Ono těch typů se stejnýma vlastnostma je asi víc.Třeba Exide Premium EA1000 -1005 ( tudle,ale slabší sem měl jako přídavnou už dřív ) Já teď zvolil tu Optimu,tak čas ukáže

Moderátor: Miky_CZ
Kurňa Rudo s tebe se stal asi dobře placenej OPTIMISTAnebo co?RudaK píše:Já myslím,že se Optima dá nabíjet větším proudem než normální baterie ( nehrozí poškození ) ...................... Ti co ji mají,si nestěžují.
Stavros píše:ja se jenom tak hloupe zeptam, velmi se mi libi ten zlutej zvlastni obal, ale co ma vic proudu na pouziti v aute, optima 75Ah nebo obycejna baterka 110Ah? Cenu optimy temer trojnasobnou sem nepletu.
... mam 6 rokov uplne na tvrdo paralelne 110 + 82 Ah baterky roznych vyrobcov a ziadny problem.Steve píše: ... nestačí je jen paralelně spojit a zapomenout....
MOPADŽI píše:Zkušenost se žlutými Optimami mám asi takovéto - mám je v Def 110 2x75 již čtyři roky a viděl jsem je jenom když se tam montovali a potom,když se měnila sedadla. Vůbec tedy nevím, co to je mít problém s baterkou...
Za čtyři roky, jsem ani jednou neměl problém se startováním, nikdy se mě nevybili, nikdy jsem je nedobíjel atd. a to svítím, webastuji vodníkem i vzduchákem, navijákuji atd. ...
taky jsem se plácnul přes kapsu a koupil žlutou 75 a spokojenost... -18°C a naskočila hnedkaRudaK píše:MOPADŽI píše:Zkušenost se žlutými Optimami mám asi takovéto - mám je v Def 110 2x75 již čtyři roky a viděl jsem je jenom když se tam montovali a potom,když se měnila sedadla. Vůbec tedy nevím, co to je mít problém s baterkou...
Za čtyři roky, jsem ani jednou neměl problém se startováním, nikdy se mě nevybili, nikdy jsem je nedobíjel atd. a to svítím, webastuji vodníkem i vzduchákem, navijákuji atd. ...
A TO SE VYPLATÍ - další optimálně dobře naladěný člověk
No jestli jseš optimálně naladěn ze zn. " Lukas " , tak nepotřebuješ Optimu .....nico píše: Nevyznam sa v elektrike, zn. Lucas u nas tiez nie je asi zastupena a nikto sa k nej ani nevyjadroval, nuz ma napadla tato uvaha, cenovo je totiz perfektna, tak by ma zaujimalo, aky mate na toto nazor.