
Grilujeme, pečeme, udíme
Moderátor: Miky_CZ
- Mešky
- Příspěvky: 838
- Registrován: 08 bře 2007 11:41
- tel.: 602465066
- Bydliště: Třeboň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Tak to kolínko vypadá slušně, je skoro půlnoc, tak si jdu nechat zdát pěkný bůčkový sny. Fakt dobrý. 

Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Kdo má zájem o přenos.udírnu,tak si najděte http://www.ud" onclick="window.open(this.href);return false;írny.cz.To budete 

- fotosam
- Příspěvky: 281
- Registrován: 08 pro 2009 14:29
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Bydliště: kousek od Kolína
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Tak ta moje udírna tedy rozhodně mezi přenosné nepatří
.
Pro pečení a roztápění před uzením používám topeniště pod grilem, které má minimální topný kanálek. Z toho postupně vykrystalizovalo druhé topeniště, které se v podobě maličkých kamínek odsazených o 120cm osvědčilo a bude v dohledné době nahrazeno zděným topeništěm s pláty. Tam se pak topí celé uzení.
Na vaření dosud dávám pláty na gril, z půlky prasete se na nich dělává celá zabíjačka se všemi výrobky. Při grilování pak na jejich místě leží rošt pokud se negriluje na rožni. Griluji zásadně na dřevě - grilovačka není žádná rychlovka, je o pohodě, žhavé pod rošt se musí "vysedět". Vkládací rožeň nevypadá nijak obrovsky, ale už se na něm točila 5kg živáňská, takže kapacita je větší než se zdá.
Udírna má vnitřní prostor zhruba 60x60cm, pojme čtyři hůlky po pěti párcích masa, takže by se tam dalo dělat až 20kg masíčka. Pro domácí potřebu toho dělávám méně.
A ještě ke grilu. Topeniště má dva rošty, pod které se přivádí vzduch šuplíčky v přední stěně. Na jedné straně na jednom roštu pálím dřevo a žhavé přesouvám na druhou půlku pod rošt s papáním.
Je to komplex, který se stále dotváří, ale funguje skvěle a je to celé místo obrovské relaxace.

Pro pečení a roztápění před uzením používám topeniště pod grilem, které má minimální topný kanálek. Z toho postupně vykrystalizovalo druhé topeniště, které se v podobě maličkých kamínek odsazených o 120cm osvědčilo a bude v dohledné době nahrazeno zděným topeništěm s pláty. Tam se pak topí celé uzení.
Na vaření dosud dávám pláty na gril, z půlky prasete se na nich dělává celá zabíjačka se všemi výrobky. Při grilování pak na jejich místě leží rošt pokud se negriluje na rožni. Griluji zásadně na dřevě - grilovačka není žádná rychlovka, je o pohodě, žhavé pod rošt se musí "vysedět". Vkládací rožeň nevypadá nijak obrovsky, ale už se na něm točila 5kg živáňská, takže kapacita je větší než se zdá.
Udírna má vnitřní prostor zhruba 60x60cm, pojme čtyři hůlky po pěti párcích masa, takže by se tam dalo dělat až 20kg masíčka. Pro domácí potřebu toho dělávám méně.
A ještě ke grilu. Topeniště má dva rošty, pod které se přivádí vzduch šuplíčky v přední stěně. Na jedné straně na jednom roštu pálím dřevo a žhavé přesouvám na druhou půlku pod rošt s papáním.
Je to komplex, který se stále dotváří, ale funguje skvěle a je to celé místo obrovské relaxace.
- Přílohy
-
- IMGP3181.JPG (98.94 KiB) Zobrazeno 7638 x
-
- IMGP3179.JPG (119.05 KiB) Zobrazeno 7636 x
-
- IMGP0389.jpg (242.88 KiB) Zobrazeno 7636 x
-
- IMGP3178.JPG (115.37 KiB) Zobrazeno 7636 x
-
- IMGP3180.JPG (106.17 KiB) Zobrazeno 7636 x
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Velice vkusné !



- Václaf
- Příspěvky: 602
- Registrován: 30 zář 2009 11:35
- tel.: 777 874 392
- Bydliště: Dolní Přím 82
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Ahoj,sice to není grilování,jen pečení ale snad se to počítá také. Takhle to dopadá když je chlap na nemocenské 

- Přílohy
-
- 001.JPG (141.7 KiB) Zobrazeno 7436 x
http://www.zprimskehopodzamci.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mešky
- Příspěvky: 838
- Registrován: 08 bře 2007 11:41
- tel.: 602465066
- Bydliště: Třeboň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
- Václaf
- Příspěvky: 602
- Registrován: 30 zář 2009 11:35
- tel.: 777 874 392
- Bydliště: Dolní Přím 82
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
tvarohový,teď už jen jít uvařit kafe
,snad už budou vystydlé 


http://www.zprimskehopodzamci.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Je to dobrý, je nás víc pekařů.....teď v období jablek dělám furt štrůdl, na vánoce vánočku, velikonoce mazanec....a nějaký ty dobroty během celého roku...Václaf píše:Ahoj,sice to není grilování,jen pečení ale snad se to počítá také. Takhle to dopadá když je chlap na nemocenské

-
- Příspěvky: 30
- Registrován: 06 říj 2009 19:12
- tel.: 604704422
- auto: D3 2,7TDV6SE
- Bydliště: skorobrno
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
pokud by si někdo chtěl postavit vlastní udírnu, měl bych navíc jeden pojízdnej koš, včetně kolejnice a dveří s rámem. kvalitní práce, koš pojme asi 80 kg klobásků nebo masa
- Mešky
- Příspěvky: 838
- Registrován: 08 bře 2007 11:41
- tel.: 602465066
- Bydliště: Třeboň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Udírnu mám v plánu na jaře, dej nějakou fotku, prosím.
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
- PavelU
- Příspěvky: 5182
- Registrován: 01 úno 2009 17:54
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Mešky máš vyfoceného toho kance z pátku... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- Mešky
- Příspěvky: 838
- Registrován: 08 bře 2007 11:41
- tel.: 602465066
- Bydliště: Třeboň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Tady ho máš, ale je to ihned po napíchnutí, potom už mi na focení nezbyl časPavelU píše:Mešky máš vyfoceného toho kance z pátku...



Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
- PavelU
- Příspěvky: 5182
- Registrován: 01 úno 2009 17:54
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Díky Mešky za fotku a to jsme všechno sežrali... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- fotosam
- Příspěvky: 281
- Registrován: 08 pro 2009 14:29
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Bydliště: kousek od Kolína
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Chlapi, už jsem zkusil leccos a mám chuť vyzkoušet udit hovězí! Nemáte někdo návod či ještě lépe zkušenost s naložením a uzením hovězího? Sušené už jsem dělal a hodlám v tom pokračovat - je veliká delikatesa! Ale klasické uzené jsem hovězí ještě nejedl, znám jen uzený hovězí jazyk, ale o ten mi nejde.
Tak sem s radami
! Díky.
Tak sem s radami

- ssang
- Příspěvky: 921
- Registrován: 06 zář 2009 00:42
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
- Bydliště: nad Prahou i v Praze
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Hovězí jsem ještě neudil, ale pouze konzumoval a nemělo to chybu. Osobně bych ho naložil stejně jako vepřový a udil déle na studeném kouři. Jinak z osobní zkušenosti vím, že je u jakéhokoli masa při nakládání absolutně nevhodná záměna soli za cukr
. Udil jsem marény a bohužel se mi je podařilo potřít cukrem, který někdo dal do nádoby na sůl a ještě byl neobvykle jemný. Takže jsem to bohužel zjistil až a při prvním ochutnání po vyuzení. Závěr byl takový, že to nežral ani pes a pár kilo ryb šlo do popelnice
a já na ně měl takovou chuť, protože uzená maréna je ňamka. Tak jsem si potom musel spravit chuť pořádně osolenou a načesnekovanou topinkou
.




Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
hovadzie som neudil ale pri pohlade na tie fotky idem jest o tejto hodine je to hriech
- IvanM
- Příspěvky: 258
- Registrován: 14 dub 2009 21:56
- tel.: 603158801
- auto: DEF110
- Bydliště: Humpolec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Jedna víkendová...snad všechny možný styly naříznutí buřta... 

- Přílohy
-
- buřty.jpg (92.5 KiB) Zobrazeno 6936 x
- fotosam
- Příspěvky: 281
- Registrován: 08 pro 2009 14:29
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Bydliště: kousek od Kolína
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
No nic, naložil jsem jeden kousek pěkně jakoby prorostlého z krku spolu s vepřovým a poreferuju až to dojde finále - jelikož se bráním "sanytrům" a používám jen sůl, tak se bude udit až před silvestrem. Už se těším 

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Jo burt na ohni je burt na ohni 

IvanM píše:Jedna víkendová...snad všechny možný styly naříznutí buřta...
Disco I Modroush - holátko
- ssang
- Příspěvky: 921
- Registrován: 06 zář 2009 00:42
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
- Bydliště: nad Prahou i v Praze
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Akorát k tomu hovězímu bych dal do nálevu trochu česneku. U vepřového ho nedávám, tam mi to kazí chuť. Tak ať to hlavně dobře dopadne a teď se není třeba bát díky počasí klasického naložení bez rychlosolí. 

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;