávám se, že to nehrozí, leda bys mi řekl, jaký čísla budou přířší týden ve Sportce![]()
. A navíc jsem tady postřehl, že ta uzávěrka má nějakou plastovou klec. Nedám si do diferáku nic z plastu, ani kdyby se mi za to zaručil sám pánbůh...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Nemám strach ani tak o poloosy, jako o diferak, kluk tady od nás má Disku a pořád mu odcházeli diferaky, až namontoval nápravy z Patrola. Takový paskvil !!! Je pravda že jezdil bez mozku, ani se nedivím, že mu diferaky odcházeli.
Mám prostě rád pocit jistoty, v nejhorším pomůže naviják... A třeba někdy zbohatnu...
a bude i na uzávěru, dopředu bych chtěl samosvor.
Mám prostě rád pocit jistoty, v nejhorším pomůže naviják... A třeba někdy zbohatnu...

Lenze Disko a Def nemozes porovnavat co sa tyka difu...jedine prednu napravu. Disko ma aj zadny dif rovnaky ako predny...teda 2 pin... V pripade ARB uzavierok su aj u Disko 4 pin...eliott píše:Nemám strach ani tak o poloosy, jako o diferak, kluk tady od nás má Disku a pořád mu odcházeli diferaky, až namontoval nápravy z Patrola. Takový paskvil !!! Je pravda že jezdil bez mozku, ani se nedivím, že mu diferaky odcházeli.
Mám prostě rád pocit jistoty, v nejhorším pomůže naviják... A třeba někdy zbohatnu...a bude i na uzávěru, dopředu bych chtěl samosvor.
Rozhodne by som sa nebal o diff...co ty na to Eriku ???
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Urcite nie.DanoDEF píše:Lenze Disko a Def nemozes porovnavat co sa tyka difu...jedine prednu napravu. Disko ma aj zadny dif rovnaky ako predny...teda 2 pin... V pripade ARB uzavierok su aj u Disko 4 pin...eliott píše:Nemám strach ani tak o poloosy, jako o diferak, kluk tady od nás má Disku a pořád mu odcházeli diferaky, až namontoval nápravy z Patrola. Takový paskvil !!! Je pravda že jezdil bez mozku, ani se nedivím, že mu diferaky odcházeli.
Mám prostě rád pocit jistoty, v nejhorším pomůže naviják... A třeba někdy zbohatnu...a bude i na uzávěru, dopředu bych chtěl samosvor.
Ale ja se vratim k te predni uzavere. Je podle mne zbytecna. Jeji ucinek proti zadku je podle mne do 10 procent.No , nekdy podstatnych, ale mit v zadu uzaveru, to je velky krok k pruchodnosti
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
No ja by som dal trosku väcsie percento ale v principe suhlasim. Zazil som uz situacie kedy prave tych par percent prednej uzavierky pomohlo.erik píše:Urcite nie.DanoDEF píše: Lenze Disko a Def nemozes porovnavat co sa tyka difu...jedine prednu napravu. Disko ma aj zadny dif rovnaky ako predny...teda 2 pin... V pripade ARB uzavierok su aj u Disko 4 pin...
Ale ja se vratim k te predni uzavere. Je podle mne zbytecna. Jeji ucinek proti zadku je podle mne do 10 procent.No , nekdy podstatnych, ale mit v zadu uzaveru, to je velky krok k pruchodnosti
s ARB uzavierkou rozhodne nebudes "koukal s hubou dokořán"eliott píše:Jak říkám, mám rád pocit jistoty, chtěl bych časem s autem na expedice, a nerad bych koukal s hubou dokořán, že mi něco prasklo. Na extrémní ježdění mám RRC, toho času mimo provoz
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Budu, když ji budu platit
. A jak jsem už psal, nechci mít v difu nic z plastu. Dá se ta klec o které se tady mluvilo udělat kovová? Asi jo, udělat jde přece všechno... No rád se nechám přesvědčit, za kolik se dá ta špéra sehnat? máte nějaké stránky? (Určitě už to tady bylo uveřejněno, ale procházet všechny témata...
)

ta plastova klec ti neovplyvni cinnost difu...ak tak cinnost uzavierkyeliott píše:Budu, když ji budu platit. A jak jsem už psal, nechci mít v difu nic z plastu. Dá se ta klec o které se tady mluvilo udělat kovová? Asi jo, udělat jde přece všechno... No rád se nechám přesvědčit, za kolik se dá ta špéra sehnat? máte nějaké stránky? (Určitě už to tady bylo uveřejněno, ale procházet všechny témata...
)
vid

alebo tu
http://www.arbusa.com/alac/alsp/2-RD20.pdf
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Dík, no stejně mi ten plast nevoní
. Už jsem našel stránky ARB, ale nikde žádný katalog s cenama. Admin někde psal, že stojí 33000,- a to zřejmě bez DPH, což považuju za strašnou lumpárnu (samozřejmě ne z jeho strany), vzhledem k tomu, že Detroit stojí okolo 16000,- včetně daně, jak jsem koukal na zmíněných stránkách crowndifs.co.uk. Někde to snad musí jít koupit aniž by na tom měl někdo 100% rabat??

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Tak vida, např. na http://www.rocky-road.com/defender.html vychází na cca 16000,- včetně poštovného, což podstatně mění situaci. Ještě k té Salisbury nápravě, je rozdíl na soukolí? silněší zuby, nebo tak něco? Z nějaké předchozí odpovědi jsem postřehl, že snad má i silnější poloosy?
ano sukolie je silnejsie teda väcsie a aj kos diff je samozrejme väsci.eliott píše: Ještě k té Salisbury nápravě, je rozdíl na soukolí? silněší zuby, nebo tak něco? Z nějaké předchozí odpovědi jsem postřehl, že snad má i silnější poloosy?
poloosi su rovnake teda co sa priemeru tyka...akurat, ze su dlhsie o par milimetrov ale iz som si jednu upravoval z salisbury do novsoieho diff teda Dana