prevodovy olej ,diferencialovy olej

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
animagus
auto: freelander

prevodovy olej ,diferencialovy olej

#1 Příspěvek od animagus » 24 led 2010 22:01

zdravym chcem sa spytat pise sa tu kedy sa ma menit aj aky typ ale kde sa to meni sa moc nepise tiez u zadneho diferencialu kde sa meni tento olej ? ma s tym niekto skusenosti robil to uz niekto sam na kolene alebo s tym chodite vsetci do servisu ??
zo zadneho diferencialu mi tecie olej som citala ze niesom sama takze ked vyberiem diferencial aby som prisla na pricinu tak ked sa to potom zmontuje naspet kde sa doplny ten olej ktory mi zjavne vytecie ???? dufam ze aspon niekto pochopil moj dotaz , tiez ak niekto riesil uz sam diferencial aka tam bola pricina loziska ? tesnenie ? alebo ine prosim o radu vsetky radi su super he :) dakujem
Qčko

cesta
auto: Freelander I TD4

Re: prevodovy olej ,diferencialovy olej

#2 Příspěvek od cesta » 25 led 2010 05:55

Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Oldman » 25 led 2010 10:14

Já jsem olej měnil pomocí stříkačky a hadičky šroubem, který je v zadní části diferenciálu. Slouží zároveň jako měrka. Když odšroubuješ a nic nevytéká, je tam oleje málo :) Nedá se tam moc dobře dostat, ale s trochou dobré vůle to jde :)

Nevím, jestli je to profi postup, ale mně fungoval :)

animagus

#4 Příspěvek od animagus » 25 led 2010 18:57

dakujem dobra dusa :) tak hor sa na to (aj tak to s najvedsou pravdepodobnostou dam asi radcej do servisu sak nech to pokazia ony he ) diki
a nahodou tebe olej netiekol myslim ci si nemal nejaku suciastku opotrebovanu tam v dif. alebo co vies mne to tece a asi to ma dovod tak sa snazim zistit ze why ? preto asi budem musiet rozobrat cely no a tak

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Oldman » 26 led 2010 11:20

Já jsem diferenciál kupoval před rokem úplně nový, starý hodně hučel. Asi šlo jen vyměnit ložiska, to jsem ale v té době nevěděl. Nyní jsem olej jen kontroloval, nic neubylo :)

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tagr » 26 led 2010 19:21

No já to měnil pro jistotu pořádně takže jsem sundal celý zadní kryt , drží jen na pár šroubech a těsnění je silikon :) . pak jsem dif propláchl lihobenzínem , nechal vysušit - vyschnout , znovu nandal kryt , nalil jsem tam asi 0,8l oleje - syn. převodový 75 - 90 , pak začal vytékat , tak jsem zašrouboval zátku a je hotovo, práce asi tak na hpdink, jen se musí sundat poslední díl výfuku, já dával nový tak jsem to měl při jednom :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

animagus

#7 Příspěvek od animagus » 27 led 2010 22:18

tak diky kluci :D

Odpovědět