Koupě Range Rovera poraďte!!!

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
w300sel

Koupě Range Rovera poraďte!!!

#1 Příspěvek od w300sel » 12 říj 2009 15:56

Zdravím

Měl bych dotaz. Mohu koupit Range Rovera, r.v. 95 nafta. Ale vůbec nevím na co si dát pozor při koupi a jak je to se spolehlivostí tohoto vozu + co nejvíce odchází atd!!! Měl jsem Patrola, Samuraje atd.. ale Land Rovera nikdy!
Díky za odpověď

FRANKIE
tel.: 00421907981729
auto: P38 2,5 DSE

Re: Koupě Range Rovera poraďte!!!

#2 Příspěvek od FRANKIE » 12 říj 2009 17:49

je toho tu napisane uz vela, treba trochu hladat :roll:

námrd

#3 Příspěvek od námrd » 13 říj 2009 09:31

Hlavně si k němu vem manuál, :idea: bez něho nebudeš chápat co to auto dělá a když pro něj půjdeš vem si někoho kdo tomu rozumí. Je tam toho moc a Když tohle ojebeš tak se z toho po...eš. :ty jeden...: Tak šťastnou ruku při výběru :Ja blb: :D

pete schuss

#4 Příspěvek od pete schuss » 19 říj 2009 09:42

Hlavně si dej bacha od koho to kupuješ. To je u nás největší problem. Auta sou tu dobrý ale lidi...

OneTen

#5 Příspěvek od OneTen » 21 říj 2009 21:36

w300sel píše:Zdravím

Měl bych dotaz. Mohu koupit Range Rovera, r.v. 95 nafta. Ale vůbec nevím na co si dát pozor při koupi a jak je to se spolehlivostí tohoto vozu + co nejvíce odchází atd!!! Měl jsem Patrola, Samuraje atd.. ale Land Rovera nikdy!
Díky za odpověď

Nejvíc by ti tu mohl asi poradit Karel Sláma ale jak kluci říkají.. hledej šmudlo. Jinak to auto je na hovno, vůbec bych do něj nešel...

námrd

#6 Příspěvek od námrd » 22 říj 2009 09:17

Range Rover - je super

George
auto: RR P38 2,5 DSE

#7 Příspěvek od George » 22 říj 2009 20:04

Jestli chceš spolehlivý auto na každodenní ježdění, tak si ho nekupuj.Jestli si neumíš na autě nic udělat, tak si ho nekupuj.Jestli nemáš peníze na Eliotovo,Krytenovo,Land Jirkovo a další sanatoria, tak si ho nekupuj.Jestli ho chceš proto, že jich je zrovna všude plno a levně , tak ho nekupuj bo se z toho posereš. Jestli jseš magor, kterýmu shora napsané nevadí, tak ho kup a vítej mezi námi!

George :Pohoda:
Říkám mu Lokomotiva - žere stejně, hulí stejně a jede taky jenom občas.

David S.
auto: RRC 2door, Disco2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od David S. » 22 říj 2009 20:11

TO George - to si napsal ale opravdu krásně! :mrgreen: Kde to mám podepsat? :D

Fefe

#9 Příspěvek od Fefe » 01 pro 2009 10:05

George píše:Jestli chceš spolehlivý auto ..... vítej mezi námi!

George :Pohoda:
prelúskal som celé toto fórum, síce mi to trvalo keďže je trochu neprehľadné ale:

:P
teraz budem hovoriť o LR RR 2,5l diesel
dozvedel som sa, že
- je to našpikované elektronikou ( nie som zástancom )
- z ničoho nič sa tá elektronika začne štrajkovať
- skoro neexistuje nikto kto by ho vedel opravovať, značkový servis nepripadá do úvahy ( okrem motora dosť vecí urobím aj sám )
- celkovo sa dajú objednať súčiastky rovno z GB za rozumnú cenu
- skoro nenájdem človeka na SK kto by ho diagnostikoval keď je problém
- auto by malo byť na každodenné používanie nie ako druhé.náhradné auto v rodine
- podľa všetkého čo som sa dočítal spoľahlivosť pokrivkáva za celkovým vzhľadom alebo sa stále niekto v tom vrtá a preto to nechce ísť
- našiel som reakcie kde je písané: spolahlivý, bez problémov
- ...

teraz
- dala by sa vyradiť elektronika okrem riadenia motora ? doslova vykuchať, odstaviť, preprogramovať aby tie rôzne čidlá boli mimo?
- je to skutočne tak nevypočítateľné auto ? ( mám Ford Galaxy r.v.1996 čo ide skoro na vodu a spoľahlivosť na 100% )
- ísť do rizika pri kúpe LR RR alebo radšej brať väčšiu istotu a ísť do LR D I-II 2,5TDI okolo roku 1996-1999 ?

Ako som spomínal mám Forda z ktorým som veľmi spokojný ale má nízky podvozok a chýba mu 4x4. Mohol by som to riešiť s podobným autom 4x4 ale potrebujem ten vysoký podvozok, poprípade ešte pridať pár cm na výške a dosť veľký kufor na prepravku pre psa.
http://www.youtube.com/user/jazdime" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nemecky-ovciak.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;

OC
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od OC » 01 pro 2009 12:40

Vyřadit kompletní elektroniku by asi šlo -- všechno jde když se chce -- ale bude to velmi drahé, a navíc je to nesmysl, to auto tím zmrzačíš. Jedním z důvodů toho, že RR je skvělý v terénu, je vzduchové pérování; chceš-li vyřadit elektroniku, musíš to přendat na péra... to si rovnou můžeš koupit Defendera. Nebo spíše Sérii, protože Def má už dneska počítačů také dost :)

Jinak viz: The Range Rover is the world's best 4X4; if you're looking for the world's best handling sports car or shopping mall conveyance, or the lowest maintenance and repair costs, look elsewhere. To find out whether you really want one, check out the SUV Comparison Page on this web site.

Studying consumer publications for details of reliability records and the like is not much help for Range Rover buyers, since there are insufficient numbers sold to register on the Richter scale in that type of publication. When data is available, Rovers usually rank low when it comes to the number of faults reported by owners, but very high in owner satisfaction. The basic frame, body, and drive train are very reliable and long lasting. (Take a look underneath a Range Rover and compare its solid engineering with the flimsy undersides of other sport utilities that are "off-road" vehicles in name only). However, when it comes to the small, annoying things that can go wrong, the Range Rover (like other Land Rover products) cannot compete with the reliability record of cars like Hondas and Toyotas. A Range Rover is well worth buying if you want to know you have the world's best four wheel drive capabilities. Other buyers may be happier with a lesser but more maintenance free vehicle.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

FRANKIE
tel.: 00421907981729
auto: P38 2,5 DSE

#11 Příspěvek od FRANKIE » 01 pro 2009 20:18

Fefe sak si sa vozil v mojom RR nebolo dobre podla mna je to super auto :Pohoda:

Fefe

#12 Příspěvek od Fefe » 02 pro 2009 06:36

FRANKIE píše:Fefe sak si sa vozil v mojom RR nebolo dobre podla mna je to super auto :Pohoda:
vozil Frankie, vozil, ale ešte ma budeš musieť povoziť :P
http://www.youtube.com/user/jazdime" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nemecky-ovciak.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mešky
tel.: 602465066
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mešky » 02 pro 2009 09:54

OneTen píše:
w300sel píše:Zdravím

Díky za odpověď

Nejvíc by ti tu mohl asi poradit Karel Sláma ale jak kluci říkají.. hledej šmudlo. Jinak to auto je na hovno, vůbec bych do něj nešel...
Jak jsi na to přišel, že je to auto na hovno? :roll: Mám rok 95,manuál, najeto 240000 km, z toho já 65000. Vyměnil jsem pouze měchy pérování a kompresor a to hned po koupi, jinak pouze nafta, olej pneu a destičky. Není to žádnej závoďák, musí se motor točit aby to jelo, ale to je BMW. Spotřeba max. 11l. Manželka s ním jezdí denně couračky, já občas tahám vlek, nebojím se s ním z fleku vyrazit na druhý konec Evropy a zatím bez vážnějších problémů. To můj osobní poznatek.
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR

http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#14 Příspěvek od Acon » 02 pro 2009 10:52

Fefe píše: prelúskal som celé toto fórum, síce mi to trvalo keďže je trochu neprehľadné ale:

........
- skoro nenájdem človeka na SK kto by ho diagnostikoval keď je problém
.......
Ale nájdeš. V BA je ochotný chalan ktorý sa LR dosť zaoberá a myslím, že má snahu dosť sa orientovať na LR. Sám má peknú zdvihnutú DII v benzíne na mechoch, 2x navijak, 2"lift... Má diagnostiku a vie s ňou viac ako v značkovom servise. Má servis na tej ulici, kde je SCANIA, úplne na konci vpravo. Volá sa Maťo.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Reverend
tel.: +420777068155
auto: P38, L322
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Reverend » 03 pro 2009 20:43

Mešky čéče, jak to že Ti ti žere do 11ti ??? Já se naopak pod 10,5, resp 11 dostanu jen těžko a to jezdím poměrně slušně - do 120ti a žádný akcelerace... hmmm kde je chybka ??? více SZ
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba

Mešky
tel.: 602465066
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mešky » 03 pro 2009 22:01

Reverend píše:Mešky čéče, jak to že Ti ti žere do 11ti ??? Já se naopak pod 10,5, resp 11 dostanu jen těžko a to jezdím poměrně slušně - do 120ti a žádný akcelerace... hmmm kde je chybka ??? více SZ
Protože se v tom pořád nevrtám. :lol: .........
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR

http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz

Odpovědět