Žádná chyba, cituji uživatelský manuál str.60 ABS - AMBER: "The warning light will remain on until the vehicle is driven above approximately 5 mph (7 km/h)."tagr píše:Kolem TC jste tedy pánové popsali vše do detailu, ale jinak ta kontrolka ABS by měla zhasnout sama po naběhnutí systému, ne až po dosažení rychlosti. To že systém abs se aktivuje až po nějaké menší rychlosti je v pořádku , ale kontrolka je pouze že proběhla kontrola a nebyla zjištěna závada, pokud svítí i po rozjezdu asi je někde něco ...
Chrčení při prokluzu kol
Moderátor: Safraporte
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chrčení při prokluzu kol
- Bobeš
- tel.: 602193358
- auto: free 1,8 r.v.99
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsi mě přesvědčil 

Mě kontrolka ABS taky zhasne až po rozjezdu, při dosaženi určite rychlosti cca po 5 metrech. Na zpatečku ne.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to možná i rokem výroby a tipem ????
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Bobeš
- Kontaktovat uživatele:
Nějak mi to nedalo a tak jsem se podíval do návodu - píšou, že by to mělo zhasnout po nastartování - chtěl jsem přiložit kopii, ale musí být jen do 256kB
Pokud nás je víc a chová se to u všech stejně, tak bych se přikláněl k tomu, že je to jak píše Tagr.

Pokud nás je víc a chová se to u všech stejně, tak bych se přikláněl k tomu, že je to jak píše Tagr.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
A v jakým návodu to bylo? Jaký model a rok? Já čerpám z eng. originálu 1999.
- Bobeš
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm - ta moje publikace je pro Freelandery z roku 2003 - takže se to asi bude chovat u ročníků 1999 správně 

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
JO jo asi fakt dělaly ty ročníky a typy jinak
prostě land Rover
co kus to originál , byt v serii 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
dnes som zastal na snehu a pri rozbiehani som mu pridal plyn aby som si vyskusal ci funguje 4x4. Ziadna kontrolka TC sa mi nerozvietila. KOlesa hrabali vsetky. Je to v poriadku? alebo sa mala aj rozvietit ta kontrolka. Nic nechrcalo ale hrabalo, tak teraz neviem ze ci mi funguje TC
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
pokud hrabaly všechny , ale neprokluzovali navzájem tak je možné že se TC nezaplo, to se zapne jen když je potřeba některé kolo přibrzdit. Ještě to vyzkoušej a uvidíš co se děje, ale myslím že TC ti chodí jen to třeba nesvítí - nějaká drobnost
snad se nepletu???

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Ke zhasínající kontrolce ABS, jak již bylo řečeno u starších zhasíná po rozjetí a dosažení určité rychlosti, u modernizovaných modelů zhasíná po chvilce bez ohledu na rozjetí a nastartování, pakliže se rozsvítí při startování TC+HDC a po nastarování zhasne signalizuje to slabší baterii, přidá-li se ještě ABS je baterie těměř vybitá a musí se dobít (vyměnit). Při prokluzu kol a aktivaci TC se kontrolka rozsvítí a po vypnutí zhasíná děje se automaticky a nejde to vypnout. K tomu HDC ještě jedna úvaha. Proč by se měl asistent používat pouze při jízdě z kopce, i na rovině mohu zapnout a auto udržuje rychlost 9km/h. lze to využít na zledovatělém povrchu. Pozor funguje pouze na jedničku a spátečku. Je-li aktivován HDC asistent při zařazeném jiném rychlostním stupni zeleně kontrolka bliká. Vše je popsáno v příručce. POZOR NA MODELOVÝ ROK
Vývoj šel dopředu a výrobce si vyhrazuje právo modernizovat bez předchozího upozornění 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak
, já to HDC zatim nepoužil , jen jednou když jsem zkoušel jak to funguje já mám zatím lehoučkou nohu
, ale drahé polovičce jsem řekl at si to v nějaké horší chvilce radši zapne a má klid 

a dnes som skusal znova na snehu skusat a hrabat a ta kontrolka TC sa rozvieti az ked su vyssie otacky
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
jasně proto jsem psal držet otáčky v rozmezí ............
musíš číst pozorněji 

- Bobeš
- Kontaktovat uživatele:
Jo jak píše BeerRudolf - HDC se nemusí použít jen při sjíždění.
Zkoušel jsem na rovince na uježděném sněhu a při zapnutém HDC to nepustí auto do smyku - samozřejmě jak jsem zařadil za dvě a vyplo HDC, tak auto šlo chvíly po boku.
Taky jsem zkoušel v terénu rady co jsem se tu dočetl - jo všechno funguje - jen jsem tím tůrováním odpálil katalizátor
Rozpadla se mi ta keramická vložka a rachtá mi to teď jak když za sebou táhnu plechovky
Zkoušel jsem na rovince na uježděném sněhu a při zapnutém HDC to nepustí auto do smyku - samozřejmě jak jsem zařadil za dvě a vyplo HDC, tak auto šlo chvíly po boku.
Taky jsem zkoušel v terénu rady co jsem se tu dočetl - jo všechno funguje - jen jsem tím tůrováním odpálil katalizátor

Rozpadla se mi ta keramická vložka a rachtá mi to teď jak když za sebou táhnu plechovky

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Tak to snad někde starší seženš a proč jsi turoval ??? Já jedu na max 2800 ot a jsem v pohodě:D
- Bobeš
- Kontaktovat uživatele:
Myslím to tak všeobecně - jak jsem se hrabal, už asi minule jak jsem zapadnul jsem mu dal zabrat.
Hlavně nevím v jakém byl stavu - auto má najeto sice jen 90.000 km, ale těžko říct...
Hlavně nevím v jakém byl stavu - auto má najeto sice jen 90.000 km, ale těžko říct...
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, mozna to mate u starsich modelu jinak, ale ja mam 2004 a tam funguje HDC pouze pokud neni seslapnuty plyn, dokonce to tak je popsano primo v manualu - neseslapujte plynovy pedal, a elektronika si v tom pripade vse ridi samo - pribrzdovani a udrzovani rychlosti. Pokud seslapnete plyn, tak se nic nedeje, auto normalne jede. HDC je proste na sjezd prudkeho kopce (jak je z nazvu patrno), at po predu nebo pozadu, ale ne na normalni jizdu. Na to je prece TC...
Free Td4 2004 HSE automat
- Bobeš
- Kontaktovat uživatele:
To nevím - možná máš pravdu, ale jak jsem se už přesvědčil ve vývoji se dost změnilo, tak to máš už jiný. Mě funguje na jedničku a zpátečku normálně i s plynem - jediné co by se nemělo je šlapat na brzdu, tím vyřadíš HDC. Ale i když sešlápnu spojku z kopce, tak je cítit jak to dobržďuje, chvíli se rozjede a zase dobržďuje...
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
no asi to vyzkouším pořádně, já to nepoužívám tak nevím