Zhasla Td5

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
zvalo1

Zhasla Td5

#1 Příspěvek od zvalo1 » 09 čer 2009 16:21

zdravím nevie mi niekto poradit mam D2 td5 r.v.2000, palil som po vodnej pláži asi 40km/h,voda striekala všade a zrazu mi auto zhaslo,mam safari snork. ale niak zle ho majstri v DE namontovali tak som mal filter cely mokrý. všetko sme vysušili a auto odpáli vzapatí sa rozsvieti diagnostika a motor už len točí, ked to skusim za par sekund dignostika nesvieti, ale sa to znovu zopakuje. Napojil som to na diagnostiku Texa... a povedala že 5 tryska nefunguje. ale motor nenastartuje ani na 4 valce, a myslim že by mal. Alebo sa mylim? A čerpadlo tlačí ked odpojím spiatočku do nádrže a zapnem klúč strieka z hadice nafta.diky za radu. :hmm:

Honza_offroad
tel.: 724 007 163
auto: D2,D3,Def portal
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhasla Td5

#2 Příspěvek od Honza_offroad » 09 čer 2009 18:21

Nejdriv bych zkusil konektor ridici jednotky a konektor svazku, ktery jde do vstriku.
Asi to bude chtit vyplachnout, nejlip destilkou, jestli jsi jezdil ve slany vode...
Jeste zkusi taky konektor snimace polohy kliky, bez jeho signalu tpo nejde vubec nastartovat...

H.
Prodej doplňků pro 4x4, profi Diagnostika LR, individuální úpravy výkonu, immo, omezovačů, EGR a pod...
www.toomich.cz www.adventure-land.cz

zvalo1

#3 Příspěvek od zvalo1 » 09 čer 2009 18:42

Konekzor riad. jednotky som vyčistil vysušil,konektor polohy kluky som iba odpojil a skusil nastartovat vtedy to ani neodpalilo. mate este niekto niaky nápad?

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Miloš II » 09 čer 2009 19:30

Je možné že ECU je v nouzovém režimu. "vstřiky" Proud vody lehce utrhne SPZ natož kabely od snímačů. Kdyby to nešlo nastartovat asi bych začal měřit jestli snímače mají "obvod" na patici ECU.
Ale začal bych tím najít si kolegu Discovery 2 a postupně si "půjčovat" díly a zkoušet. Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

zvalo1

Re: Zhasla Td5, už ide!!!

#5 Příspěvek od zvalo1 » 11 čer 2009 23:51

Diskoteka štartuje!!!!! :lol: , všetky zasuvky som znovu vystriekal sprejom na kontakty,vymenil palivový filter a už to fičí. A šnorchel som nanovo pretesnil,odtokový vývod na spodu krabice vzduchu zablendoval už to musi byt na 100 percent. :D :D :D

Land Lover
auto: LR Discovery II Td5

#6 Příspěvek od Land Lover » 20 čer 2009 17:17

Jo je to zvláštní auto, mě taky jednu chvíli si vzpomělo, že nebude startovat (teprve až po dlouhém přemlouvání jsem ho nastartoval), jako když je prázdná baterka,
no a pak zase se umoudřilo a vesele startuje dál, a to jsem jenom kouknul jak vypadá startér a trochu sem zahejbal s kabelama, ale to stejně nemělo vliv.

Odpovědět