Ventilator
Moderátor: Safraporte
Ventilator
neviete mi niekto poradit:
Vsimol som si ze mi ventilator topenia funguje len na 3 a 4 rýchlost
Vsimol som si ze mi ventilator topenia funguje len na 3 a 4 rýchlost
Sme uplní nováčikovia-manželke som zobral pod stromček FL 1.8 1998 a máme taký istý problém, ventilátor zaberie až od 3.stupňa - je mi to blbé s tým chodiť do servisu, možno by som to zvládol aj sám, len mám taku trápnu otázku -v ktorých miestach je "tá krabička" . Nemám šajnu, kde ju hľadať.
Ďakujem
Ďakujem
JURAJ
Ventilátor
Měl jsem stejný problém - nefungoval mi první stupeň ventilátoru. KARAB v této sekci přesně popisoval jak na to a měl tady i fotky, jak to vypadá, ale pak najednou zmizely. Já jsem postupoval podle něj a už to funguje.
1) Takže na straně spolujezdce je u zadní strany středového panelu taková harmonika cca 15cm dlouhá, průměr cca 10cm (součást přívodu vzduchu). Tu je potřeba vysunout a vyndat.
2) Za ní je plastová černá destička, kterou je nutné odšroubovat a také sundat - no a to už jsi u těch odporových drátků, jsou tam na zelené destičce 3 a jeden z nich je přepálený (nebo i víc, podle toho, kolik stupňů ti nefunguje). Na 1. stupeň proud prochází tím nejdelším, ztrácí se a ventilátor se točí málo. Na 2. stupeň se zapíná proud v tom prostředním, na 3. stupeň se zapne ten nejkratší, a na 4. stupeň neprochází proud žádným odporovým drátkem a ventilátor se točí nejrychleji.
3) Než si destičku odneseš domů k opravě, musíš ji odpojit od dvou drátků (přívod a odvod proudu)
Uf, to byl výkon - podrobněji už to ani neumím, tak snad se ti to povede.
1) Takže na straně spolujezdce je u zadní strany středového panelu taková harmonika cca 15cm dlouhá, průměr cca 10cm (součást přívodu vzduchu). Tu je potřeba vysunout a vyndat.
2) Za ní je plastová černá destička, kterou je nutné odšroubovat a také sundat - no a to už jsi u těch odporových drátků, jsou tam na zelené destičce 3 a jeden z nich je přepálený (nebo i víc, podle toho, kolik stupňů ti nefunguje). Na 1. stupeň proud prochází tím nejdelším, ztrácí se a ventilátor se točí málo. Na 2. stupeň se zapíná proud v tom prostředním, na 3. stupeň se zapne ten nejkratší, a na 4. stupeň neprochází proud žádným odporovým drátkem a ventilátor se točí nejrychleji.
3) Než si destičku odneseš domů k opravě, musíš ji odpojit od dvou drátků (přívod a odvod proudu)
Uf, to byl výkon - podrobněji už to ani neumím, tak snad se ti to povede.

free with Free
Dakujem za rady, už to maká na všetky 4 stupne. Najviac roboty mi dalo to vymontovanie, nechcel som to rozoberať celé, tak som sa dosť natrápil-málo miesta. 2 odporove drôtiky boli úplne prepálené, nedali sa ani skrátiť, teké boli krehké a lámali sa. Tak som spravil z pružiniek roznych hrúbok dva nové a naletoval .
Neviem však, či som nemal použiť nejaký iný - odporový drôt, či sa to hneď
neprepáli-lebo 1+2 stupeň boli do červena. I keď to je po zabudovaní chladené prúdiacim vzduchom.
Tak ešte raz vďaka!
Neviem však, či som nemal použiť nejaký iný - odporový drôt, či sa to hneď
neprepáli-lebo 1+2 stupeň boli do červena. I keď to je po zabudovaní chladené prúdiacim vzduchom.
Tak ešte raz vďaka!
JURAJ
A zase je to v čudu! Ako som v predchádzajúcom príspevku podozrieval tie drátiky, že sa prepália, stalo sa! Neide 1 a 2 rýchlosť. Aké drátiky ste použili, aby sa neprepálili? Použil som normálne pružinkové - jeden z pružinky z prepisovačky a druhý trošku hrubší. Aj vy ste ich mali do červena rozpálené? Keď som na ne fúkal, tak ochladli, ale hneď sa zase rozpálili.
JURAJ
n ikto neporadí?
Zima na krku a ventilátor kúrenia stále netočí - prípadne ide až od 4.stupňa - neporadí nik, s akého drôtu spraviť tie odpory? Nech manželka /
alebo manželke?/ nenachladne!
Diky vopred.
alebo manželke?/ nenachladne!
Diky vopred.
JURAJ