P38 - čištění interiéru POZOR!!!
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
P38 - čištění interiéru POZOR!!!
Vzhledem k množícím se problémům, způsebených nešetrným čištěním ''mokrou cestou'', chci všechny varovat. Pokud kupujete auto, přesvědčte se, že interiér nebyl tepovaný, pokud si chcete nechat svoje auto vyčistit, snažte se v rámci ožností vyhnout tepování v prostoru u spolujezdcovy sedačky a stropu. Strop se časem prověsí, to je sice nepříjemné, ale relativně levně řešitelné. Mnohem větší škodu způsobí voda nateklá do BeCM, voda se dovnitř dostane, ven už ne, nevypaří se způsobí rozáhlé zoxidování plošných spojů. Oprava jde do mnoha tisíců a je to zdlouhavé, momentálně řešíme i auto, u kterého to vypadá na ztrátu dat.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- tel.: 605253159
- auto: RR P38 2,5 DSE,
Re: P38 - čištění interiéru POZOR!!!
Pravdu díš Eliotte, je to tak měsíc, hned po koupi mého prohuleného a jinak smradlavého RR jsem nechal vyčistit interiér "na mokro" a po víkendu v teplé garáži
jsem nemohl zavřít okna, šíbr a nešli zrcátka. Místní Pepík to se svojí mašinou tak prochcal /za 750/, že plošňák ovládání mezi sedadly společně s prachem udělal své. Tak jsem celé odpoledne pod lupou hledal zoxidovaná místa a odvrtával spoje mezi horní a dolní stranou desky a propojoval je drátkem a pájkou. Nakonec jich bylo šest a konečně jsem mohl zavřít okna a odjet.
jsem nemohl zavřít okna, šíbr a nešli zrcátka. Místní Pepík to se svojí mašinou tak prochcal /za 750/, že plošňák ovládání mezi sedadly společně s prachem udělal své. Tak jsem celé odpoledne pod lupou hledal zoxidovaná místa a odvrtával spoje mezi horní a dolní stranou desky a propojoval je drátkem a pájkou. Nakonec jich bylo šest a konečně jsem mohl zavřít okna a odjet.
Jirka M. RR P38 2,5 DSE 2001 + Webasto
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
No tak to se těš, co ti bude za pár měsíců dělat BeCM 

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
-
Děsíš voe, když jsem pak viděl jak to pošmudlal tak nemám strach, že se dostal mezi sedačky. Prostě rychle a levně, leč na hovno. V létě si to zopakuju ručně a poctivě, elektroniku vynechám. Jak jsem jel včera z ČB tak se ten kříž pěkně ozýval, přes kilo se nedalo jet. Co to stojí?
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
- skritekcrx
- tel.: 777 27 35 35
- auto: RRC
eliott píše:Vzhledem k množícím se problémům, způsebených nešetrným čištěním ''mokrou cestou'', chci všechny varovat. Pokud kupujete auto, přesvědčte se, že interiér nebyl tepovaný, pokud si chcete nechat svoje auto vyčistit, snažte se v rámci ožností vyhnout tepování v prostoru u spolujezdcovy sedačky a stropu. Strop se časem prověsí, to je sice nepříjemné, ale relativně levně řešitelné. Mnohem větší škodu způsobí voda nateklá do BeCM, voda se dovnitř dostane, ven už ne, nevypaří se způsobí rozáhlé zoxidování plošných spojů. Oprava jde do mnoha tisíců a je to zdlouhavé, momentálně řešíme i auto, u kterého to vypadá na ztrátu dat.
tohle moc nechapu? mam RRC sice jen pul roku ale neustale me udivuje jak je chytre udelany,ze u toho premysleli. ze je to vymysleny aby vse fungovalo i v opravdovem marastu vzdyt i kabely ke svetlum jsou vedeny po strope aby se nevaleli v mokru a pak vyrobi dalsi model P38 a tam vsechnu elektroniku polozi na zem zajimalo by me kde pam Land a pan Rover nechali rozum. No jsem rad ze u clasika staci jen 4 draty abych mohl jet a nezastavy me uz obicejne tepovani koberce.Nejniz mam radio ktere kdyz utopim tak max pojedu domu bez muziky

Také mám příběh na dané téma. Půjčil jsem renče kamarádovi, on mi chtěl udělat radost, tak ho "poctitě vytepoval". Výsledek: kontrolka na pytle bliká jak policejní maják- zrovna když to nejmíň čekáš. Stalo se předevčírem.
- JardaK
- tel.: +420 603 216 346
- auto: RR P38 4,0
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
co se týče čištění interieru to je mi celkem jasný, ale co jsi myslel relativně levným odstraněním prověšeného stropu, vím ,že to je problém snad každého P 38, mě konkrétně se úplně " odfoukla" látka na téměř celém stropě jestli máš nějakej typ jak to dát dokupy budu rád
co se týče čištění interieru to je mi celkem jasný, ale co jsi myslel relativně levným odstraněním prověšeného stropu, vím ,že to je problém snad každého P 38, mě konkrétně se úplně " odfoukla" látka na téměř celém stropě jestli máš nějakej typ jak to dát dokupy budu rád

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Jde to snadno přečalounit, vychází to asi na 3500,- . Prověsí se to jen když to někdo namočí, jinak ne.
- skritekcrx
ja taky calounil 

- Přílohy
-
- DSC01140.jpg
- (117.22 KiB) Staženo 3219 x
- JardaK
- Kontaktovat uživatele:
to si dával nějakou čalounickou látku nebo kůži?? čím jsi to lepil a byl nějaký problém s vyndáním stropu? 

- skritekcrx
JardaK píše:to si dával nějakou čalounickou látku nebo kůži?? čím jsi to lepil a byl nějaký problém s vyndáním stropu?
problem s vyndanim nebyl lepil jsem to chemoprenem koupil jsem 4,5kg a moc mi ho nezustalo a potahoval jsem to obicejnou dekou z mikrovlakna krasne se natahuje a je prijemna na dotek. musel jsem tedy koupid 2 a sesit je ale na stope to vypada dobre
- JardaK
- Kontaktovat uživatele:
díky tak se do toho pustim 

- Mattyfu
- auto: Discovery III TDV6
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj u starších saabů byly ty samé problémy se stropem, navlhlo a pak člověka fackoval hadr po hlavě. Když jsem lepil strop u prvního tak jsem použil microplyš, moc se mi to nevyvedlo pač mi prosvítalo lepidlo, naštěstí, na druhém autě sem se poučil a použil jsem koženku, nicméně jsem pod ní dal slabou vrstvu molitanu jako v originále, koženka držela jak helvécká víra,ale molitan se mi po týdnu odlepil od stropu, do třetice už jsem lepil pouze koženku a ve všech případech jsem použil chemoprén, teď co mám renče, tak strop opět čeká, chjo si umím vybrat.
Můj otec se zabývá lepidly a lepením potapěčských obleků, takže mám pár tipů, odmašťovat, nechat vydýchat a nanášet několik vrstev lepidla na podklad, vždy nechat přischnout, tak aby bylo lep. měkké,ale nezůstávlo na prstech, pak dát další vrstvu, opakovat dokuď podklad vpíjí, pak nechat přischnout a položit koženku.
Dále pak použít váleček, na vyhlazení případných bublin a lepšímu včlenění lepidla do pórů koženky, nechat tak 12 hodin v teple.
Pakliže by se při schnutí udělala vráska, lze použít napařovací žehličku a postuně narovnávat a žehlit.
Jen mám jeden dotaz, jak se dají sundat D sloupky u RRC, potřebuji je také přečalounit.
Díky
Můj otec se zabývá lepidly a lepením potapěčských obleků, takže mám pár tipů, odmašťovat, nechat vydýchat a nanášet několik vrstev lepidla na podklad, vždy nechat přischnout, tak aby bylo lep. měkké,ale nezůstávlo na prstech, pak dát další vrstvu, opakovat dokuď podklad vpíjí, pak nechat přischnout a položit koženku.
Dále pak použít váleček, na vyhlazení případných bublin a lepšímu včlenění lepidla do pórů koženky, nechat tak 12 hodin v teple.
Pakliže by se při schnutí udělala vráska, lze použít napařovací žehličku a postuně narovnávat a žehlit.
Jen mám jeden dotaz, jak se dají sundat D sloupky u RRC, potřebuji je také přečalounit.
Díky
Je: Discovery III TDV6
Bylo:Range Rover L322 4,4 M62,Range Rover Classic TD5, Discovery II TD5, Range Rover Classic Princ Čárls, Range Rover Classic VM (VelkýMor)
Bylo:Range Rover L322 4,4 M62,Range Rover Classic TD5, Discovery II TD5, Range Rover Classic Princ Čárls, Range Rover Classic VM (VelkýMor)
- David S.
- auto: RRC 2door, Disco2
- Kontaktovat uživatele:
Já se kluci přiznám, že mne tyhle triky s chemoprénem naprosto odradily a frustrovaly.. Nějako vystihnout tu pravou savost a lepkavost, asi nejsem trpělivý typ, který dokáže ten magický lepivý moment vystihnout
já jsem použil lepidlo ve spreji od Loctite. Je dražší (ale ona plechovka chemoprénu taky není láce..), ale funguje to výborně a drží taky moc pěkně. Navíc nesmrdí..

-
Ano, Saab byl to samé, mám 9000 a dělal jsem to taky. Říkalo se tomu opona v divadle a v mém případě strop nikdo mokrou cestou nečistil. Problém byl v tenké vrstvě molitanu, který zpuchřel a povolil. Sehnal jsem náhodou u čalouníka origo látku používanou na Škodu Octavii a sklenku čalounického lepidla. Střechu jsem vyndal, odrbal zbytky molitanu, odmastil a začalo lepení. Sklenička od čalouníka byla hned v pr... a tak nastoupil chemoprén a drží to dodnes. Byl to hezký večer...
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
- Mattyfu
- auto: Discovery III TDV6
- Kontaktovat uživatele:
To jsi mi udělal radost, nejsem schizofrenik, saab je moje druhá slabost, kord 9000, jen ty nemoci mi příjdou podobné, koroze, opona ze stropu, šotci v elektrice a podobné srandy,ale těžké vzdát se jednoho z nich.mina píše:Ano, Saab byl to samé, mám 9000 a dělal jsem to taky. Říkalo se tomu opona v divadle a v mém případě strop nikdo mokrou cestou nečistil. Problém byl v tenké vrstvě molitanu, který zpuchřel a povolil. Sehnal jsem náhodou u čalouníka origo látku používanou na Škodu Octavii a sklenku čalounického lepidla. Střechu jsem vyndal, odrbal zbytky molitanu, odmastil a začalo lepení. Sklenička od čalouníka byla hned v pr... a tak nastoupil chemoprén a drží to dodnes. Byl to hezký večer...
Je: Discovery III TDV6
-
Určitě bych v Saabech pokračoval , vzhledem k tisícům najetých kilometrů bez větších problémů, ale co to začlo prasit GM tak to šlo s kvalitou strmě dolu. Nemám rád tuctovky ta jsem skočil po hlavě do RR, navíc jsem se odstěhoval z města do podhůří a jak říká moje milá, nějakej ten gazík by se nám hodil. A pak že tomu ženy nerozumí !
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
...a co precalounit sibr ?
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
pěkná pakárna, musí být tenký materiál, jinak nejde šoupat...Reverend píše:...a co precalounit sibr ?
k problému s elektr.inst. Před měsícem mi ne moc ale přece napršelo šíbrem na sedadla.Teď jezdim tak že se bojim otevřít okna aby šli potom zavřít.Někdy to jde někdy ne a s tím i šíbr a zrcadla,ještě sem neměl čas to hledat ale předpokládám podle příspěvku že mi zmokly a zoxid. plošňáky přímo pod ovládáním oken.Je něco co mám rozebrat ihned a aspoň prostříknout kontoxem než odejde něco jiného?
Od té doby co mám RR chodím spát jen málokdy!!!