Moderátor: Miky_CZ
...je to jednodušší, ale taky je to o penězíchAcon píše:a nie je jednoduchšie nejaké teplovodné webasto alebo eber? Nie si odkázaný na zásuvku a sadáš nie len do auta s predhriatym motorom, ale do vykúreného a kdekoľvek.
Nič, termostat neuzatvára úplne, stále je dodržaný istý prietok.MadTom píše: A druhá věc je, co bude dělat termostat, jestli nebude omezovat proudění takto ohřívané vody.
samozrejme v uzavretom priestore to nie je výhra, no mám vyskúšané, že 30min v garáži 33m2 to nebolo nič hrozné. A cena? To čo chceš kutiť nevíde výrazne lacnejšie ako použité vodné kúrenie. Ak teda budeš materiál kupovať. Ja teraz predávam nové webasto za 330€ no už som ho slúbil.peters píše:...je to jednodušší, ale taky je to o penězíchAcon píše:a nie je jednoduchšie nejaké teplovodné webasto alebo eber? Nie si odkázaný na zásuvku a sadáš nie len do auta s predhriatym motorom, ale do vykúreného a kdekoľvek.navíc už vidim jak to používáš v uzavřeným prostoru
....asi blbě
veď práve, v garáži to nie je pod snehom ani námrazou... A všade tam, kde bude užitočný teplý motor, nebude prístup k zásuvke. Navyše kúrenie je univerzálna súčiastka (okrem držiaku) a pri predaji auta môže zostať do iného. Ja som tak robil niekoľko rokov, keď ešte kúrenie stálo skoro 60 000,-Sk. Raz som kúpil (v 97") a dnes je už v 5. aute ( v otcovej new 407ke)Jindra píše:....
Jen tak na okraj, když nechceš zabudovat nezávislý naftový, píšeš že nelze použít uvnitř, tak jestli parkuješ v garáži, tak bych asi ani neřešil ten ohřev![]()
Jindra