Knucavy zvuk pri zatacani

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Distruptor
auto: Freelander, D4?

Knucavy zvuk pri zatacani

#1 Příspěvek od Distruptor » 12 čer 2009 01:32

Ahoj,
tento tyzden som si vsimol ze ak zatocim autom a necham ho bez plynu dojst pocujem akoby knucavy zvuk z prednej casti, zvuk nie moc hlasity. Neviem ci to pri stlacenom plyne nieje pocut koli hluku motora alebo to ten zvuk nevydava :hmm: ale skor ho len prehlusi motor, stava sa to len ak sa tocim na parkovisku alebo pomaly vchadzam do zakruty na krizovatke (tj 90°) je to taky zvuk akoby whoamwhoamwhoamwhoam :hmm: alebo ako to popisat. Pri rovnej jazde to nepocut.
Najprv som si to vsimol len pri toceni dolava a myslel som ze to klb poloosy ale dnes som to testoval a zvuk sa objavuje aj ked tocim vpravo. Musim dodat, ze sa to neobjavi okamzite ked zatocim ale asi 2 sekundy potom (volant drzim stale rovnako). Dufam ze to nieje vadna IRD :( , viskozna spojka sa mi javi zatial OK, pri plnom "rejde" sa auto pribrzduje len zlahka a na rovinke ho automaticka prevdovka stale drzi v pohybe. Mohlo by to byt sposobene tym, ze je vonku vlhko a preto to takto knuci?

Zaujmalo by ma ci tento zvuk pozorujete aj na svojich milacikoch, ci je to normalne alebo sa zacina hlasit nejaky problem :shock:

Auto je Freelander rv 2005, automaticka prevodovka, 106000Km

Vopred velmi dakujem za odpovede rady a skusenosti!
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

BeerRudolf
auto: Tak akorát

Re: Knucavy zvuk pri zatacani

#2 Příspěvek od BeerRudolf » 12 čer 2009 11:18

To dělaj pneumatiky jak se sunou. Na natřené podlaze v chodbách garáží mi to dělá taky. Záleží čím jsou obalený, podle toho skučí :twisted: Řekl bych že nemusíš plašit je to normál :Pohoda:
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

Distruptor

#3 Příspěvek od Distruptor » 12 čer 2009 12:53

No v to som dufal ale mne to robi na kazdom povrchu a zacalo to az teraz tento tyzden predtym to nerobilo, skusim ich dofukat ako si ty pisal predok na 2.7 a zadok na 2.5 a uvidim ci sa to zmeni. Na anglickom fore mi napisali ze to moze byt "auxiliary belt" to je ten remen co pohana servopumpu, alternator atd., dnes som ho skusal lokalizovat ale neviem sa k nemu poriadne dostat. No vyskusam najprv tie gumy a ak to nepomoze tak pozrem ten remen.

-buri-
auto: Disco II

#4 Příspěvek od -buri- » 12 čer 2009 13:10

Koukni se na stav kapaliny v expanzce pro servo, pokud ji bude malo tak to bude knucet.
Disco II, 265:75:16, 2" lift, Safari Snorkel, CB, pevnostní nárazník, naviják.....

Colonel

#5 Příspěvek od Colonel » 12 čer 2009 13:23

Kdyz by to bylo servo rizeni, bude to delat i na miste pri zataceni, obzvlast blizko k dorazum, takovou vec znam z Disko. Jak jednou za dva mesice nedoleju kapalinu... :hmm:
Disco I Modroush - holátko

Distruptor

#6 Příspěvek od Distruptor » 12 čer 2009 14:34

Ano kvapalinu som kontroloval a je medzi riskami. Inak je pravda ze ked tocim volantom niekdy to vyda taky tichy vrzgot vo volante, ale to robilo vzdy a knucat to zacalo az tento tyzden. Dnes som to zase skusal a zda sa ze to zacne robit ked zatocim, stlacim brzdu a pokracuje to aj po pusteni brzdy, ale to nieje 100% este to vecer vyskusam.

Inak ten Auxiliary belt je toto?:
td4.JPG
td4.JPG (45.15 KiB) Zobrazeno 5569 x

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#7 Příspěvek od Safraporte » 06 kvě 2010 12:43

Ať nezakládám nový topic ... mám dotaz a prosbu na osazenstvo:

dotaz: po opravě IRD a následném zprovoznění Freečka se mi začal ozývat nežádoucí zvuk zpředu. při plnér rejdu do leva je to v poho, ale při plném rejdu do prava mi to vpředu vrčí jako by se namáhalo servo (něco jako když je málo kapaliny - ale tu mám v poho).
Tuší někdo?

prosba: hledám někoho s Freečkem (nejlépe nafta - není podmínkou) v okolí Plzně, Klatov ... kdo by mne svezl nebo nechal kousek projet.
Pořád mám ještě pocit, že mi tam hučí něco co by nemělo, ale již nejsem schopen posoudit co asi dělají gumy, co domečky na visco a co by mohlo být ještě něco jiného ... a nebo jestli už je to tak jak to mám v pohodě :hmm:

Odpovědi klidně do SZ

díky

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od macejky1 » 06 kvě 2010 15:08

Distruptor píše:Ano kvapalinu som kontroloval a je medzi riskami. Inak je pravda ze ked tocim volantom niekdy to vyda taky tichy vrzgot vo volante, ale to robilo vzdy a knucat to zacalo az tento tyzden. Dnes som to zase skusal a zda sa ze to zacne robit ked zatocim, stlacim brzdu a pokracuje to aj po pusteni brzdy, ale to nieje 100% este to vecer vyskusam.

Delalo mi to neco podobného. Lehce to knucelo pri plném rejdu. Samo jsem nejdrív kontroloval servo olej a zdál se být OK. Jenze jsem nakonec zjistil ze není. Nádobka byla zevnitr jen spinavá takze se zvenku zdálo ze je hladina OK a pritom tam bylo málo oleje. Kontrola hadicek, výmena motexpásek a dolití kondicionéru "aditivu" pro serva a bylo okamzite po problému. Po ujetí pár kilometru dokonce zafungoval ten kondicionér a ted mi jde volant tak lehounce jako jeste nikdy.

To jsem si tak vzpomnel na svou zkusenost kdyz jsi psal ze más hladinu oleje v porádku. Já si to taky myslel a nemel jsem.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Safraporte

#9 Příspěvek od Safraporte » 07 kvě 2010 16:16

macejky1 píše: To jsem si tak vzpomnel na svou zkusenost kdyz jsi psal ze más hladinu oleje v porádku. Já si to taky myslel a nemel jsem.
Teď jsem to byl zkontrolovat, servo olej je dolitý - dokonce je 0,5 cm nad horní rysku, takže nedostatkem oleje to nebude :(
A hlavně jak jsem psal - dělá mi to jen při plném rejdu do prava. Do leva je to v poho.

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od macejky1 » 10 kvě 2010 07:21

Já bych jako první zkusil ten "kondicionér". Skoro nic to nestojí a je to rychlý. Treba to delá necakej o krouzek nebo jiný tesnení na servu a ten prípravek by tomu mel pomoct. Kdyby ne tak bych hledal dál.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl

Safraporte

#11 Příspěvek od Safraporte » 10 kvě 2010 08:41

macejky1 píše:Já bych jako první zkusil ten "kondicionér". Skoro nic to nestojí a je to rychlý.
No jo, ale tak mi napiš název :D
Zkoušel jsem googlovat a nic ...

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od macejky1 » 10 kvě 2010 08:52

Safraporte píše:
macejky1 píše:Já bych jako první zkusil ten "kondicionér". Skoro nic to nestojí a je to rychlý.
No jo, ale tak mi napiš název :D
Zkoušel jsem googlovat a nic ...
Název si nepamatuju, koupil jsem ho na Benzine ale myslím ze je to jedno. Vsechny fungujou stejne.

Odpovědět