cvaknutí přirozjezdu v zadku- někdy
Moderátor: Safraporte
-
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
cvaknutí přirozjezdu v zadku- někdy
Pří rozjezdu to někdy cvakne jako by vůle karda?polosa?diferák? ale jen někkdy když pustím rychleji spojku nebo když se rozjíždím do zatáčky.Poraďte Laco
Re: cvaknutí přirozjezdu v zadku- někdy
taky mám ten samý problem,se spojkou musím citlivě a když mi to někdy ujede tak hezky bouchne že by vůle kardanu?
- Allan
- tel.: 731584386
- Kontaktovat uživatele:
No tak mi to dělá pouze když zatáčím do prava,ale někdy to jsou rány no hrůza.Je to typický kovový zvuk,tak jsem raději zajel za klukama na technickou.Provětrali mi celej spodek a nic ,vše na svém místě a vše ok.Tak mi potom zvedli prdel za zadní rameno a při škubání levým kolem se zvuky opět ozvaly.Nakonec zkusil vzít monter páku a zašprajcovat ram zadní prdele od karoserie a ouha zvuky byli pryč.Doporučení povolit šrouby ,podložit ,vytěsnit a znova dorvat. 

až se sejdem na vřesinské stži tak mi to důkladně vysvětlíšAllan píše:No tak mi to dělá pouze když zatáčím do prava,ale někdy to jsou rány no hrůza.Je to typický kovový zvuk,tak jsem raději zajel za klukama na technickou.Provětrali mi celej spodek a nic ,vše na svém místě a vše ok.Tak mi potom zvedli prdel za zadní rameno a při škubání levým kolem se zvuky opět ozvaly.Nakonec zkusil vzít monter páku a zašprajcovat ram zadní prdele od karoserie a ouha zvuky byli pryč.Doporučení povolit šrouby ,podložit ,vytěsnit a znova dorvat.

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Nou problém ale momentálně už 14 dní vegetuji v nemocnici,
tak doufám ,že jak uděláme scuka tak už budu fit.Ještě mám s LR hodně plánu ,nastříkat si spodek provést pár úprav atd.A hlavně poohlídnout se po zimních gumách. 

tak to jsme na tom stejně,zatím jsem akorát stihl spravit a namontovat našlapy(trochu jsem prasil ve vodě a byly tam trochu větší kameny) 

Co takhle se podívat na silentbloky diferenciálu? Když kardan zabírá a přední silentblok na diferáku je v prčicích, tak může (ten diferák) bouchat o podlahu. To samé v zatáčkách.... mluvím z vlastní zkušenosti.Ladislav Hynek píše:Pří rozjezdu to někdy cvakne jako by vůle karda?polosa?diferák? ale jen někkdy když pustím rychleji spojku nebo když se rozjíždím do zatáčky.Poraďte Laco
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Presne to som mal aj ja...Oldman píše: Co takhle se podívat na silentbloky diferenciálu? Když kardan zabírá a přední silentblok na diferáku je v prčicích, tak může (ten diferák) bouchat o podlahu. To samé v zatáčkách.... mluvím z vlastní zkušenosti.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Jo ten přední silentblok na diferáku často odchází takže tam bych začal s hledáním příčiny problému.
Free Td4 2004 HSE automat
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkám hned jak mě pustí tak se do doho vložím .já už to najdu.Našlapy mám taky sundané ,měl jsem je nachystané a připravené na nástřik ale nestihl jsem je odvést.

mal som podobny problem a ani po prehliadke podvozka som nevedel najst zavadu. vymenil som aj silenblok na dife. problem bol vsak v utrhnutej srube ktora drzy zadnu napravu o šasi. bolo to buchanie na pravej strane. vobec to nebolo vydno. sroub bol tam, len bol utrhnuty vo vnutry v šasach, tak som sa k nemu dostal z vrchu s pod zadnych sedadiel. vybral som zaslepku a je tam dobry pristup. medzi šasi a ramenom je iba drobna vola, ktoru je aj problem spozorovat. inac sa to tu aj niekde raz riesilo. A ked si dobre pametam su k tomu aj fotky.
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
No a mám vyhráno ještě najít ten odkaz kde se to řešilo a bude to vcajku.
Nesnáším zvuky které k autu nepatří
nemohl bych jezdit v autě kde nejde slyšet ani motor.

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Tož kucí čumím ,hledám ale cvakání furt né a né najít
Už mi to pomalu leze na nervy,asi přestanu jezdit do prava
Ten odkaz jsem taky hledal ale bohužel už mě nic nenapadá pod čím to mám hledat 

tak a začlo mi to cvakat aj doleva aj doprava,myslel jsem si že je to zepředu ale když vykloním hlavu v otáčce tak mi připadá že to jde zezadu ,som z toho volaký zmeťený
a co mi leze nejvíc na nervy tak strašně vysoké pískaní od předních kol,myslel jsem že to jsou destičky ale ty jsou v pořádku,prostě to piská pořád akorát když šlápnu na brzdu tak to přestane,je to děs,zatím to řeším halsitou hudbou 

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
No v tom případě pokud Ti to přestane když sešlápneš brzdy bych doporučoval vytáhnout destičky ,obrousit hrany ,a vyčistit brzdové válečky .Někdy postačí nadzvednout prachovku a stříknout tam vedečko. 

Zdravím a přihazuju trošku svých zkuseností se zvuky co do FREE nepatří.Mám ho dva roky a zvuky a klepání odstraňuju průběžně jak se objeví.Klepání ze předu pri přejíždění nerovností nebo žel. přejezdu-výměna gum.pouzder v úchytech stabilizátoru k boudě-ticho!Kkovové praskání a klepání při zatáčení a rozjezdech ze zadku vozu-výměna utrhaných silentbloků -přední diferenciálu,vnitřní na ramenech (obě strany)-ticho!!Je třeba dát auto na zvedák,vzít pajcr a pořádně přejít všechny silentbloky.Dokud nejsou vyvěšený všechny kola ,poznáš prd.
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
Mne na disco niekedy ostanú prilepené platničky.To klepne len ráno,alebo po dlhšom stání.Potom celý deň nič.Ladislav Hynek píše:Pří rozjezdu to někdy cvakne jako by vůle karda?polosa?diferák? ale jen někkdy když pustím rychleji spojku nebo když se rozjíždím do zatáčky.Poraďte Laco
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
No nechal jsem si to prohlídnout na TK a když mi zašprajcoval bryku mezi rám a tu podložku co jde skrz ten šroub co se nachází pod záslepkou zadní sedačky tak to přestalo.Už to tady řešil bajo ale to téma na foru jsem nenašel jak psal.Zatím jsem se snažil ten šroub pouze dotáhnout ale nic se nezměnilo,budu se tomu muset věnovat víc už mě to štve to neustálé cvakáni. 

posielal som ti asi aj nejake foto, alebo odkaz. ale nic. k tej srube sa vies dostat aj spod sedadla ked odpacis zaslepku. jasom to riesil tak, ze som vopchal medzi karoseriu a napravu kus hrubeho plechu do ktoreho som vyrezal drazku na sroub a bodol to s CO-ckou. to vyplnilo volu a je to o.k. bolo to tam cele vytrhnute a demontovat napravu a cely nosnik vyvarat fakt nemalo zmysel
- Přílohy
-
- 07082009378.jpg (66.7 KiB) Zobrazeno 8995 x
-
- 07082009380.jpg
- (145.39 KiB) Staženo 2253 x
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové já mám opraveno,je to přesně tak jak říká bajo.Pod zadním sedadlem je záslepka,a pod ní se nalézá plovoucí matka uchycena ve dvou bodech,Ty body byly urvány proto docházelo k pohybu celého šroubu a tím pádem vznikaly ty kovové zvuky.Záslepka je bohužel pro opravu dost malá jako otvor proto doporučuji nastřihnout a trochu jako konzervu poodkrýt ať se tam můžete dostat aspoň s COčkem.Přibodování se mi jevilo jako nejsnazší a nejjednodušší.Když už jsem ten šroub měl dole tak jsem zapáčil brikou a mezi rám a šasi dal gumu a dorval šroub vše OK .