Jedno chladne rano som siel natocil motor (Disco II, Td5, r.v. 2004). Motor chytil na prvu supu, siel na volnobeh cca. 30sec bez nejakych podozrivych zvukov a vzapati zhasol. Bez nejakeho pokasliavania, trapenia, rovno v okamihu.
Dalsie pokusy o ozivenie skoncili len pri toceni motora starterom, ale motor nechce aj tak naskocit. Poistky OK, kotrolky na palubovke rovnako OK, zhavenie zhavi. Pri pokuse o startovanie valce ani nebuchnu a z vyfuku nejde ani naznak bieleho dymu. Pumpa bzuci a ked zhodim hadicu pred reg. tlaku paliva tak palivo normalne tlaci.
Dovtedy no problem, auto stalo cca. 2dni a tankoval som u OMV Alpin Diesel.
Tos z hambou som odtiahol auto do Bratislavy do autorizovaneho servisu a cakam. Uz tyzden. Diagnostika im neukazuje nic podozrive, auto je v temperovanej garazi uz tyzden, takze ani ladom v systeme to nebude.
Vymenena je palivova pumpa, filter, reg. tlaku paliva, filter pod regulatorom, elektrikari to tiezkontrolovali, tlaky na triskach su dobre.. Vsetko je v najlepsom poriadku ... len auto stale nestartuje.
Co je zaujimave, ze ked zhodia privodnu saciu hadicu a streknu tam cistic tak s touto pomocou motor naskoci a veselo sa s nim da jazdit

Posledne spravy od technika hovoria, ze ked sa starter podrzi na 15sec a clovek ma stastie tak motor naskoci.
Servisu (aj mne) uz dochadza fantazia, stretol sa nikto s tymto problemom?