Pneumatiky na Disco II stále v řešení

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

Re: Pneumatiky na Disco II stále v řešení

#101 Příspěvek od PavelU » 12 led 2010 13:05

Jestli to máš opravdu zimáky, tak by měly být označené tou vločkou... :wink: Napiš co jsou to za pneumatiky. :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

paia
tel.: mám ;o)
auto: Audi Allroad
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od paia » 12 led 2010 13:20

Michelin Synchrone 4x4...
dscf2583.jpg
dscf2583.jpg (104.04 KiB) Zobrazeno 10468 x
bývalá Discovery I 300Tdi v automatu, nyní Audi Allroad

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od PavelU » 12 led 2010 13:40

A to je právě ten omyl, který se tady snažím 6 stránek vysvětlit. Michelin Synchrone výrobce zařazuje mezi letní 4x4 pneumatiky... :!: :!: V žádném případě tyto gumy nejsou zimní. :idea:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

paia
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od paia » 12 led 2010 14:05

A není nahodou možny, že se vyráběla jak letní, tak i zimní (nebo spíš celoroční) verze? K čemu je tam pak to označení M+S? Mimochodem, ve sněhu na nich teď jezdím naprosto bez problémů, vyhrabal jsem se i ze 40cm lehce rozježděného sněhu s ledovým podkladem.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#105 Příspěvek od MadTom » 12 led 2010 14:06

Na Disco2 mám zimní gumy a projet není problém, horší je to s tím zabrzdit. Tady se projeví rozdíl v tom, jaká je to guma.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Colonel

#106 Příspěvek od Colonel » 12 led 2010 14:07

M+S je napsany snad na kazdy off road gume :)) Jak je to s tim hrachem.... :Pohoda:
Disco I Modroush - holátko

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#107 Příspěvek od Acon » 12 led 2010 14:31

OZNAČENIE M+S

* na bočnici letnej pneumatiky

Označenie M+S na letných pneumatikách vyrobených pod značkou NANKANG a RUNWAY znamená, že tieto pneumatiky sú schopné krátkodobo zvládnuť zhoršené podmienky na ceste ako je blato a podobne. Označenie neznamená, že pneumatiky sú určené na zimnú prevádzku!
Toto označenie je uvádzané na základe amerického systému predpisov DOT (Department of Transportation), ktorý sa odlišuje od európskeho systému predpisov EHK-OSN.

* na bočnici zimnej pneumatiky

Označenie na bočnici zimnej pneumatiky M+S (anglicky mud and snow t.j. blato a sneh) znamená, že pneumatika je určená pre zimnú prevádzku.
Zdroj - http://www.pneumatikyadisky.sk/odborna- ... umatikach/

Snáď v tom už bude jasno.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

paia
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od paia » 12 led 2010 15:38

Není a nebude.

Acon

#109 Příspěvek od Acon » 12 led 2010 18:06

to už bude individuálne. Ja úplne chápem o čo ide, takže jasno mám.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od visby » 12 led 2010 21:27

Acon píše:
OZNAČENIE M+S
* na bočnici letnej pneumatiky
...
* na bočnici zimnej pneumatiky

Označenie na bočnici zimnej pneumatiky M+S (anglicky mud and snow t.j. blato a sneh) znamená, že pneumatika je určená pre zimnú prevádzku.
ako spoznas, ci je to na bocnici zimnej alebo letnej gumy, ked prave m+s ma podla policajtov oznacovat zimnu gumu?;-)

zimna guma ma lamely a vlocku na bocnici...

paia
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od paia » 13 led 2010 09:37

Vločka je podle mě jen dobrovolné označení pro ty, co neumí číst. Jak už jsem psal dříve, někteří výrobci vločku vůbec nepoužívají a označují pouze M+S. Tohle nemám ze své hlavy, tohle jsem někde vyčetl. Ještě pro PavelU - ty moje pneumatiky mají lamely, já si celou dobu říkal, že je to nějaká divná guma a až někdy v prosinci jsem si všiml označení M+S a rozsvítilo se mi... :idea:

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od PavelU » 13 led 2010 10:05

Já ty pneumatiky znám, abych byl přesný, výrobce u nich uvádí :arrow: letní pneumatika, s příležitosním použitím v zimě (asi nějaký univerzál). To nic nemění na faktu, že to nejsou zimáky. Něco jako lamela na tom vzorku je, ale zase je lamela a lamela... :wink:

Pro srovnání:

-letní Synchrone
:arrow: http://www.tirerack.com/tires/BigPic.js ... +Synchrone

-zimní Latitude
:arrow: http://www.tirerack.com/tires/BigPic.js ... tude+Alpin
:arrow: http://www.tirerack.com/tires/BigPic.js ... tude+X-Ice

Ten rozdíl v lamelování je patrný... :wink:

paia
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od paia » 13 led 2010 10:46

Teeď si nejsem jistej, ale mám pocit, že ta moje pneu tam ty vroubkovany lamely, co jsou vidět na těch zimákách, má, i když myslím, že ne v takové hustotě... Odpoledne se na to schválně mrknu. Právě ty tenky lamely mi tam jako u letní gumy moc neseděly...

Acon

#114 Příspěvek od Acon » 13 led 2010 11:10

zimná guma, okrem toho, že musí mať príslušnú vzorku dezénu, musí byť aj z inej, mäkšej, zmesi. Ak niekto prezúval letnu už v mrazoch, pozná ten rozdiel už na suchom asfalte o mokrom alebo zasneženom ani nehovorím.

To označenie M+S je napr na všetkých pneu pre nákladné vozidlá. A zimné sú pritom iné. V tom označení je skrátka hokej. Zo zákona sa vyžaduje označenie M+S no už podľa výrobcov pneu to označenie úplne bežne býva aj na letných pneu. Schválne som teraz vystúpil z auta, mám na Oktávke zimné Barum Polaris so symbolom hôr a vločkou + označenie M+S. Doma sa ešte pozriem na letné a zimné čo mám na disko.

Pravdu má aj Pia, no už je jasné, že v praxi je najviac smerodajné to doplnkové označenie
OSTATNÉ INFORMÁCIE

......
M+S: Označenie zimných pneumatík (Mud & Snow = Blato & Sneh)
Obrázek
Dodatočné označenie zimných pneumatík určených pre trh USA a Kanady. Znak označuje pneumatiky, ktoré spĺňajú zákonom dané testovacie kritétiá pre zabezpečenie dobrých zimných vlastností...
Zdroj: http://www.kolesa.sk/index.php?PageID=22
Naposledy upravil(a) Acon dne 13 led 2010 11:20, celkem upraveno 2 x.

paia
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od paia » 13 led 2010 11:13

ještě jsem našel jeden článek na webu, co tu odkazoval PavelU, snad to trošku osvětí celou problematiku, bohužel je v angličtině... http://www.tirerack.com/winter/tech/tec ... techid=125

Diana

#116 Příspěvek od Diana » 15 led 2010 07:56

Zdravím přátele vyjímečných automobilů. Cením si všech názorů a praktických zkušeností zde uváděných. Označení mé osoby za provokatéra mě evokovalo k důslednějšímu řešení problemů pneu pro DiscoII. Hledáním na NETu mě přivedlo ke koupi knihy autorů Růžičky a Kolečka "Pneumatiky pro váš automobil", kde na straně 49 je uvedeno: M+S na bočnici pláště označuje pneu pro zimní nebo celoroční použití (né letní) a pneu pro 4×4 vozy! Symbol skalního masívu se sněhovou vločkou je doplňujícím značení pneu M+S a vyjadřuje, že pneumatika se podrobila zákonem předepsaným testům, splnila jejich kritéria a je zárukou vynikajících vlastností pro zimní provoz. Za neúplné a zavádějící info v prvním příspěvku se omlouvá Diana (jméno lodi kterou od minulé dovolené taháme vozem DiscoII TD5 do Chorvatska).

Colonel

#117 Příspěvek od Colonel » 15 led 2010 09:42

Hm, slusne vychovana lodicka a info vypadaji taky verohodne. Jo a mimochodem, tak tedy vitej na foru ;)
Diana píše:Za neúplné a zavádějící info v prvním příspěvku se omlouvá Diana (jméno lodi kterou od minulé dovolené taháme vozem DiscoII TD5 do Chorvatska).
Disco I Modroush - holátko

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od PavelU » 15 led 2010 11:34

Přesně tak a navíc toto info je už správné... :wink:
M+S na bočnici pláště označuje pneu pro zimní nebo celoroční použití (né letní) a pneu pro 4×4 vozy!
M+S na bočnici pláště označuje pneu pro zimní nebo celoroční použití (né letní) PRO OSOBNÍ VOZY a VŠECHNY pneu pro 4×4 vozy!

Dovolil jsem si tu větu ještě malinko doplnit... :mrgreen: :mrgreen:

Acon

#119 Příspěvek od Acon » 20 led 2010 14:12

len tak ma napadlo pozrieť nejaký reálny test a porovnať 2 pneu AT no toto asi nebude úplne smerodajné.
http://www.tyretest.com/4x4_reifen/cont ... index.html
http://www.tyretest.com/4x4_reifen/bf_g ... index.html

Užívateľov BFG je neporovnateľne viac no sú na trhu podstatne dlhšie. A BFG vzhľadom na doterajšie referencie úplne dôverujem, no ak by sme boli všetci konzervatívny, tak by nikto v živote nevyskúšal nič nové. Máte niekto skúsenosti s BFG aj s Continentalmi? Som náchylný spraviť zo seba pokusného králika v prospech verejnosti no nechcel by som ísť do úplnej kraviny. Navyše ten vzor na Conti sa tvári ako čiastočne samočistiaci. Ten na BFG je skôr taký uzavretý, že ak sa raz zalepí, nemá sa to ako dostať von.

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od visby » 20 led 2010 14:36

Acon píše:len tak ma napadlo pozrieť nejaký reálny test a porovnať 2 pneu AT no toto asi nebude úplne smerodajné.
http://www.tyretest.com/4x4_reifen/cont ... index.html
http://www.tyretest.com/4x4_reifen/bf_g ... index.html

Užívateľov BFG je neporovnateľne viac no sú na trhu podstatne dlhšie. A BFG vzhľadom na doterajšie referencie úplne dôverujem, no ak by sme boli všetci konzervatívny, tak by nikto v živote nevyskúšal nič nové. Máte niekto skúsenosti s BFG aj s Continentalmi? Som náchylný spraviť zo seba pokusného králika v prospech verejnosti no nechcel by som ísť do úplnej kraviny. Navyše ten vzor na Conti sa tvári ako čiastočne samočistiaci. Ten na BFG je skôr taký uzavretý, že ak sa raz zalepí, nemá sa to ako dostať von.
vcelku zaujimave porovnanie ked si clovek precita komentare. conti zjavne nemaju nejaku silnejsiu bocnicu, co bude v terene velka nevyhoda. na druhu stranu, hodnotia dobre grip na mokrom, co na bfg hodnotia negativne.

ja som sa rozhodol pre bfg at, jednak maju dost silnu bocnicu, vzorka je overena a vzdy som chcel gumy od bfg:-)

Odpovědět