Automat vs. kontrolky prosba o radu
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: RR L322 TD6
Re: Automat vs. kontrolky prosba o radu
Děkuji všem za odpovědi.Už jsem klidnejší...
Abych to nezakřikl,zatím jsem všechny závady "vyřešil" vypnutím a zapnutím ,popř.zamknutím a odemknutím vozu.Jakoby ten SW pro ně dělal Windows...

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
cyril píše:Dlouho jsem otálel s příspěvkem....abych to nazakřikl....PavelU píše:Signalizuje to nějakou elektronickou chybu na automatu, pokud obě kontrolky zhasly po vypnutí a zapnutí klíčku, mělo by to být v pohodě. Občas se mi to taky stane...mě to ještě nikdy neudělalo. Kontrolky svítí pouze tak jak mají. Doufám, že to tak bude ještě dlouho.
Toho bych se Cyrile nebál.Já to komentuju furt a auto to neslyší a tak na ty řeči nereaguje ......

p.s. zatím sem nemusel vypínat a zapínat,furt to funguje

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Nám to udělalo včera. Vypnutí zapnutí s vytažením klíče ze zapalování to vyřešilo a je klid.
Jinak to udělalo, protože Lenička při startování zmáčkla nechtěně na klíči odemykání auta. Lekla se, pustila klíč... ženská
Pak znovu nastartovala a rozsvítili se zde citované kontrolky. Takže následovalo pár instrukcí, vypnout, vystoupit, zamknout, odemknout, nastartovat a odjet.
Potom vše již ok.
Jinak to udělalo, protože Lenička při startování zmáčkla nechtěně na klíči odemykání auta. Lekla se, pustila klíč... ženská

Potom vše již ok.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
MOPADŽI píše:Nám to udělalo včera. Vypnutí zapnutí s vytažením klíče ze zapalování to vyřešilo a je klid.
Jinak to udělalo, protože Lenička při startování zmáčkla nechtěně na klíči odemykání auta. Lekla se, pustila klíč... ženskáPak znovu nastartovala a rozsvítili se zde citované kontrolky. Takže následovalo pár instrukcí, vypnout, vystoupit, zamknout, odemknout, nastartovat a odjet.
Potom vše již ok.
Diť to říkám ........

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Na LR je skvelé, že sa často opraví sám
Tieto kontrolky ma zatial obchádzajú ale teraz v zime mi vždy po prvom naštartovaní svieti tá kontrolka nakláňania. Neskôr je to už OK.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Poté, co jsem se na autě učil finty s diagnostikou mi to už párkrát taky udělalo....
Vypnu a zapnu klíč a je pokoj. Před tím to nikdy neblikalo. Takže to možná bude tou diagnostikou...jestli jsem třeba řádně neukončil komunikaci. Jak to napíchnu, mělo by to ukázat víc. Zatím není čas. Dám vědět.

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu samou zkušenost, ale při použití Nanocomu, s tou novou Diagnostikou zatím pohoda... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Tak se mi to dnes taky rozblikalo.Až po pátém nastartování to zhaslo.
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Někde na foru ( asi tady ) jsem četl, že se to stává hlavně po stratování , nebo je-li stará (starší) baterka a nebo problémy s ukostřením mínusu baterky.
To by mohlo mít souvislost, stará baterka + start = pokles napětí. Při těch startovacích proudech ( cca 100 A ) se asi dějí divy.
Já jsem zkoušel opravit ukostření mínusu baterky. ... a už taky nekvedlám pakou.
To by mohlo mít souvislost, stará baterka + start = pokles napětí. Při těch startovacích proudech ( cca 100 A ) se asi dějí divy.
Já jsem zkoušel opravit ukostření mínusu baterky. ... a už taky nekvedlám pakou.

- bobf
- tel.: 604235370
- auto: DISCOVERY II
TAK TO SOUHLASÍM. PO VÝMĚNĚ BATERKY MÁM KLÍDEK.Honza21 píše:Někde na foru ( asi tady ) jsem četl, že se to stává hlavně po stratování , nebo je-li stará (starší) baterka a nebo problémy s ukostřením mínusu baterky.
BOBÍK
-
Tak a už mě to zase bliká(m+s)
Včera jsem trochu pobrodil,trochu pojezdil v blátě,ale nic velkýho, jen trochu polňačky.Auto fungovalo skvěle,jen na mne párkrát zablikala kontrolka teploty oleje.Ráno při cestě do práce mě začaly blikat ty dvě staré známé kontrolky. Říkal jsem si,že to opět "opravím" klasickou metodou vyp/zap.To se povedlo a kontrolky zhasly.Auto jelo normálně,pěkně řadilo,ale všiml jsem si,že mo nesvítí ta tečička u D na voliči automatu a na displeji D.Nicméně auto řadilo dobře,hladce a všechny rychlosti. Potom se ale rozblikaly zase ty "svině zelený" a jakoby nešly zařadit stupně 1,2,3 a Zpátečka tam padla s velkým škubnutím celého aut.
. Nicméně po vypnutí a zapnutí klíčku auto zase řadí hladce všechny kvalty,kontrolky nesvítí,D na displeji nesvítí...tak nevím,jestli je to "jen" elektronika
(Disko TD5 2003,automat,olej v automatu vyměněn před 10000km a dosud bez závad)

-
Tak a už je tu part2: Nastartuju,zařadím,auto jede bez problémů. Za 1 km začnou blikat ty dvě... a auto jede jen na D,nejde řadit 1,2,3,zpatečka škubne. Po vyp/zap vše OK, nebliká,řadí hladce.Ujedu 1 km a znova. Mám prosbu o radu: Myslíte ,že to jen v rámci nějakého čidla,nečistoty apod.,nebo to bude zralý na nějakou mechanickou závadu?
Díky
Díky
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Z popisu závady, to vypadá na vadný selektor automatické převodovky.

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
-
Díky za odpověď.Jak je ta výměna selektoru náročná? Musí se do převodovky,nebo je pod řadící pákou.popř.zdali se dá objednat. Jinak večer jsem sedl do auta a vše o.k.Co mělo svítit svítilo,co nemělo nesvítilo,řadilo to jako v bavlnce.Ujel jsem cca 100km a vše v pořádku.Tak nevím... 

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Musí dolů výfuk, jinak se k tomu nedá dostat. Možná by stačilo to rozebrat a vyčistit, já měl zatím po ruce vždy jiný, tak jsem jen měnil 

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
Díky všem za odpovědi.Půjdu po to selektoru.Vyčistím kontakty a pak se uvidí...Jinak jsem si v tom rožčilení ani nevšiml,že už se to tu vše v podstatě popisovalo na předchozí stránce. 

Tak už se mi to stalo taky. Chlapi, jak jste to nakonec vyřešili? Případně kde se dá selektor koupit? Má cenu pucovat konektory či něco podobného? Existuje "fotonávod"
.

Paradox: Život je záhada, ani se ho nesnaž pochopit.
Humor: Měj smysl pro humor, směj se sám sobě, je to síla nade všechny.
Změna: Nikdy nic nezůstane stejné.
Dan Millman
Humor: Měj smysl pro humor, směj se sám sobě, je to síla nade všechny.
Změna: Nikdy nic nezůstane stejné.
Dan Millman
Selektor mam -Věrka píše:Tak už se mi to stalo taky. Chlapi, jak jste to nakonec vyřešili? Případně kde se dá selektor koupit? Má cenu pucovat konektory či něco podobného? Existuje "fotonávod".
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk