Disco I - zustava viset klika patych dveri

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Colonel

Disco I - zustava viset klika patych dveri

#1 Příspěvek od Colonel » 11 led 2010 10:59

Zdravim, nema nekdo podobny problem? Proste obcas se stane, ze to hejblatko, klika, kterou se oteviraji pate dvere zustane viset zamacknuta a nevrati se. Zkousel jsem to prostrikavat vsim moznym do vsech moznych mist, ale bez valneho vysledku. Musim to odtlacit rukou, parkrat se to jeste stane, pak se to nejak trochu rozhejbe a nejakou dobu zase jakz takz funguje, nez me to znovu prekvapi. Mate na to nekdo nejake reseni, deje se to taky nekomu?
Disco I Modroush - holátko

MarianKo

Re: Disco I - zustava viset klika patych dveri

#2 Příspěvek od MarianKo » 11 led 2010 11:18

Colonel píše:Zdravim, nema nekdo podobny problem? Proste obcas se stane, ze to hejblatko, klika, kterou se oteviraji pate dvere zustane viset zamacknuta a nevrati se. Zkousel jsem to prostrikavat vsim moznym do vsech moznych mist, ale bez valneho vysledku. Musim to odtlacit rukou, parkrat se to jeste stane, pak se to nejak trochu rozhejbe a nejakou dobu zase jakz takz funguje, nez me to znovu prekvapi. Mate na to nekdo nejake reseni, deje se to taky nekomu?
AJ mne sa to stalo.Kľučom som vybral znak.Pod ním uvidíš mechanizmus.Treba to rozhýbať a premazať.

Rover
tel.: 736173373

#3 Příspěvek od Rover » 11 led 2010 12:56

Mně to stačilo prostříkat WD-čkem...
Country boy...

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PavelU » 11 led 2010 13:36

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Colonel

#5 Příspěvek od Colonel » 11 led 2010 14:47

Dik za rady i odkaz na jine vlakno (ktereho jsem si nevsim :oops: ). Netusil jsem, ze ten znak je vyndavaci a zastamdaci, je to fakt, ted jsem na to koukal a je tam skvirka na zastrceni nejakyho pacidla, tak az bude chvilku, rozeberu a zkusim vycistit a promazat tudy.
Disco I Modroush - holátko

Hovez
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hovez » 11 led 2010 17:03

Řešil jsem s příchodem mrazů.
Ta klička je uchycená zboku v úchytech, který jsou dost natěsno a při troše špíny to drhne. Jak namrzne je to ještě horší.
Čištění a mazání pomohlo vždy jen dočasně.
Nakonec jsem lehce zespod přes kulatinu poklepal kladivkem na bočni strany v místě uchycení kliky. Tím jsem na každě straně přidal tak 0,5mm vůle a od té doby bylo po problému.

Steve
auto: D.I manuál 1997

#7 Příspěvek od Steve » 13 led 2010 20:37

Mě to dělalo taky, hned když jsem ji kupoval (před necelým rokem). Prodávající měl v kastlíku u řidiče šroubovák na vypáčení. :mrgreen:
Prostříkl jsem to WD a nějakou dobu OK, pak to zazlobilo, znovu prostříknuto a prakticky mám pokoj.
Discovery je životní styl.

Odpovědět