Vypnutie TC
Moderátor: Miky_CZ
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Vypnutie TC
minule sa mi podarilo s discom zapadnut, cez zavej som nevidel 40cm jarok a padol do neho prednymi kolesami...
ako som sa chcel rozhupat, tak mi TC brzdilo kolesa niekedy az tak, ze mi zdochol motor.
da sa TC nejak vypnut?
ako som sa chcel rozhupat, tak mi TC brzdilo kolesa niekedy az tak, ze mi zdochol motor.
da sa TC nejak vypnut?
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypnutie TC
TC může vypnout ten, kdo si dodatečně domontoval CDL a to tak, že před startováním zapne pákou CDL a nastartuje motor. Potom vypne pákou CDL, zůstane svítit TC a ABS, které jsou takto vypnuty.

Řešil jsem to samé s defem, myslím že v Disco to půjde stejně. TC a ABS používají stejnej bazmek, tedy jdou přez stejnou pojistku. Vyndáš pojistku a místo ní zapojíš dráty na který připojíš do serie pojistku a vypínač. Pak můžeš kdykoli TC i ABS vypnout a to i za jízdy. Mám to 2 roky a použil jsem to víc jak 100 x a vše OK. Vypínám to hlavně když zapojuji ARB závěrky. Ve vrstvě sněhu samozřejmě taky.
... obdobne to mam takto tiez sice trosku sofistikovanejsie ale princip je stejny.Kangaroo píše:TC a ABS používají stejnej bazmek, tedy jdou přez stejnou pojistku.
... u Disko II to nemusi fungovat rovnako nakolko mas verziu SLABS ( Self Levellink and ABS ) a verziu bez SL ( Self levelling )
Verzia SLABS ma jednu riadiacu jednotku pre vsetko takze ak ju odpojis moze sa ti kludne stat, ze auticko "padne" na doraz.
Veria ABS je rovnaka ako u Defendera.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- visby
- Kontaktovat uživatele:
skusim najprv radu CDL, ale taky vypinac by urcite nebol marny.Kangaroo píše:Řešil jsem to samé s defem, myslím že v Disco to půjde stejně. TC a ABS používají stejnej bazmek, tedy jdou přez stejnou pojistku. Vyndáš pojistku a místo ní zapojíš dráty na který připojíš do serie pojistku a vypínač. Pak můžeš kdykoli TC i ABS vypnout a to i za jízdy. Mám to 2 roky a použil jsem to víc jak 100 x a vše OK. Vypínám to hlavně když zapojuji ARB závěrky. Ve vrstvě sněhu samozřejmě taky.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
takze CDL sice mam, ale ked pred nastartovanim zapnem CDL, po nastartovani ho vypnem, tak mi nic nezostane svietit;-)
nebude na discu ina procedura? funguje to na discoII?
nebude na discu ina procedura? funguje to na discoII?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jestli máš CDL originál tak tam už to upravili a TC se při aktivaci CDL nevypíná. A myslím si že nejde vypnout vůbec - jedině rozpojit příslušnou pojistku napájení, ale to rozhodně není "čisté" řešení. Navíc řídící jednotka ABS+TC+HDC řídí u Disco 2 ještě měchy na zadní nápravě (pokud tam teda nejsou vinuté pružiny).
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- Kontaktovat uživatele:
vzadu mam pruziny.
takze ideal by bolo spravit spinac do serie k poistke, ale do toho sa mi moc nechce...
takze ideal by bolo spravit spinac do serie k poistke, ale do toho sa mi moc nechce...
- Robo H
- tel.: 0904 528 713
- auto: LR Disco2 Td5
LR Disco 2 , 1999 Td5 ; Gaz 69M 1965
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Tiež som zapadol, resp. ma skrížilo šikmo do ladových kolají a so zaradenou redukciou to rozhúpať šlo. Síce je to s automatom trochu náročnejší proces, ale šlo to aj s TCS. Teda neviem, či by to šlo aj bez redukcie, ale jazdil som s redukciou, takže tak.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Ta jednotka je stejná, akorát se v nastavení určí, jaké je vzadu pérování. Pokud má auto problém s ABS (nejde čidlo apod.) měchy stále drží výšku. Nezkoušel jsem funkce změny výšky, ale rozhodně to dofukuje, aby to nepadlo.DanoDEF píše:... obdobne to mam takto tiez sice trosku sofistikovanejsie ale princip je stejny.Kangaroo píše:TC a ABS používají stejnej bazmek, tedy jdou přez stejnou pojistku.
... u Disko II to nemusi fungovat rovnako nakolko mas verziu SLABS ( Self Levellink and ABS ) a verziu bez SL ( Self levelling )
Verzia SLABS ma jednu riadiacu jednotku pre vsetko takze ak ju odpojis moze sa ti kludne stat, ze auticko "padne" na doraz.
Veria ABS je rovnaka ako u Defendera.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
... to mas asi pravdu ( Disko studujem iba elektrickych schem ) ale bavime sa o odpojeni napajania pre riadiacu jednotku ABS alebo SLABS. Vaky ovlada jednotla SLABS.eliott píše: Ta jednotka je stejná, akorát se v nastavení určí, jaké je vzadu pérování. Pokud má auto problém s ABS (nejde čidlo apod.) měchy stále drží výšku. Nezkoušel jsem funkce změny výšky, ale rozhodně to dofukuje, aby to nepadlo.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne by stačilo odpojit nějaké čido, tím se vyřadi ABS a TC
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
No rozhodně Patriku, až auto bude u tebe na servise, tak mi musíš vytvořit ten odpojovač TC. Někde si to prosím tě poznamenej
Už jsem u tebe byl několikrát a vždy jsem na tohle zapomněl a to už o tom mluvím tři roky 

Disco mi zachránilo život
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak my to funguje. CDL jsem dodělával.discover píše:TC může vypnout ten, kdo si dodatečně domontoval CDL a to tak, že před startováním zapne pákou CDL a nastartuje motor. Potom vypne pákou CDL, zůstane svítit TC a ABS, které jsou takto vypnuty.![]()
![]()

Všechno má svůj čas........
kdyz se cidlo abs odpoji a pripoji, smaze se zavada z ECU automaticky ??
DII TD5 novy gzycht; manual
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..
-
Nesmaže, zůstane tam. A podle aktuální stavu alespoň ABS se bude snažit fungovat, TC a HDC se snažit nebudou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Jan Procházka
Skoro pravidelně, při vykřížení, se mi rozpojuje jedno zadní čidlo od ABS, po znovupřipojení a nastartování je vše OK, fungují všechny systémy v pohodě dál...MadTom píše:Nesmaže, zůstane tam. A podle aktuální stavu alespoň ABS se bude snažit fungovat, TC a HDC se snažit nebudou.

EX...DII TD5, lift, snorkel, superwinch husky...
Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
- visby
- Kontaktovat uživatele:
teraz ma napada otazka:MadTom píše:Nesmaže, zůstane tam. A podle aktuální stavu alespoň ABS se bude snažit fungovat, TC a HDC se snažit nebudou.
ako je lepsie spravit vypinanie TC?
1; cez poistkovu skrinku a spinac, ktory "vypne" poistku?
2; napojit vypinac na cidlo a TC vypnut takto?
-
Přes pojistkovou skříňku vypneš i ABS - nevím zda je to žádoucí.
Až do tohoto víkendu jsem si myslel, že TC může být zapnuté furt - ale snažil jsem se rozjet do kopce do přižovatky z vedlejší silnice a dal jsem málo plynu (na proklouznutí kol a zapnutí TC to stačilo) a auto začalo dělat že pojede, ale nejelo. Stačilo zastavit a dát plynu trošku víc a bylo to v pohodě.
Až do tohoto víkendu jsem si myslel, že TC může být zapnuté furt - ale snažil jsem se rozjet do kopce do přižovatky z vedlejší silnice a dal jsem málo plynu (na proklouznutí kol a zapnutí TC to stačilo) a auto začalo dělat že pojede, ale nejelo. Stačilo zastavit a dát plynu trošku víc a bylo to v pohodě.