kam druhou baterku
Moderátor: Miky_CZ
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: kam druhou baterku
Taky přemýšlím o dvou baterkách. Jednu hlavní ta by táhla i naviják a druhou záložní na vodního bufíka a další spotřebiče v autě ale kam ji dám ještě nevím. Druhá by se připojovala jenom když by motor dobíjel jinak ne.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Co mám zkušenosti s těma optimama (2x55) v létě i v zimě tak cokoliv co zapojíš (varná konvice, měnič, topení,PC + nějakej film) tak tohle vše potřebuješ, když někde zastavíš a jednorázově použiješ přes noc max, ještě ráno varná konvice. Pak nastartuješ odjedeš vše se dobije.MadTom píše:To co tady popisuje Pavel nebo Miloš - 2 optimy nedo jiné podobné baterky má smysl kvůli navijáku - aby měl z čeho tahat, ale neřeší to dostatečnou kapacitu druhé baterky pro webasto v zimě a ledničku v létě, případně pro notebook a podobné věci, nepoužívané za chodu motoru. Pokud se nepletu, tak tyhlety baterky mají kapacitu cca 55Ah.
.
Samo že to není na to, že dojedeš na Mácháč s plnou ledničkou tam strčíš nohy do vody a čuňu do studenýho piva a to vše celej týden. Pak už to je o velikosti baterií. MIlošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Čuňu ve studeným pivě sem měl celý víkend ( né týden ) . Od pátku do neděle non stop a v pondělí ráno to nastartovalo bez zaváhání . Vona ta lednička taky moc nebere,pokud nechceš to pivo lízat jak EskimoMiloš II píše:Samo že to není na to, že strčíš čuňu do studenýho piva

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ono zase zalezi od spotrebicov. ak mas absorpcnu chladnicku, tak mas za jeden den aj tri optimy vybite;-)
RudaK: Čuňu ve studeným pivě sem měl celý víkend ( né týden ) . Od pátku do neděle non stop a v pondělí ráno to nastartovalo bez zaváhání
No, v tomto počasí to mohlo zůstat i venku a ještě přihřát
Opravdu máš baterky do série? Ne paralelně?
No, v tomto počasí to mohlo zůstat i venku a ještě přihřát

Discovery je životní styl.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Steve píše: No, v tomto počasí to mohlo zůstat i venku a ještě přihřát![]()
Já myslel v létě

p.s. teď se dá pivo pít za kamnama

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
děkuji za rady v první řadě jsem nechal přepojit ateso napřímo na baterku (celonoční topení šlo jen v případě zastrčeného klíčku v zapalování a otočeného na první stupeň, hraje radio ale nesvítí palubovka) dám tomu ještě jednu noc, pak vyměním baterku za novější a na třetí neúspěšnou noc budu pátrat kam dát ovládání navijáku a poté osadím další baterku jen pro topení.
ještě jednou děkuji vám za rady
ještě jednou děkuji vám za rady
...take it easy....
- Mike III
- tel.: +420777251521
- auto: DIII, L322
- Kontaktovat uživatele:
tak už mám taky druhou baterku - trakční, na vybíjení napojený 4 zásuvky na originál svazku. 1 vpředu, 1 ve středové konzoli a dvě v kufru, nabíjení se připíná po cca 3 vteřinách po nastartování - zatím to funguje hezky. Kapacita 80Ah
- Přílohy
-
- DSC_1090.JPG (64.55 KiB) Zobrazeno 1144 x
-
- ještě upravit kryt v přední části, musí se zvýšit kvůli konektorům
- DSC_1091.JPG (67.48 KiB) Zobrazeno 1144 x
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
V D3 je misto na druhou 75Ah baterku v tom plastovym kastliku s posilovacem brzd. Ja ji tam mam.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel