Ja bych t o umel udelat akorat z trubek na vodu

matoooo

Moderátor: Acon
to vypada jednoduse, asi oprasim znalosti ze stredni a pujdu stavet:-)pidibi píše:ze ses to ty tak jsem ti jeden obvod vytvoril
http://imtp.me/xip0006d.p" onclick="window.open(this.href);return false;
zkus madtoma jestli ti poradi nejaky alternativni reseni
No zkusim to prekreslit do eagle a uvidim treba ten tiskak nebude tak slozity:-) pak uz jenom prekreslit vyleptat navrtat a muzem skladat:-)pidibi píše:no je to na SMD montaz, do toho bych se nepoustel, fakt se radeji domluv s madtomem ...
pokud bys fakt moc chtel tak v priloze to mas i se seznamem soucastek
... no neviem ci 5A ti bude stacit na zhaviacu sviecku.Miky_CZ píše: diky za odkaz, akorat mi staci tak 5A, tohle je zbytecne moc a levnejsi tam nemaji:-(
aha.. to je dobry postreh, na topeni je napsano odber 40W/24V to je odber stabilni, nedoslo mi ze zhavicka muze brat vicDanoDEF píše:... no neviem ci 5A ti bude stacit na zhaviacu sviecku.Miky_CZ píše: diky za odkaz, akorat mi staci tak 5A, tohle je zbytecne moc a levnejsi tam nemaji:-(
... no 12V verzia ma tusim 15A poistkuMiky_CZ píše: aha.. to je dobry postreh, na topeni je napsano odber 40W/24V to je odber stabilni, nedoslo mi ze zhavicka muze brat vic
dve baterky mam v aute ale to v aute asi nespojim seriove tak, aby to davalo 24V co?MadTom píše:Miky - rozběhovej proud si změř - stejně pokud to není nové ti doporočuju to nejdřív roztlačit někde mimo auto z kanistru a dvou baterek. Aby jsi se nedivil, že to v autě nebude fungovat nebo že ti něco chybí.
Ty měniče ze slovenska co jsi našel, jsou ty co jsem měl na mysli.
jo to je jasne, ale potom v aute spojit ty dve baterky seriove a nemusel by se resit menic ale to je asi blbost coMadTom píše:V autě to prosím nedělej. Poskládej si to v klidu někde v garáži na zemi, kde nebude okolo nic hořlavého. Ono to má komel 2kW - to je taková horkovzdušná pistole, ale na naftu. A pokud bude něco špatně a chtělo by to hořet, tak radši mimo auto. Ono to na první pohled nemusí být vidět. A aspoň se naučíš, jak se to vlastně zapojuje.
to ne, kvuli topeni nebudu kupovat ani tam davatm, na tu druhou, odpojitelnou mam napojene pridavne svetla, radio, vnitrni osvetleni, zapalovac no proste vsechno co potrebuju jak nekde kempuju:-)pidibi píše:a nebo tam dat rovnou 24V baterku?
takze tohle zavrhuju, takze zbyva ten menic:-)MadTom píše:To přepínání baterek je samozřejmě možnost - má to třeba V3Ska kvůli startéru, ten je na 24V, ale celé auto na 12V. Má to pár nevýhod, kromě nutnosti složitějšího přepínání mizí výhoda dvou baterek - jednu vybiješ a z druhé furt v pohodě nastartuješ. To přepínání by muselo být dělané na proud, který z té baterky budeš tahat (dvě baterky pro naviják....).