Vstup do světa LR

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Zpráva
Autor
misu

Vstup do světa LR

#1 Příspěvek od misu » 09 črc 2010 00:16

Dobrý den všem vespolek. Rád bych se vám představil, při prvním příspěvku je to celkem vhodné...
Doposud jsem vlastnil toliko vozy Saab, o míře mého šílenství nechť vám poví http://www.saabcentral.com/forums/showt ... hp?t=91882. Je to o tom, jak jsem kompletně zrenovoval jednu klasickou 900 v kabrioletu...
Minulý podzim jsem koupil koně, welšského ponyho - pro dcery (a taky trochu pro mě). Teď jsem se rozhodl koupit pro něj přepravník a abych držel styl a formu, volba padla na velmi luxusní anglický Ifor Williams. A k němu to chce i slušné tažné auto, tedy v úvahu připadá jedině Land Rover.
Obrázek

Náhodou jsem v mekce všech zlodějů, v AAA narazil na jednoho Range Rovera z devětadevadesátého, 2.5D v automatu, s béžovým koženým interiérem (na něm ujíždím). Má zlínskou značku... Nejsem zase takový blázen, abych do něj šel hlava nehlava, spíše bych rád věděl, kam a na co se kouknout, co sledovat při jízdě, apod. Podotýkám, že automat je nezbytný, kvůli povolení od ženy, ježdění takřka výhradně silnice, dojezdy na loukách u závodišť (ale tam mohou většinou i obyč. auta), skoro vždy tahání vleku 1,5 až 2,2 tuny (s jedním, nebo dvěma koni).
Díkyza rady a doporučení, ať tam nejdu jako BFU.

bonker

Re: Vstup do světa LR

#2 Příspěvek od bonker » 09 črc 2010 07:37

Zdar, tvoj pribeh poznam. Mame tiez soba 900 a sledoval a hltal kazde nove fotky , ktore si uverejnoval na parkoviste.
Drzim palce pri vybere. :yes

zbynek
tel.: 724258113
auto: DII 99
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zbynek » 09 črc 2010 07:50

Zdravím...a vítám. S výběrem RR ti neporadím, ale vrhni se směle do pročítání sekce RR a věř že získáš tolik potřebné informace. Občas najdeš důležité informace, mezi řádky, protože diskuse se tady někdy značně rozvynou........Vem láhev něčeho dobrého, pošli ženu spát a zasedni k PC a najdeš toho spoustu.....držím palce :mrgreen:
Všechno má svůj čas........

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mirko » 09 črc 2010 08:00

Ahoj misu, vítej.
Přesně jak píše Zbyněk, zrovna o těchto autech (Range Rover model P38, s motorem 2,5 D BMW) je tu napsáno v sekci Range Rover asi nejvíc. Například tady:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=8&t=7916" onclick="window.open(this.href);return false;
A pokud chceš něco opravdu stylového tak se neboj ani staršího modelu: Classic neboli RRC s pořádným osmiválcem.
Zdravím,
Mirko

BeerRudolf
auto: Tak akorát

#5 Příspěvek od BeerRudolf » 09 črc 2010 10:49

Zdravím Misu,
tak koukám že se nescházej hory s horama ale lidi s lidma. :think Poslední fázi rekonstrukce tohoto Saaba jsem sledoval na vlastní oči. Dobrá práce :yes . Měl bych ale dosti zásadní výhrady k charakteru pana Misu :Ale fuuj: . Dělám předsedu samosprávy v garážovém objektu kde druhá část rekonstrukce probíhala. Jedná se o hromadné garáže s samostatně uzamykatelnými boxy, kde se mimochodem opravy tohoto rozsahu nesmějí dělat, ale prosím s tím problém nemám, když se dodržují požární předpisy. I když elektřinu platí všichni. :evil: Po opuštění garáže však pán Misu odklidil nepotřebné autosoučástky tak že je prostě odhodil na chodbu. Vrátil jsem mu je do boxu (byl vyklizen a odemčen) a čekal že pochopí :idea: . Jaké bylo ale moje překvapení když bordel byl po pár dnech opět na chodbě :angry . Po osobním rozhovoru Misu přislíbil nápravu :angel ale nikdy se tak nestalo. Nakonec jsem bordel uklidil s majitelem garáže kterému se pan Misu dušoval že bordel není jeho :!: (Misu byl pouze podnájemník a zřejmě proto se tak choval). Skrátka shrnuto: :!: pan Misu je šikovný a na svých autech umí, jinak je však sobecký bordelář a lhář :!:
Misu zůstaňte raději tam kde jste, do komunity Landroveráků člověk Vašeho charakteru nepatří :shake
BeerRudolf
Naposledy upravil(a) BeerRudolf dne 09 črc 2010 11:00, celkem upraveno 1 x.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#6 Příspěvek od Miky_CZ » 09 črc 2010 10:56

ahoj, nemyslis nahodou modry range rover ktery stoji v ostrave?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#7 Příspěvek od Miky_CZ » 09 črc 2010 11:04

pokud mas na mysli tenhle http://www.aaaauto.cz/cz/land-rover-ran ... &model=979" onclick="window.open(this.href);return false;

tak ten jsem mel na starost na dilne v ackach ja, takze par postrehu:

kapota dost hnusne lakovana, je videt jak kdyby byla potriskana od krup
co si vzpominam tak to vypisuje chybu airbagu, podvozku a jeste neceho
nezvedne se na mechach, tusim ze fuci pravy predni mech
a nez se nam to podarilo nastartovat to taky trvalo znacnou chvili prvni to vypisovalo chbu klicku pak se to chytlo zas to nechtelo natocit atd
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Mešky
tel.: 602465066
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mešky » 09 črc 2010 11:28

Zdar. Určitě bych P38 v naftě a automatu nedoporučoval, pročti vlákna v sekci RR. Na tahání koníka s automatem je určitě lepší volba Discovery TD5.(pokud musíš mít naftu) .......... a za ty peníze co je ten RR v áčkách, to je trochu dost za naftovou P38 z roku 99
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR

http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz

misu

#9 Příspěvek od misu » 09 črc 2010 12:31

Miky_CZ píše:pokud mas na mysli tenhle http://www.aaaauto.cz/cz/land-rover-ran ... &model=979" onclick="window.open(this.href);return false;

tak ten jsem mel na starost na dilne v ackach ja, takze par postrehu:

kapota dost hnusne lakovana, je videt jak kdyby byla potriskana od krup
co si vzpominam tak to vypisuje chybu airbagu, podvozku a jeste neceho
nezvedne se na mechach, tusim ze fuci pravy predni mech
a nez se nam to podarilo nastartovat to taky trvalo znacnou chvili prvni to vypisovalo chbu klicku pak se to chytlo zas to nechtelo natocit atd
Ne, ten to není, je to ten zelený z Brna. http://www.aaaauto.cz/cz/land-rover-ran ... &model=979 Nicméně dle doporučení BR mám zůstat, kde jsem, tak to činím. Jen pro přesnost, jednalo se o staré gumy, které jsem nějak nestihl odklidit do sberného kontejneru, když sváželi nebezpečný odpad. Důvodem, proč jsem garáž opouštěl bylo, že se mi několikrát někdo vloupal do garáže, jednou odcizil kompresor a dvakrát odhodil ZAPÁLENÝ vajgl na plátěnou střechu. Že byl zapálený se dalo poznat ze zbytků popela na střeše. Ještě že to nechytilo, je tam celkem skoro dvěstě boxů. Že jsem pravidelně chodil kolem půlnoci celé garáže zamykat (pracuji převážně v noci a v tu dobu jezdím do práce), to ani nemá cenu zmiňovat. Vše je v lidech. Jenom mi není jasné, pročstejný objekt jenom o párset metrů dále tento problém nemá. To vím proto, že tam má auto umístěné tchán. A také to není žádná plečka, ale dost neobvyklý, hodně neobvyklý stroj...
Nicméně, pokud mě vezmete na milost, už jsem si stáhnul uživatelský manuál a studuji.

BeerRudolf

#10 Příspěvek od BeerRudolf » 09 črc 2010 13:12

Vše co píše Misu je pravda, skutečně je to o lidech :doh Smutnou pravdou je, že vykrádání garáží v této lokalitě bez ohledu na objekt je téměř na denním pořádku o ukázněnosti garážujících raději nemluvě:evil:
Kdyby jste se k tomu postavil čestně hned a kola uklidil, (On je totiž někdo za Vás uklidit musel. Nehledě na to, že v objektu je pneuservis, avšem tam není likvidace zadarmo a kdyby se takto zachoval každý s těch 131 garáží tak z nich můžeme udělat třeba skládku :idea: ), nebylo nutné dojít až k této nepříjemnosti. Zvláště po předchozích myslím dobrých vztazích. (Já jsem to dodnes od Vás nepochopil :hmm: )
Až se opět potkáme můžeme si ještě o tom pohovořit abych neplevelil fórum. Nebo třeba i Lanďácích.
Howg
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#11 Příspěvek od Safraporte » 09 črc 2010 14:49

Haha, Beere psát někomu na fóru do seznamovacího topicu, že kvůli několika neuklizeným starým pneumatikám nepatří do cituji :komunity Landroveráků - ty jseš ale číslo :mrgreen:
Tož ,,misu" vítej a nic si z toho nedělej - mě při prvním příspěvku seřvali za můj avatar (tehdy byl jiný než teď) :dance
Jo a k autu, co tu tak mám pročtené fórum - tak pokud tě nebaví se permanentně sám vrtat v autě a pokud nemáš dost peněz a času, aby ti to stálo u někoho v servisu - tak Discovery je jasná volba oproti RR ... nekamenovat prosím, to mám vyčtené z tohoto fóra :chuckle

Reverend
tel.: +420777068155
auto: P38, L322
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Reverend » 09 črc 2010 19:21

...jdu si uklidit gumy co mám za barákem :-) jo jinak Miso mam P38 2,5dse, ale v manualu. Kone, lode utahne, ale ten motor je na to fakt docela slabej. Nicmene "hengr" se dvěma koni jsem tahnul a bylo to ok, , lepší je ovšem "singl"
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba

alap
auto: RRC LSEi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od alap » 09 črc 2010 21:36

Pokud můžu doporučit, tak RR ale v benzínu a na LPG a utáhneš 4 koně a budeš jezdit levněji jak v naftou. Ale taktéž se přikláním spíše k classicovi, je to mnohem kvalitnější auto a nemušíš se s ním bát, jestli dojedeš do cíle.
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#14 Příspěvek od Acon » 10 črc 2010 21:45

Ja som túto dilemu riešil pred 1,5rokom. Po skúšobných jazdách v dieslových P38 som to jednoducho vzdal. Chcel som diesel pretože nedokážem akceptovať kufor zaprataný bombou a tá miesto rezervy ponúka zasa neakceptovateľný dojazd. Už 1. skúšobná jazda v Disco TD5 rozhodla. Síce to nie je tak komfortné ako RR, ale Disco má šmrnc. A TD5 na rozdiel od toho BMW aj ponúka nejakú dynamiku. Dnes síce zvažujem výmenu za P38 v benzíne no bez plynu pretože tých pár km čo na tom spravím mi tú investíciu nikdy nevráti. Skús vyskúšať nejakú Disco, možno Ťa dostane rovnako ako mňa.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Mattyfu
auto: Discovery III TDV6
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mattyfu » 10 črc 2010 22:11

Ahoj

Zdravím dalšího odpadlíka ze Saab komunity. Doma mi sice ještě jedna 900 turbo zůstala,ale renč mě chytil za srdce a i přes hromadu zlomyslností které si na mě vymýšlí, na to že v zimě zamrzne nafta nebo že budeš drkotat zubama i po 50 km jízdy je to rakovina srdce, která tě stojí nervy a možná i zdraví,ale rozhodně v srdci zůstane.
Hodně štěstí při výběru.
Je: Discovery III TDV6
Bylo:Range Rover L322 4,4 M62,Range Rover Classic TD5, Discovery II TD5, Range Rover Classic Princ Čárls, Range Rover Classic VM (VelkýMor)

BeerRudolf

#16 Příspěvek od BeerRudolf » 12 črc 2010 07:51

že kvůli několika neuklizeným starým pneumatikám nepatří do cituji :komunity Landroveráků
Ono ani tak nejde o neuklizená obutá kola, ale o vědomé lhaní a výmluvy hodné malého kluka. To mi připadá jako problémové.
Samozřejmě je věcí každého jak se k tomu staví. Já jsem jen považoval za vhodné na to upozornit. Osobně se nabráním komunikaci s každým jen už budu v tomto případě opatrný. Zřejmě chápu morálku moc postaru, ale já prostě takové jednání nemám rád. Je to i jeden z důvodů proč chodím na toto forum.
...jdu si uklidit gumy co mám za barákem
Reverende, ale určitě je neuklidíš tak, že je hodíš k sousedovi :mrk
To je už opravdu k tomuto vše.

Co se týká původního tématu. V garážich je jeden koňák a ten má Nissana DoubeCab pickapa :Ale fuuj: . Nechci zde propagovat konkurenční značku, ale dle jeho zkušeností je pickup pro toto využití ideální už kvůli možnosti odvozu značného množství chleba, slámy (Karla nééééé :dance ) případně jiných koňských pochutin. Tak jest-li by nebylo vhodné něco podobného od té správné značky :yes

mina
tel.: 605253159
auto: RR P38 2,5 DSE,

#17 Příspěvek od mina » 13 črc 2010 23:52

Zdravím chlapi,

já taky ze Saabu do RR, je vidět že máme rádi exotiku a nekoupíme nějakou tuctovku. RR mám necelý rok, jezdím denně a s těma poruchama to není tak horký, každý auto má mouchy a elektronika u RR je trochu přecitlivělá. Jezdí se mi v něm dobře, je bezpečný a navíc je to takovej tukan za kterým se každý ohlédne. Pravda, diesel chce přidat na výkonu - dočteš se v nedávném příspěvku CHIP.
Tak mnoho zdaru při výběru pořádného gazíka !
Jirka M. RR P38 2,5 DSE 2001 + Webasto
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952

George
auto: RR P38 2,5 DSE

#18 Příspěvek od George » 17 črc 2010 20:18

K té spolehlivosti jen jedno, když mu dáš co potřebuje, tak je to celkem dobré auto.Právě jsem se vrátil z Norska ujeto 4500 km bez jakéhokoliv problému :clap . Mám 2,5tDs r.v. 96 v manuálu + čip. Spotřeba za celou cestu 10l /100 km. Za těch podmínek je to vcelku slušné. Tím, že jsi dal do kupy toho Saaba, jsi dokázal, že RR je pro tebe dobrá hračka na příštích pár let.

George
Říkám mu Lokomotiva - žere stejně, hulí stejně a jede taky jenom občas.

Mišák
tel.: 777234710
auto: Classic LSEi, Mini

#19 Příspěvek od Mišák » 11 srp 2010 21:42

Téda, vy si to tu ale dáváte!!!!!!
Range Rover vznikl pro ty co potřebují tahat koně na závody a na jejich Rolls Royce nešlo namontovat tažné zařízení. Takže RRC s V8. LPG místo rezervy na bok a máš i kufr.
:hmm:

HV.

#20 Příspěvek od HV. » 12 srp 2010 23:45

Mišák píše:Téda, vy si to tu ale dáváte!!!!!!
Range Rover vznikl pro ty co potřebují tahat koně na závody a na jejich Rolls Royce nešlo namontovat tažné zařízení. Takže RRC s V8. LPG místo rezervy na bok a máš i kufr.
:hmm:
Cece nevim jestli je zrovna RRC s V8 v automate ta nej volba na tahani... s moji 3,5 sice utahnu vse mozne,ale zere to jako drak neb kdyz mam jet 80 tak mi porad radi 3-4-3-4 atd....
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice

Odpovědět