Zkusenost uzivatele D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
vizos
tel.: 739266781
auto: D3 ala G4 a S1

Zkusenost uzivatele D3

#1 Příspěvek od vizos » 15 zář 2007 18:06

Je to moc hezkej clanek o zkusenosti uzivate. Na tipcars.cz .
Doporucuji precit stoji to fakt za to.
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.

ALF
Kontaktovat uživatele:

Re: zkusenost uzivatele D3

#2 Příspěvek od ALF » 16 zář 2007 08:31

vizos píše:Je to moc hezkej clanek o zkusenosti uzivate. Na tipcars.cz .
Taková je úroveň servisu a "solidnost" firmy. Mně poradili v Ostravě v Land Rover u Freelandyho ať na léto sundám kardan a jezdím jen s předkem,že ušetřím. Při objednávání ND na Discovery I nepoznali o jaký model se jedná a objednali díl(termostat) na TD 5. To nebyl překlep v objednávce,technik mne zcela vážně ujišťoval,že mám právě tento model,přitom auto viděl a měl i servisní knížku. Pracuje tam dodnes.

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

Re: zkusenost uzivatele D3

#3 Příspěvek od erik » 16 zář 2007 11:31

vizos píše:Je to moc hezkej clanek o zkusenosti uzivate. Na tipcars.cz .
Cetl jsem a musim s horkosti priznat, ze podobne problemy mam i ja.
Auto jsem koupil v r 2005 , jezdim asi 50 000 rocne, Disco ma najeto za 2,5 roku asi 48 000 km. Jezdim i s jinymi auty.
Pneu perovani je uzasne pohodlne a prakticke- treba v terenu. No, uz 2 x mi auto lehlo. A jizda v nahradnim rezimu? tak to je zazitek...
Hlavne posledni "lehnuti" bylo opradu velmi "neprijemne". Prijel jsem nachalupu a auto po ceste lehlo zadkem. Svetlost asi 5cm. Chalupu mam asi 2 km od silnice a dostupnost je zazitkem pro meho Defendera. V aute tchan na voziku a veci, jidlo pro 20 clenou navstevu...Nastesti jsem sehnal traktor.
Dalsi "specialitou" byly pojistne srouby kol- nefunkcni sroub a nemoznost vymenit pri defektu kolo. Zjistili to pri kotrole po 20 000 a odmitli to opravit. Po oprave- zniceni sroubu a poskozeni disku mi po pul roku mi kamarad spravoval defekt a zjistil, ze v pneu je uz jedna oprava...Kdo a proc ji delal nevim a v autor. servisu kde auto bylo v prodeji, servisu a pod , nic nikdo nevi...Je pravda, ze pak se autor. servi zachoval vstricne a dalsi vymenu oleje vzal na svoje triko.
Auto je opravdu luxusni a pohodlne, ale jeho spolehlivost je otazna.Pocitam, ze auto budu mit asi 10 let -hlavni duvod koupi ,byla m.j. pohodlna cesta na chalupu. :?: :shock:
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Land Jirka » 16 zář 2007 13:25

Lituji majitele LR Discovery III, zvláště po skončení záruky. A to ty auta ještě málokdy jezdí do terénu. Viděl sem co říkají čidla různých snímačů po hodinovém ježdění v bahně při předváděčce. Jedno auto odjelo na podvalu a druhé se odplazilo se spuštěným zadkem.
Není nad mechanické součásti vozu bez elektroniky. Proto mám Disco I. 8)

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od motohanz » 16 zář 2007 13:40

proto jsem rikal ze mi disco 3 do terenu uz nejak nesedi...ale jako lestenku ho planuju...nejak uz nemuzu jezdit v tech autech kde maj lidi hlavu ve stejne vysce jako ja ted podrazky....:)
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#6 Příspěvek od RudaK » 16 zář 2007 16:20

Já s tím taky nekravím a zatím kromě počátečních vychytávek dobrý. ( měnily mě zatím držák stabil. tyče a to zatracené čidlo podvozku,taky vím co je jízda v náhradním režimu ).Teť si to sedlo a momentálně nevím co je servis. " Dvacetkrát to zatluču na dřevo ". :Pohoda: Zatím spokojený RudaK
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

erik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od erik » 16 zář 2007 22:19

RudaK píše:Já s tím taky nekravím a zatím kromě počátečních vychytávek dobrý. ( měnily mě zatím držák stabil. tyče a to zatracené čidlo podvozku,taky vím co je jízda v náhradním režimu ).Teť si to sedlo a momentálně nevím co je servis. " Dvacetkrát to zatluču na dřevo ". :Pohoda: Zatím spokojený RudaK
Rudo, po posledni blamazi mi v servisu vymenili kompresor a preprogramovali ridici jednotku a prej, prej uz by to melo byt OK. Tak az pojedu za mesic na chalupu, tak se uvidi :D
Jinak vymenil sem pneu- mam ted coper discover ATR a konecne to jede i mimo silnici---musim podekovat za dobry tip Danodef :wink:
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,

Radek D3
tel.: 603427700
auto: LR Discovery 3
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Radek D3 » 16 zář 2007 22:36

Ahoj já jsem taky spokojený, mám nalítano 51tis. Prozatím bez problému, akorát mi posledně na záruku vyměnili celou ruční brzdu dostala záhul na písečných dunách v Maroku. No jak dlouho jsem na ni čekal? Měsíc!!!
Musel jsem se 3x připomínat. Navíc mi při tom měnili olej v diferáku-zadarmo!
Ale když mi přeprogramovali jednotku o víkendu mi 3x zasvítíla barevná hudba, ale naštěstí vždy stačilo restartovat.
Jinak v terénu mě to auto maximálně přesvědčilo a skutečně do terénu patří a taky v něm i umí. Akorát ty čidla by měly být více odolné. Taky tua elektrická hrůza u pravého zadního kola (svorkovnice ničím nekrytá před prachem a bahnem.....
Jinak auto bych neměnil. A servis ten bych měnil hned, když by byla možnost. Škoda, že tady neexistuje nějaký Landy point, prostě konkurence AMT pro auta po záruce. Alespoň tady na Moravě.
Zdar Radek

erik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od erik » 16 zář 2007 22:53

Radek D3 píše:Ahoj já jsem taky spokojený, mám nalítano 51tis. Prozatím bez problému, akorát mi posledně na záruku vyměnili celou ruční brzdu dostala záhul na písečných dunách v Maroku. No jak dlouho jsem na ni čekal? Měsíc!!!
Musel jsem se 3x připomínat. Navíc mi při tom měnili olej v diferáku-zadarmo!
Ale když mi přeprogramovali jednotku o víkendu mi 3x zasvítíla barevná hudba, ale naštěstí vždy stačilo restartovat.
Jinak v terénu mě to auto maximálně přesvědčilo a skutečně do terénu patří a taky v něm i umí. Akorát ty čidla by měly být více odolné. Taky tua elektrická hrůza u pravého zadního kola (svorkovnice ničím nekrytá před prachem a bahnem.....
Jinak auto bych neměnil. A servis ten bych měnil hned, když by byla možnost. Škoda, že tady neexistuje nějaký Landy point, prostě konkurence AMT pro auta po záruce. Alespoň tady na Moravě.
Zdar Radek
S tim servisem je to problem. Ja Defendera servisuju u Drahose- Plzen asi 400 km a tez v Kosicich asi 450 km. Tam tomu rozumi, Servisovat D3 mimo autor servis je otazka casu. Snad diagnostika...A AMT ? tak to se tady propiralo ze vsech stran. Mi asi nejvic vadi, ze tem autum nerozumi jak vlastnici servisu, tak zamestnanci...mimo vyjimky. Mi majitel autor servisu rekl, ze jak jedinyjezdim s Defendrem v terenu a v tom vidi problem. :shock:
Jezdim casto za synem do Ovy, tak se muzeme domluvit a pokecame :D Uz se na to chystam dlouho...

Stavros

#10 Příspěvek od Stavros » 17 zář 2007 08:31

tak to je opravdu husty ten clanek a ty reakce pod nim jsou taky pekny. Preju vsem klukum, at jim to auto jezdi a hlavne vydrzi.
Ja jsem se o vikendu svezl v Toyote LC 75 a muj pristi cil je jasny.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

Land Rover UK

#11 Příspěvek od Miloš II » 17 zář 2007 08:44

To jsou v té fy Land Rover v UK tak slepí a hluší že nic nevědí o působení AMT v česku :?: :idea: Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Martin_H
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Martin_H » 17 zář 2007 09:45

hledal jsme ten článek na tipcars - nemůžu ho najít. Kde ho mám hledat ?
díky

Stavros

#13 Příspěvek od Stavros » 17 zář 2007 10:01

pustis to www.tipcars.cz a potom sjedes o neco niz na hlavni strance. Nemuzes to prehlidnout.

vizos

#14 Příspěvek od vizos » 17 zář 2007 10:28

Koukam koukam znova na Tipcars.cz a je tam pokracovani. Dnesni clanek mam nazev Jak reklamovat nový LAND ROVER DISCOVERY .
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.

cuisine

#15 Příspěvek od cuisine » 17 zář 2007 14:53

tak jsem to nějak přelouskal a musím teda říct že to je masakr .... škoda že to ani není moc o autě ( které má také chybí což je k jeho komplikovanosti jasné ) ale o chování lidí :cry:

vizos

#16 Příspěvek od vizos » 17 zář 2007 15:33

cuisine píše:tak jsem to nějak přelouskal a musím teda říct že to je masakr .... škoda že to ani není moc o autě ( které má také chybí což je k jeho komplikovanosti jasné ) ale o chování lidí :cry:

Naprostou souhlasim tohle uz neni o aute ale o pristupu lidi. Spatny aute se da snad koupit od kazdyho. Ale kdyz s nim clovek pak rok beha a nikde ho nechteji opravit, tvrdi mu jak je v poradku tak uz je to velkem problem.

cuisine

#17 Příspěvek od cuisine » 17 zář 2007 15:47

četl jsem problémy s servisem nových aut i na druhém foru ... ožná bude cosi shnilého v království dánském .... ale zase je tu i ještě ta druá strana že i lidi který s tímto mají patálie uznávají že pokud to auto šlape tak nemá konkurenci :D ....

Martin_H
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Martin_H » 17 zář 2007 16:14

Mám pocit, že tohle už je spíš vo autě - a z toho vyplývají všechny další problémy. nezpochybňuju hodnocení přístupu dovozce ( o tom si iluze vůbec nedělám) , zpochybňuju fakt, že se něco tak zásadního pro provoz auta rozbije tak brzo. Co s takvým autem po 5-6 letech - ze skály ? :(

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od motohanz » 17 zář 2007 18:04

D3 ma znamej a bez problemu, mam pocit ze u nas je to hodne o servisech, treba ja mam alfu 156 2,5 V6 a vscihni jak je to poruchovy auto atd a ja s tim nemel celou dobu ani problemek.... nejezdil jsem do Imofy ale ke svymu mechanikovi a zadny zahadny poruchy se neobevujou a auto dostava co potrebuje tak funguje bez problemu....

p.s. mimochodem je na prodej.... :lol: na pritelkyni moc silna....
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

Libor

#20 Příspěvek od Libor » 17 zář 2007 21:04

vizos píše:
cuisine píše:tak jsem to nějak přelouskal a musím teda říct že to je masakr .... škoda že to ani není moc o autě ( které má také chybí což je k jeho komplikovanosti jasné ) ale o chování lidí :cry:

Naprostou souhlasim tohle uz neni o aute ale o pristupu lidi. Spatny aute se da snad koupit od kazdyho. Ale kdyz s nim clovek pak rok beha a nikde ho nechteji opravit, tvrdi mu jak je v poradku tak uz je to velkem problem.
TO SNAD NENI ANI MOŽNÉ :shock: KDE TO ŽIJEM :?:

Odpovědět