Na co je totok? Discovery Td5
Moderátor: Miky_CZ
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Na co je totok? Discovery Td5
Při obhlídce interiéru v Disco 2 jsem narazil na tuto mřížku viz foto, za kterou se točí taková malinká plastová vrtulka. Vůbec nevím, na co to je. Říkal jsem si, jestli to třeba nehoní vzduch k vnitřnímu teploměru nebo co, faq nevím. U mého auta je to plné prachu a vrtulka se ani nehne, přesto všechno funguje. Jenom někdy v létě ve vedru nejdřív auto topilo, než začalo chladit. Proto jsem nabyl dojmu, že by to mohl být ucpaný přívod vzduchu k čidlu vnitřní teploty. U Pavoukovy nové D2 se přitom točí jak o život. Než jsem založil toto nové vlákno, zkoušel jsem funkci vyhledávání, takže mě nekamenujte, jestli už se to tady probíralo. Díky Cyril.
- Přílohy
-
- vrtulka1.JPG (80.97 KiB) Zobrazeno 3420 x
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Na co je totok? Discovery Td5
Ano, mělo by to být čidlo vnitřní teploty. Docela na to koukám.
Už jsem sice kdysi přemýšlel
, kde že je, ale tohleto mě doopravdy nanapadlo.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
správna odpoveď. Funguje všetko aj bez vrtulky, no ako hovoríš, oneskorene, pretože je tam pomalšie prúdenie vzduchu.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
ja to zkousel vymontit ale lehce to nejde, vrtulka jak v kazdem takovem ventilatoru vibruje a dela kraval.. dlouho mi to trvalo nez jsem prisel na zdroj toho hluku 

DII TD5 novy gzycht; manual
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..
A jak si odstranil to vrčení? Taky mi to vrní někdy víc a někdy míň. Bylo mi řečeno že je to kvuli klimatizaci. Větrak kterej fouká na čidlo který řídí klimu.
..kdyz natocis motor vrceni je fuc 
..druha univerzalni rada LR, pridat volume na radio.
..ja jsem si s tim nehral, nechtelo se mi s tim laborovat, ale vetsinou pomuze rozebrat motorek, (vytahnout hridel s vrtuli) a promazat cimnejhustsi vazelinou.
..mrknu na to bo mi to zere nervy..
-----------------------------------------------------
vidim Cyrile, ze prachu tam mas taky dost..
..prasi se vam do interieru tez tolik jak mi ??

..druha univerzalni rada LR, pridat volume na radio.
..ja jsem si s tim nehral, nechtelo se mi s tim laborovat, ale vetsinou pomuze rozebrat motorek, (vytahnout hridel s vrtuli) a promazat cimnejhustsi vazelinou.
..mrknu na to bo mi to zere nervy..

-----------------------------------------------------
vidim Cyrile, ze prachu tam mas taky dost..
..prasi se vam do interieru tez tolik jak mi ??
DII TD5 novy gzycht; manual
Je to čidlo teploty pro automatickou klimatizaci, aby věděla jestli má foukat nebo funět...