Disco I - zustava viset klika patych dveri
Moderátor: Miky_CZ
Disco I - zustava viset klika patych dveri
Zdravim, nema nekdo podobny problem? Proste obcas se stane, ze to hejblatko, klika, kterou se oteviraji pate dvere zustane viset zamacknuta a nevrati se. Zkousel jsem to prostrikavat vsim moznym do vsech moznych mist, ale bez valneho vysledku. Musim to odtlacit rukou, parkrat se to jeste stane, pak se to nejak trochu rozhejbe a nejakou dobu zase jakz takz funguje, nez me to znovu prekvapi. Mate na to nekdo nejake reseni, deje se to taky nekomu?
Disco I Modroush - holátko
Re: Disco I - zustava viset klika patych dveri
AJ mne sa to stalo.Kľučom som vybral znak.Pod ním uvidíš mechanizmus.Treba to rozhýbať a premazať.Colonel píše:Zdravim, nema nekdo podobny problem? Proste obcas se stane, ze to hejblatko, klika, kterou se oteviraji pate dvere zustane viset zamacknuta a nevrati se. Zkousel jsem to prostrikavat vsim moznym do vsech moznych mist, ale bez valneho vysledku. Musim to odtlacit rukou, parkrat se to jeste stane, pak se to nejak trochu rozhejbe a nejakou dobu zase jakz takz funguje, nez me to znovu prekvapi. Mate na to nekdo nejake reseni, deje se to taky nekomu?
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to řešilo, ale na DII
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 307#p84307

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Dik za rady i odkaz na jine vlakno (ktereho jsem si nevsim
). Netusil jsem, ze ten znak je vyndavaci a zastamdaci, je to fakt, ted jsem na to koukal a je tam skvirka na zastrceni nejakyho pacidla, tak az bude chvilku, rozeberu a zkusim vycistit a promazat tudy.

Disco I Modroush - holátko
Řešil jsem s příchodem mrazů.
Ta klička je uchycená zboku v úchytech, který jsou dost natěsno a při troše špíny to drhne. Jak namrzne je to ještě horší.
Čištění a mazání pomohlo vždy jen dočasně.
Nakonec jsem lehce zespod přes kulatinu poklepal kladivkem na bočni strany v místě uchycení kliky. Tím jsem na každě straně přidal tak 0,5mm vůle a od té doby bylo po problému.
Ta klička je uchycená zboku v úchytech, který jsou dost natěsno a při troše špíny to drhne. Jak namrzne je to ještě horší.
Čištění a mazání pomohlo vždy jen dočasně.
Nakonec jsem lehce zespod přes kulatinu poklepal kladivkem na bočni strany v místě uchycení kliky. Tím jsem na každě straně přidal tak 0,5mm vůle a od té doby bylo po problému.
Mě to dělalo taky, hned když jsem ji kupoval (před necelým rokem). Prodávající měl v kastlíku u řidiče šroubovák na vypáčení.
Prostříkl jsem to WD a nějakou dobu OK, pak to zazlobilo, znovu prostříknuto a prakticky mám pokoj.

Prostříkl jsem to WD a nějakou dobu OK, pak to zazlobilo, znovu prostříknuto a prakticky mám pokoj.
Discovery je životní styl.